reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Moje dwa ostatnie testy (wczorajszy bobo i dzisiejszy bobo - płytkowy) to jakaś porażka. Dzisiejszy po ok godzinie od zrobienia zżółkł pisze:
Mi tak się stało że zżółkł ale to moja wina bo zostawiłam go na... parapecie :( i to reakcja ze słońcem była. Wiecie że ja też mam takie wrażenie że te testy to do d... są! W ubiegłym cyklu zrobiłam 2 ciążowe i na każdym po kilku godzinach dopatrzyłam się 2 kreski, wiem że nie powinno się testów trzymać dłużej niż 10 min ale ja 4 lata temu też zostawiałam sobie "na pamiątkę" i nic się takiego nie działo! Obawiam się że już przez neta nie zamówię, wolę przepłacać w aptece niż robić sobie zwodnicze nadzieje tym szajsem za 1zł! A swoją drogą czytałam na innym forum (bo tak się ucieszyłam tym cieniem 2 kreski że od razu szukałam w necie potwierdzenia że to TO) że dziewczyny robiły z Allegrowymi testami doświadczenie samą wodą, i po kilku godzinach II też wychodziła!!!!!!! szok!

reklama
Doska, test z krwi zrobię, jeśli jakiś chociaż bladzioch wyskoczy... Póki co mam jeszcze kilka dni "spokojnego" czekania na @. Kupiony już mam inny test, w niedzielę spróbuję... w pierwszej ciąży w dzień ojca miałam pierwsze usg...
A Twoja @ się rozkręciła? Wiem, że miesiąc przerwy nie nastraja optymistycznie, ale pomyśl za to, jak uderzycie po miesięcznej przerwie... to hulaj dusza, piekła nie ma :tak: Będzie dzidziuś jak nic! :-)

Ulika, mój leżał na stole, więc słońce raczej go nie dopadło. Zresztą, wkurzył mnie i skończył w śmieciach ;-) Ale numer niezły z tą wodą :szok: Ja testuję tylko aptecznymi. Dziwnym trafem w żadnej aptece nie ma mojego ulubionego testu - Quick View. Dzisiaj eMek kupił Quixx...

Karola, pod koniec sierpnia bierzmy ślub, we wrześniu zaplanowana wycieczka. Gdyby się okazało, że teraz się udało, to byśmy musieli zmienić miejsce docelowe i w sumie nawet taka opcja nas nie przerażała... ale doszliśmy do wniosku, że od września (wycieczki) zaczniemy starania, a teraz ten czas do ślubu odpuścimy.

Ostatnia edycja:
babygg moja @ bardzo skąpa, właściwie to raczej plamienie, czekam aż się rozkręci. dziewczyny jak dokładnie wygląda plamienie owulacyjne ? czy to tylko sluz jest przebarwiony czy to jest raczej baaardzo skąpy okres trwający jeden dzień ?? a myślałam że dzidzia zrobi nam niespodziankę na rocznicę..

niedawno byłam w kibelku i na papierze zobaczyłam, w sumie nie wiem jak to opisać, takie gęste skrzepy krwi. mocno ciemne, takie jakby pomarszczone "cuś" szczerze nigdy czegoś takiego u siebie nie widzialam..

Ostatnia edycja:
Ulika dzięki za informacje:-) reszta dziewczyn: mi sie udało to i Wam sie uda! Ja mam PCO i lekarz mi mówił że będzie ciężko ale nie poddałam sie choc na początku miałam dołka. Ale teraz mam w sobie moją fasolke którą bardzo kocham:-)

Dziewczyny rano robie jeszcze raz test ciążowy, mój okres to jedno-dniowe plamienie, dzisiaj już nic kompletnie nie miałam. Jak jedna z dziewczyn zasugerowała, może to krwawienie implantacyjne, musze to sprawdzić :-)tak więc ciekawe co wyjdzie.

reklama
Dośka trzymam kciuki! Daj znać jak będziesz wiedziała ja Ci życzę II kreseczek. Jeśli to 1 dzień to napewno nie @, czesem takie plamienia w terminie spodziewanej @ utrzymują się w pierszych miesiącach ciąży dlatego czasem słyszy się o kobietach które nie wiedziały że są aż np do 4 msc. Plamienie to zazwyszaj różni się od @ krótszym czasem trwania i kolorem - nie jest to krwawienie typowe. Ekspertka jestem bo moja mama tak miała do 4 msc właśnie będąc ze mną w ciąży :) Więc życzę SPOKOJNEJ nocy i dobrego wyniku jutro! Dobranoc!

Do góry