reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Podbrzusze mnie pobolewa 5 dzień, od soboty wieczorem. To chyba dobrze prawda? dziś 25 dc. i w sumie tak nie miewałam wcześniej. Napiszcie jak się czujecie, szczególnie Ty Elmo2 czy masz jakiekolwiek objawy/podejrzenia na tym etapie?? prawdę mówiąc tracę obiektywizm co do mojego samopoczucia a nie chcę sobie czegoś uroić bo się może okazać że to @ idzie...

reklama
Ulika objawów nie mam. Jakbym sie dobrze przyjrzała to by pewnie kilka wyminil ;-) ale nie chce sie nakręcac. Ale brzuch tez mnie boli, przez weekend bolal jak na @ i juz mialam kryzys ale wczoraj i dzis boli inaczej, ciagnie mnie dołem, czuje dziwne rwanie przy chodzeniu i siadaniu. I mam wielka nadzieje ze sie udało ;-)
I mam nadzieje ze Tobie tez i niedlugo spotkamy sie na wątku luty 2014 :)

Dziewczynki Kochane :) Pytanie do tej zaciążonej części :-p

Jaki kobitki macie śluz? Bo ja mam mnustwo jasnożółtego śluzu i nie wiem czy to normalne czy nie? Bo poprzednio miałam biały. Chociarz nie są to upławy, bo jest zupełnie bezwonny.

Byłam wczoraj u lekarza:) beta wskazuje na 2 tydzien dopiero... na USG nic nie widac:( martwie sie teraz o moje maleństwo... W piatek ide powótrzyć badanie mam nadzieje ze poszła do gory no i na usg ide w poniedzialek... Uff ciesze się i matwie...

Hejka kochane. U nas już chyba z 2 tygodnie bez słońca wiecznie pochmurno i szaro i pada i pada :-:)-( paskudna pogoda nic się nie chce robić.

Ulika witamy na forum. ;-)

Ni_Kusia
musisz stanowczo na siebie uważać i przede wszystkim nie dźwigać!! Ja do dziś pamiętam jak mi lekarz powiedział: "praca, albo dziecko"

Mrowkaa przykro mi :-( ale głowa do góry cały czerwiec przed nami więc na pewno się uda ;-)

Elmo2 Ulika czekam na dobre wieści od Was. Życzę dwóch tłuściutkich kreseczek :tak: 3mam&&&

Asicka3 nic się nie martw wszystko będzie ok. W 2 tygodniu to raczej na USG nic nie widać, troszkę chyba za wcześnie. Powtórz betę i będziesz wiedziała czy rośnie. Trzymam &&&.

Mnie dziś brzuch pobolewa i lewy jajnik leciutko czuję, śluzu bardzo dużo biały i gęsty, czyli teraz mi zostaje cierpliwie czekać do 18 na testowanko. Cała wieczność jak dla mnie, ale cóż nie ma innego wyjścia.

Miłego dzionka Wam wszystkim życzę.

Nikusia, uważaj na siebie! I nic nie dzwigaj. &&&&&& żeby wszystko było dobrze.

Mrowkaa w następnym cyklu sie uda Tobie i Monice:)) &&&&&

Elmo i Ulika - czekamy na tłuste krechy!

asicka3 - widzę, ze mamy podobnie i obie sie zamartwiamy:))) ciężki los ciężarówki :))) trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

a ja juz wróciłam z trasy z szefowa. Było bardzo miło! Jestem super zaskoczona pozytywnie. Oby tak zawsze. Jutro za to jadę stać na stoisku na konferencji. Takze kolejny dzień zleci w pośpiechu. I rano zrobię bete.

Hej Kobitki, przepraszam że tak rzadko się odzywam, ale nawet nie nadążam Was podczytywać po tyle tego klepiecie, właśnie dzisiaj wcześniej wróciłam z pracy, mam do was pytanie może powiecie mi o co chodzi bo ja już sama nie wiem: no więc tak ostatni okres miałam 24 maja, mój cykl to 29 dni, nie prowadzę żadnego wykresu ani nic z tych rzeczy.. generalnie staramy się 3 cykl, wcześniej nasze przytulanka były co drugi dzień, więc teraz stwierdziliśmy że będziemy kochać się codziennie. Dzisiaj po przyjściu z pracy poszłam siusiu i co widze? na papierze delikatne ślady krwi w śluzie. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego ponieważ okres był niedawno i to nie jego czas.. Czy to jest plamienie implantacyjne ? czy to po prostu wredna @ przyjdzie wcześniej. Zaznaczam że nigdy przed okresem nie miałam takich plamień.

dośka1 widzę, że dostałaś @ dzień później niż ja he he :-) z moich obliczeń wynika, że to 13dc u Ciebie i według mnie jest to plamienie okołoowulacyjne. Czyli świadczy o tym, iż owulacja niebawem nastąpi. Jeżeli masz w miarę regularne cykle to to plamienie owulacyjne (chyba, że owu miałaś 7dc) Plamienie implantacyjne występuje około tygodnia po owulacji zarodek zagnieżdża się w macicy i może powodować plamienia. :-)

dośka1 widzę, że dostałaś @ dzień później niż ja he he :-) z moich obliczeń wynika, że to 13dc u Ciebie i według mnie jest to plamienie okołoowulacyjne. Czyli świadczy o tym, iż owulacja niebawem nastąpi. Jeżeli masz w miarę regularne cykle to to plamienie owulacyjne (chyba, że owu miałaś 7dc) Plamienie implantacyjne występuje około tygodnia po owulacji zarodek zagnieżdża się w macicy i może powodować plamienia. :-)

Ach to fajnie, bo u mnie nawet ciężko ostatnio owulacje zaobserwować, tak to jest po odstawieniu tabletek, mi aby raz testy owulacyjne pokazaly ze jest owulacja, umówiłam się do gina i potwierdził że jest, ale tylko w prawym jajniku..

reklama
dośka1 a obserwujesz śluz? Jeżeli jest jak białko jaja kurzego to znaczy, że owulka nadchodzi. Już nie pamiętam czy gdzieś to wyczytałam czy ktoś mi powiedział, ale podobno kobieta ma dni płodne kiedy na bieliźnie pojawi się śluz płodny w kształcie owalnej plamki, ale przy codziennych zbliżeniach to raczej trudno będzie rozpoznać płodny śluz.

Do góry