reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja też mam położenie miednicowe, tyle, że dzidzia pupą usadowiła się w miednicy. lekarka powiedziała, żeby się tym narazie nie przejmować.

czarownico Twoja dzidza pływa sobie w najlepsze, i macha nóżkami i rączkami :)
dziewczyny jeszcze wam dzidzie parenaście razy zmienią ułożenie, koleżance dzidzia się obróciła w 3dni a już naprawde niemiała miejsca, lekarze nazwali bobasa akrobatą, a bidula szła na cc jak na skazanie bo jej powiedziano, że to raczej mało czasu i się już dzidzia nie przekręci

z tym macierzynskim to jet tak ze ginekolodzy maja powiedziane ze jak do porodu zostalo mniej niz 2 tygodnie to powinni wystawic juz macierzynski a nie zwolnienie :( mozna to troszke obejsc biorac zwolnienie np na 3 tyg przed porodem na czas do wyznaczonej daty porodu - jezeli rodzi sie po terminie to albo masz juz macierzynski albo chodzisz do pracy ...
mozna tez isc do lekarza ogolnego po zwolnienie - ale nie azwsze chca dawac - bo ostatnio jakas lekareka miala kmontrole i ja opieprzyli za to :(
wiec trzeba ostro kombinowqac ...

hej,ja wczoraj bylam u lekarza jednak wizyta wczorajsza to katastrofa!
zaraz Wam wszystko wyjaśnie. otoz poszlam normalnie do swojego lekarza pelna nadziei i dobrych wiadomosci.niestety troche sie zawiodlam. najpierw lekarz mnie wypytal jak sie czuje itp.potem zbadal mnie na fotelu.gdy dotykal lewej strony troche mnie zabolalo.zrobil wiec usg brzuszne dosc dlugo i patrzyl po bokach ale mowil ze nic tam zlego nie widzi zeby cos sie dzialo,dzidzie widzialam,ma duza glowe:),machalo raczkami i ruszalo sie wiec wiem ze zyje i jest ok,podobno wielkosc odpowiednia do tyg.ciazy.ale lekarz stwierdzil ze najchetniej wyslalby mnie do szpitala na obserwacje bo chociaz nic nie widzi zeby cos sie dzialo to dal mi skierowanie i juz. wyszlam wiec zalamana bo nic sie nie dowiedzialam.postanowilismy z mezem isc do innego lekarza.i udalo nam sie zalatwic to tez wczoraj.ta wizyta juz troszke mnie uspokoila ale tez nie do konca. lekarz zbadal mnie dokladnie,mowi ze macica mieciutka wiec jest ok,kosc lonowa nie boli wiec dobrze a te bole to po prostu za luzne i za dlugie wiazadla i przy wzroscie macicy bola i to zalezy od fizjonomii kobiety i jedne beda odczuwaly bole,inne nie.i nie ma zagrozenia dla ciazy,wszystko w porzadku.wiec odetchnelam z ulga.
natomiast tego lekarza jak i mojego zaniepokoilo to,ze nie przybieram na wadze a nawet chudne i obaj powiedzieli ze jesli w ciagu 2 tyg.nie przytyje min.1 kg ide do szpitala.juz mam nawet 2 skierowania do szpitala. ja teraz ustawilam sobie 2 wagi i codziennie rano i wieczorem bede sie na nich wazyc i porownywac i patrzec czy grubne:) czy nie.
a tym,ze brzusio nie rosnie to mam sie nie przejmowac.dzidzia ma odpowiednia wielkosc wiec jest ok. wiec niby uspokoilam sie tym ze z malce ok,ale martwie sie ta waga,czy przytyje czy nie.
i nie wiem teraz do ktorego lekarza mam chodzic,czy ciagle do swojego czy moze do tego nowego.od tego niby dowiedzialam sie wiecej rzeczy ale w sumie obaj (raczej obie bo to kobitki) powiedzialy to samo ze z ta waga to nieciekawie jest.
pa

Nie denerwuj się tym, bo ciężko będzie złapać troszke wagi. Jak się człowiek denerwuje to zazwyczaj chudnie popatrz jak Kaczorek nam schudł podczas kampani ;) Staraj się myśleć o dzidzi, że z nią wszystko wporządku :)

Hejka!
Cieszę sie z pomyślnych wiesci dotyczących Waszych pociech w brzuszku.

Asiu00, jeżeli chodzi o urlop macierzyński to jest tak jak Idzia pisze. Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego możesz (ale nie musisz) wykorzystać przed przewidywaną datą porodu. W praktyce decyzja należy do lekarza - jeżeli w ostatnim miesiącu ciąży wystawi ci zwolnienie aż do porodu, to powinien to być urlop macierzyński. Mi też będzie szkoda wykorzystać ten urlop przed porodem, tak trzeba zakombinować, zeby było oki:) Chyba, ze cosik się zmieni w naszym prawie, byle na naszą korzyść.

Pa!

marta - nie jestem lakarzem wiec nie bede sie wymadrzac, ale ja mam taka sam sytuacje jak ty; dopiero w tym tygodniu przytylam ok 1 kg; na poczatku ciazy schudlam 3 (a w poprzedniej ciazy nawet 10 kg :) ) a jem nie mniej niz przed ciaza i moj lekarz uwaza ze jezeli wyniki sa ok to nie ma sie czym przejmowac; na ostatnim usg (tydzien temu) dzidzia wazyla 309 g i gin mowi ze ok :)
nie stresuj sie kobitko :) przeceiz nie bedziesz jakdla kilogramami tylko po to zeby przytyc; poczekaj te 2-3 tygodnie i jezeli dalej bedzie bez zmian to zrob badania i jak bedzie potrzeba to idz do szpitala na obserwacje - moze sie okazac ze ten typ tak ma :) ja jestem spokojna - u mnie nawet brzuszka jeszcze wlasciwie nie ma (chyba ze mam pelny pecherz :) )

marta ja do 18 tyg też chudłam, a teraz juz zdążyłam nadrobić straty i nawet przybrać conieco, więc nie martw się i spokojnie... pamiętajmy, że każda ciąża jest inna tak jak my.

reklama
dzieki za slowa otuchy,ja caly czas mysle tylko o tym by dzidzi bylo dobrze i to dla niej chce przytyc ale przeciez nic na sile,co nie? mam nadzieje ze ten 1 kg w ciagu 2 tygodni przybiore.to chyba nie bedzie trudno, co? pozdrawiam i czekam na ruszki mojego brzdaca.pa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry