reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

Phoebe na początku ciąży to zazwyczaj muszą mocniej docisnąć i powiem Ci, że ja jakoś też uważam, że nie jest to najfajniejsze uczucie. Choć tym razem jak byłam u lekarza na usg ok właśnie 13 tygodnia to było całkiem znośnie :D Bo moja lekarka przy usg też mało delikatna trochę. Też chyba zależy od tego czy jesteś szczupła czy nie i od tego jak wysoko jest dno macicy, na początku ono mało wystaje ponad spojnenie stąd też konieczność jest dociśnięcia, żeby dobrze dojrzeć maleństwo. Tak mi się zdaje bynajmniej.

reklama
Na wizycie wszystko ok.. tak jak się spodziewałam, USG mi nie robił bo od ostatniej wizyty u mojego lekarza miałam dodatkowo USG prenatalne no i w pt w szpitalu. Ale na pewno wszystko ok
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Co do serducha mam się oszczędzać i dostałam skierowanie do kardiologa w trybie pilnym. Dzisiaj dzwoniłam do kliniki w Zabrzu, gdzie zawsze się leczyłam i niestety kolejki masakryczne.. ale powiedziałam, że jestem w ciąży i coś mi się dzieje no i wizytę mam 21 lutego
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

A kolejna wizyta u mojego gina 25 lutego.

My już po wizycie :-D tak jak wiedziałam od początku - chłopczyk :-D wychodzi 21tc, więc tydzień mniej niż wg suwaczka, waży 416g, pozostałe wymiary są jak u modela :-D z Nim jest wszystko w najlepszym porządku :-D ja w sumie ok, jedyne to tarczyca mi skoczyła, mam TSH 3,7, dr stwierdziła, że trochę za duże, dostałam skierowanie na TH3 i TH4, idę zrobić w poniedziałek, a 17.02 wizyta na konsultacji wyników u endokrynologa - mam nadzieję, że ta tarczyca nie wpływa jakoś niekorzystnie na Młodego... no i w marcu czeka nas obciążenie glukozą :) nie wspominam tego badania źle, ale na wszelki wypadek wezmę cytrynę :)

benfica Gratuluję udanej wizyty! U nas też chyba synek.

Nie wiem czy któraś z dziewczyn ma mieć jeszcze synka? Bo póki co większość chyba córy??

benfica Co do tarczycy, to mogę Cię pocieszyć, że ja jestem już 13 lat po usunięciu tarczycy i na stałe zażywam hormony. Właśnie w pierwszej i w tej ciąży TSH mi szaleje, więc jestem pod stałą opieką endokrynologa, który mi tylko zmienia dawki hormonów. Wydaje mi się, że jak się będziesz kontrolować i sprawdzać czy wyniki są w miarę ok, to myślę, że nie ma to wpływu na dziecko. Ja TSH powtarzam co miesiąc. Najważniejsze to się badać i kontrolować, a będzie wszystko dobrze :)

Hej dziewczyny! Jesteśmy po wizycie! Nie nadrabiam, bo nie mam kiedy. Ślęcze dalej nad pracą mgr :/

Ale do rzeczy: Dzidziuś ma się dobrze, rozwija się prawidłowo, ma ok 11-12cm, nadal wygląda na chłopczyka, ale nigdy nie dają 100% pewności. Wg USG wychodzi prawie idealnie, tyle ile jest - czyli niecałe 17 tygodni. Ja dostałam mocniejszą dawkę magnezu na bóle brzucha i jeszcze jakiś lek na drogi moczowe, bo mi non stop mocz źle wychodzi.
Oprócz tego umówiłam się na USG połówkowe na 6 marca, a następna wizyta 10 marca :)

Druga wizyta, udana :-)
Szkrabik ma całe 9,1mm :-) Dostałam również skierowanie na badania prenatalne i jestem zapisana na 14.03.
Ogólnie wszystko jest w jak najlepszym porządku, następna wizyta 27.02 godz 13 :-)

reklama
Do góry