reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

reklama
Dośka trzymam kciuki! Daj znać jak będziesz wiedziała ja Ci życzę II kreseczek. Jeśli to 1 dzień to napewno nie @, czesem takie plamienia w terminie spodziewanej @ utrzymują się w pierszych miesiącach ciąży dlatego czasem słyszy się o kobietach które nie wiedziały że są aż np do 4 msc. Plamienie to zazwyszaj różni się od @ krótszym czasem trwania i kolorem - nie jest to krwawienie typowe. Ekspertka jestem bo moja mama tak miała do 4 msc właśnie będąc ze mną w ciąży :) Więc życzę SPOKOJNEJ nocy i dobrego wyniku jutro! Dobranoc!

Kurde już sama nie wiem co jest grane. Zrobiłam test i wyszedł negatywny. A moje plamienie trwało jeden dzien. Czy jest możliwe ze zrobiłam go za wczesnie??

Karola, nie miałam. Miałam je mieć, ale w tym cyklu zaszłam w ciążę z córką ;-) Lekarz się śmiał, że wystarczyło "postraszyć" mnie badaniem i od razu pięknie zaskoczyło ;-) A Ty się wybierasz? Oby było, tak jak u mnie :tak:

Doska, dziwne to wszystko. Plamienie faktycznie wyglądało jak implantacyjne. Zrób betę, powinna dać jednoznaczną odpowiedź. Tym bardziej po ewentualnej implantacji. Dwa dni po (tak czytałam) stężenie hcg jest wykrywalne, ale mogę się mylić. Najbardziej rozsądna by była beta.

Ja jutro powinnam mieć @ i chyba jej objawy się zaczynają. Bolą mnie piersi (choć to się ciągnie od owu) i brzuch, więc pewnie zawita w terminie. Wczoraj robiłam test (podkusił mnie dzień ojca) i oczywiście negatyw. No nic... czekamy na @, a później na wrzesień :cool2:

babygg Gin chciał mi zrobić HSG w tym cyklu ale to jest ostatni tydzień roku szkolnego i musiałabym kombinować by mieć wolne dzień przed zakończeniem roku szkolnego, i najlepiej jeszcze dzień wcześniej by porobić badania z krwi, musiałabym na głowie stanąć by to wszystko ogarnąć no i Dyrekcja mogłaby się na mnie krzywo patrzeć, że może kombinuje, po co mi to wolne itd.

wolę zrobić na spokojnie w wakacje zrobić, będę miała mniej stresu bo mam wolne. Poza tym czytałam, że czasami lekarze odradzają starania w tym cyklu z HSG, zalecają poczekać 1 cykl bo wiadomo, napromieniowanie rentgenowskie, kontrast no i ingerencja w endometrium :baffled:
nie chcę tracić tego cyklu bo to jest akurat cykl z owulacją, następny będzie bezowulacyjny więc nie będzie mi szkoda gdyby Gin kazał mi odpuścić ten cykl.

no właśnie, a może akurat zaskoczy i obejdzie się bez HSG! :-)

hmm... a dosia który masz dokładnie dc?

no więc tak, ostatni okres miałam 24 maja, móje cykle to 29 dni. 13 dnia cyklu powinnam miec owulacje, miałam ją 17 -18 dnia cyklu i dokladnie 29 dnia cyklu dostałam "okres a własciwie to raczej plamienie" trwalo to jeden dzien (21.06.) więc dzisiaj albo mam 32 dc. albo licząc że to okres to 4dc. Sama już nie wiem, chciałam iść jutro na bete ale musze wyjechać na 2 dni więc nie da rady, spróbuje rano jeszcze raz zrobić test..

reklama
Nasikałaś? Jaki wynik?

Karola, życzę Ci z całego serca, byś "nie dotrwała" do hsg!

U mnie 32 dc, powinna już zawitać @... Póki co jej nie ma. Owulacja była w 18 dc (wg testu i objawów). No nic, czekamy ;-)

hej, nasikałam, właśnie czekam na wynik..

i nic ;/ to ja juz sama nie wiem

Ostatnia edycja:
Do góry