reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Kochana, my jak się wprowadzaliśmy do nowego domku to tez myślalam że zwariuję, szczególnie, że wszystkie meble mam w kolorze wenge....:/ ale uwierz mi, że po miesiącu przestałam latac non stop ze ścierką i zauwarzać ciągle ten kurz....i dopoki wszystkiego nie wstawiliśmy i nie pomieszkaliśmy trochę to rzeczywiście można było oszaleć...:) teraz wiem, że kurze ścieram na mokro a potem na sucho:) i częśto wietrzę domek a w zasadzie przeciągi robię....ale chyba 100%sposobu na kurz niestety nie ma:(....tzn.im więcej dywanow, ciężkich zasłon, obrusów itd,tym bardziej się kurzy bo to w tym się trzyma...dlatego u nas jest bardzo minimalistycznie:)

reklama
Ja tez ciagle sprzatam.... co chwile cos... a to kot cos zwali a to moj chlop cos zostawi na stole... i tak chodze i sprzatam. Ale przynajmniej czas mi szybciej mija :-D

Mnie dzis takie mdlosci i zgaga lapie ze tylko mleko pije.... ja czasem tak mam ze mnie mdlosci przed owu lapia jakos dzien dwa przed :-D wiec sie ciesze.... dotego kluje mnie prawy jajnik wiec owu nadchodzi :tak:

Powiedzcie mi, prowadze wykres na ovufriend, i nie wiem jak zaznaczac serduszka.... tzn jak np kochamy sie w nocy juz po polnocy to zaznaczac dnia poprzedniego Wieczorem czy juz nastepnego rano? Np w nocy z 6 maja na 7 maja sie kochalismy ale byla juz prawie pierwsza w nocy to zaznaczyc 7 maja rano ? Troche mnie to myli bo nie chce zle zaznaczyc....jakies porady?

Colormania a ty masz testy z Allegro? te o czulosci 10? Jak tak to mozliwe ze dzien po implantacji cos wyszlo... no bo niby ciaza jest powyzej 5 a dubluje sie co 24-36h to dwa dni po implantacji powinno byc 10.... poczekaj dwa dni i zrob znowu.... a i moze owu mialas szybciej...
Ja mam te testy z ebay'a wlasnie 10 i nigdy nie mialam drugiej kreski.
A ona napewno jest rozowa? Bo jak szarawa to moze ewaporacyjna? Chociasz to raczej pozniej by wyszla a nie po 15 minutach. W kazdym razie trzymam kciukasy mocno!!!

Ostatnia edycja:
Ja tez ciagle sprzatam.... co chwile cos... a to kot cos zwali a to moj chlop cos zostawi na stole... i tak chodze i sprzatam. Ale przynajmniej czas mi szybciej mija :-D Mnie dzis takie mdlosci i zgaga lapie ze tylko mleko pije.... ja czasem tak mam ze mnie mdlosci przed owu lapia jakos dzien dwa przed :-D wiec sie ciesze.... dotego kluje mnie prawy jajnik wiec owu nadchodzi :tak: Powiedzcie mi, prowadze wykres na ovufriend, i nie wiem jak zaznaczac serduszka.... tzn jak np kochamy sie w nocy juz po polnocy to zaznaczac dnia poprzedniego Wieczorem czy juz nastepnego rano? Np w nocy z 6 maja na 7 maja sie kochalismy ale byla juz prawie pierwsza w nocy to zaznaczyc 7 maja rano ? Troche mnie to myli bo nie chce zle zaznaczyc....jakies porady? Colormania a ty masz testy z Allegro? te o czulosci 10? Jak tak to mozliwe ze dzien po implantacji cos wyszlo... no bo niby ciaza jest powyzej 5 a dubluje sie co 24-36h to dwa dni po implantacji powinno byc 10.... poczekaj dwa dni i zrob znowu.... a i moze owu mialas szybciej... Ja mam te testy z ebay'a wlasnie 10 i nigdy nie mialam drugiej kreski. A ona napewno jest rozowa? Bo jak szarawa to moze ewaporacyjna? Chociasz to raczej pozniej by wyszla a nie po 15 minutach. W kazdym razie trzymam kciukasy mocno!!!
Tak to są testy z allegro o czułości 10. Dajesz mi nadzieję :D Właśnie miałam ostatni test, ale już zamówiłam następne więc wcześniej nie będę testować. Poza tym jest coś na rzeczy bo Mój zaczął mi się bacznie przyglądać

Colormania trzymam kciukasy! to nowe testy pewnie beda za ok 4 dni? Jesli zeczywiscie cos jest na rzeczy to Wtedy napewno powinno cos wyjsc :tak:

Ja tez ma te 10 i juz wiem ze napewno zatestue 7 dni po owu :-D nawet jakbym miala jedna kreche miec... taki juz nasz urok :-D

Edit: A mi sie chyba cykl skrocil bo juz mam plode... a to dopiero 10 dzien cyklu.... szyjka wysoko miekka i chyba otwarta, sluz wodnisty lekko rozciagliwy, klucie z prawej strony (ja mam troche przesuniety jajnik blizej pachwiny po cycieciu wyrostka i tam wlasnie kluje)... no zobaczymy :-D

Ostatnia edycja:
Właśnie mi ovufriend wyliczył że miałam owu w 10 dniu, chociaż jest dopiero 4 dpo. Więc gdyby, co to wszystko bardzo się potoczyło i nie wiem czy to jest normalne. Myślę, że testy powinny już być w czwartek albo piątek. Powodzenia w staraniach :)

Dziekuje. Jesli mi jutro tempka pojdzie w gore to ovu byla dzis.... strasznie szybko bo normlanie mam 28-29-30 dni max... a tu by bylo 23-24 dni :crazy: no coz.... waze zeby ovu byla :-D

Trzymam za ciebie kciukasy i czekam do piatku na dobre nowiny :tak:

Ja biore witaminy z grupy B i gdzies czytalam ze B6 albo B12 moze wyregulowac cykl.... tylko nie pamietam ktora :-D

Nie znam się na witaminach. Mi lekarka jedynie przepisała estrofem a po owu mam brać duphaston, wcześniej miałam zamiast duphastonu luteinę. Ale estrofem pierwszy raz więc to wszystko dzięki niemu

Agawa kuuuurde az mi tez sie smutno zrobilo jak Cie poczytalam :-( nie wiem jak Cie pocieszyc. Ale tak jak mowila Dominisia zaden facet nie zrozumie nas kobiet. Tyle mysli, planow, zmartwien, przygotowan ale oni tego poprostu nie ruzumieja. Ale mysle ze naciskaniem nic nie zdzialasz, moze rzeczywiscie pomysl o wyjezdzie do niego, sprobuj zrobic cos spontanicznie, moze nawet lepiej by bylo jakby nie wiedzial ze ta owulka wypada Ci w srode czy czwartek ale juz po fakcie, wie. Eh te chlopy, ale jemu tez napewno jest z tym zle, chce a sie blokuje. Pamietaj nie sztuka zrealizowac marzenia kosztem malzenstwa. Wiem latwo sie mowi ale sprawy lozkowe to wyjatkowy temat. Trzymam za was kciuki, zeby sie udalo!!! Powodzenia!
Colormania kurde, oby ta kreska na kolejnym tescie byla tylko i wylacznie ciemniejsza! Nie mozesz zrobic bety? To wyjasniloby wszystko. Trzymam kciuki! Ale jesli tak to owulka napewno musiala byc wczesniej. Choc kurde cuda w koncu tez sie zdarzaja nie? ;-)
Dominisia Ty dobry duszku kochana jestes :tak:
Na ratunek podwijaj rekawy i do roboty!!! :-)
Kartherinne u mnie to samo, ciemne meble i wieczny kurz. Ale po 3 latach na nowym mieszkaniu juz go tak nie widze. Wzrok z wiekiem siada ;-)
Verita maj bedzie owocny zobaczysz :tak:

Witam wszystkie z Was, z którymi się jeszcze nie witałam :tak:

Ja czekam na @ i nie mogę się doczekać....
Po raz pierwszy od dawna napisałam, że czekam na @ :szok:
Tempka zaczyna spadać, więc może jutro.... No nic czekam :-p

Widzę, że jest nas coraz więcej :tak: Super. Mam nadzieję, że każda z Nas na końcu powie, że maj to był właśnie ten miesiąc - szczęśliwy miesiąc :tak:

Udało mi się odkopać naszą listę testowań :-D Została na 22 stronie :-D
Dopisujecie się Kobietki :tak: Będziemy wiedzieć kiedy trzymać kciuki :tak:

06.05 - Anna2101 - test pozytywny!:))
14.05 - Katherinne
15.05 - Delewarre
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875
22.05 - Colormania
23.05 - Agaawa
25.05 - Tygryseczek
03.06 - Neta81
04.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2

reklama
Właśnie nie mam jak. Jutro i w czwartek idę do pracy na dniówki a pracuję od 8-20 więc i tak dopiero w piątek bym mogła iść

Do góry