reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witamina D

Ja tez mieszkam w Anglii, urodzilam tutaj, mojej coreczce tez nie podali, bo tego tutaj nie praktykuja i jakos nie panikuje!!!!!! Uwazam, ze przesadzasz, czy widzialas zeby angielskie dzieci krzywe chodzily? Bo ja jakos nie zauwazylam ;-) Jesli byloby to konieczne na pewno by podali... I zgadzam sie z reszta, witamina d znajduje sie w sloncu, godzina dziennie to wszystko czego potrzeba na "codzienna dawke". Anglia moze i kraj deszczowy, ale ladna pogode tez mamy, i wbrew pozorom dosyc czesto!!!!!!!!

reklama
Mi tez nikt nie przepisal d3 dla malej, ale jak pojechalam do polski na swieta to wybralam sie do pediatry i kazala dac malej, bo ciemiaczko jej sie prawie wcale nie zmiejszylo i kazala dawac do 1 urodzin

Ale apel :szok::szok:
A co jeśli nie podam tej witaminy?
Moje dziecko będzie chore umysłowo lub koślawe?
Lekko przesadzasz z tym apelem :-p
Czy Twoje dziecko odczuwa braki tej witaminy?
Czasem mam wrażenie,że matki z lekkością przyjmują to co im powie lekarz..
a lekarz lekarzowi nie równy....

Tak Twoje dziecko może być koślawe, fachowo to się nazywa krzywica.
Ciężko żeby noworodek poinformował Cie, że odczuwa brak :confused:

Inna sprawa nie należny panikować, dzieci na mleku modyfikowanym nie muszą dodatkowo dostawać tej witaminy bo jest w mleku w wystarczalnych ilościach. Nie podajemy również wit d3 jesli dziecko regularnie przebywa na słoneczku.

Dziewczyny ja tez mieszkam w Anglii i chociuaż tutaj nie urodzilam córeczki to pamiętam że brałam z Polski wit.D i podawałam tak jak jedna z Was pisał do ukończenia pierwszego roku życia pozdrawiam emigrantki :) a czytałam wasze artykuły i dziwię się że tutaj nie porzepuisują Wit.d dla dzieci własnie planuję kolkejne dziecko i mam zamiar tutaj rodzić ale teraz bedę wiedzieć żeby zapytać o witaminki u lekarza :)

Tak Twoje dziecko może być koślawe, fachowo to się nazywa krzywica.
Ciężko żeby noworodek poinformował Cie, że odczuwa brak :confused:

Inna sprawa nie należny panikować, dzieci na mleku modyfikowanym nie muszą dodatkowo dostawać tej witaminy bo jest w mleku w wystarczalnych ilościach. Nie podajemy również wit d3 jesli dziecko regularnie przebywa na słoneczku.
kochana napisz swoj nowy temat ANTY WITAMINIE D3 i sie wykazesz . Pozdrawiam

Dziewczyny ja tez mieszkam w Anglii i chociuaż tutaj nie urodzilam córeczki to pamiętam że brałam z Polski wit.D i podawałam tak jak jedna z Was pisał do ukończenia pierwszego roku życia pozdrawiam emigrantki :) a czytałam wasze artykuły i dziwię się że tutaj nie porzepuisują Wit.d dla dzieci własnie planuję kolkejne dziecko i mam zamiar tutaj rodzić ale teraz bedę wiedzieć żeby zapytać o witaminki u lekarza :)

widzę że już jestes w Anglii dosyć długo jesli znasz tak dobrze medeycynę ja też zauważyłam że lekarze albo paracetamoc albo calpol i to wszystko,ale dzieki za rade przynajmiej wiem o czym mówić u lekarza :)

kochana napisz swoj nowy temat ANTY WITAMINIE D3 i sie wykazesz . Pozdrawiam
kobieto aleś ty newowa wszystkie mają prawo napisać co o tym myślą po to jest forum i nie ma co się denerwować jeśli ktoś pisze prawde tylko poczytać więcej na ten temat porozmawiać z kilkoma lekarzami:tak:
z jednnym się z tobą zgadzam to my musimy adbać o swoje dzieci!!!!!!!!!
pozdrawiam:happy2:

widzę że już jestes w Anglii dosyć długo jesli znasz tak dobrze medeycynę ja też zauważyłam że lekarze albo paracetamoc albo calpol i to wszystko,ale dzieki za rade przynajmiej wiem o czym mówić u lekarza :)
Dziewczyny siedze tutaj 5 lat, owszem, czasami wydaje sie, ze lekarze nie wiedza o czym mowia, ale jeszcze zyje i wy chyba tez ;-) Nikogo nie bronie, ale jak ktos powiedzial lekarz lekarzowi nie rowny, ale z drugiej strony wydaje mi sie, ze gdyby nic nie wiedzieli to nie dostaliby dyplomow co nie? :-) Ale moze sie myle... Pozdrawiam wszystkie mamusie przebywajace tutaj ;-)

reklama
godzina dziennie to wszystko czego potrzeba na "codzienna dawke"...

takich smialych tez bym nie wysuwala...no chyba ze masz wyksztalcenie medyczne....i wiesz jakie niemowlaki maja potrzeby i czy faktycznie godzinna dawka wystarczy 2-3 miesiecznemu dziecku jak i 2 latkowi :baffled:

Do góry