reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi też pani doktór poleciła nospe i bez niej to czasami ciężko by było.
Nie wiem czemu, ale ostatnio coraz częsciej boli mnie brzuszek :( Dzisiaj zaczełam 13 tydzień i zastanawia msię czy te pobolewanie to normalne? Wiem ,ze na pewno rozciągai się macica i dlatego brzuszek pobolewa.

reklama
Moja pani G nic o nospie nie wspominala, ale skoro Wy uzywacie z powodzeniem to moze ja tez wyprobuje. Czasami np dzis brzucio tak boli ze ciezko wstac z wyrka... A mnie po Duphastonie przestal brzusio pobolewac dolem tylko czuje bol gora, czasem tak jakby mnie zoladek bolal. Wyprobuje nospe. Dzieki

Dziewczyny! Nospa jest super - słuchajcie starszej, bardziej doświadczonej koleżanki.
Aniu - pobolewania brzuszka to normalne jeżeli nie towarzyszą temu krwawienia, plamienia czy też brudzenia. Mnie dopiero od jakiś dwóch dni przestał boleć i przestałam brać nospę, ale jak za dlugo chodzę czy też sprzątam itp. (poprostu po jakimś wysiłku) to również odczuwam boleści. Tak naprawdę to nasze macice zrobiły się już sporych rozmiarów - ja czuję już ruchy w okolicy pępka. Dwa razy zaobserwowałam już poruszenie się brzucha - maleństwo chyba się przekręcało. Zaniemówiłam z wrażenia - chyba dzidzia jest już spora. W środę popołudniu jadę do mojej lekarki, nie mogę się już doczekać.

właśnie pisałam o mojej chorobie na "przeziebieniu" :) mi doktor też przepisałą Bioparox w spray'u - właśnie wyczytałam, że u ludzi nie przenika do krwiobiegu i działa miejscowo - więc nawet w naszym stanie można śmiało stosować :D

Moja dzidzia też sie odzywa na wysokości pępka, ale bardziej z boku, czasem to aż sprawia mi delikatny ból ;)

Kosmi!
Ja również dostałam Bioparox jak już skończylam antybiotyk.
Dzidzia będzie ruszać się już coraz częściej i później te ruchy mogą być już dla nas troszkę bolesne, ale narazie musimy cieszyć się tym co mamy.
Jutro mam wizytę i chciałabym już wiedzieć jaką płeć mam w brzuszku - mam nadzieję, że uda się zobaczyć. Dzisiaj śnilo mi się jak byłam u lekarki i powiedziała mi, że to córeczka. No cóż może jutro już się dowiem.

No to Asiu jutro będziemy mocno trzymac kciuki, aby udało Ci sie poznać płeć dzidziusia :)

Idzi się udało więc jestem dobrej myśli. Jutro też posłucham serduszka dzidzi - same przyjemności. Jutro sama pojadę na wizytę (biedactwo pracuje) i szantażuę męża, że jak się już dowiem to i tak Mu nic nie powiem.
Mój Krzysiek mówi, że to kolejna Jego kobietka w życiu, Wiwi chce siostrzyczkę a ja się śmieję czy czasem nie sprawię im psikusa i maleństwo jest małym mężczyzną.

Idzia, napisz mi na jakim usg stwierdzono u Ciebi chłopczyka? Czy to było zwykłe usg, dopochwowe czy może coś bardziej nowoczesnego np. 3d, 4d???
Ja będę miała usg dopochwowe i nie wiem czy na takim będzie można już zobaczyć płeć dzidziusia.

reklama
mialam zwykle usg dopochwowe :) pewnie dopiero nastepne bedzie brzuszne;
a malenstwo sie extra ulozylo :) tylko dlatego bylo cos widac - ale licze sie z tym ze moze sie jeszcze cos zmienic - nigdy nic nie wiadomo; ale wolimy z mezem zeby byl chlopiec:) a mojemu michalkowi jest to obojetne - co wieczor przed spaniem przez pepek rozmawia z dzidzia i mowi 'siostrzyczko lub braciszku' ;D to takie mile :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry