reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Dobry wieczor,
A mnie mgla sie kojarzy z miastczkiem twin peaks:-Dale sie nie boje.
Kasiek a moze nasze dzieciaki jeszcze za male na Mikolaja;-)Myslisz ze Tusiek list napisal? I nawet nie mysli, powiedzial zebym mu powiedziala co on chce alo zebym ja napiasala i niech zostawi na parapecie na zewnatrz w duzym pokoju:-D a no i w nocy zeby przyszedl bo on nie chce zeby sie patrzyl.
Doxa nie znikja juz tak!​

reklama
No własnie, może za dużo się opowiada o Mikołaju, tzn,że patrzy, że słucha, że ma brodę itp. to chyba nie jest przekonujące tylko straszne dla maluchów. Od jutra koniec z Mikołajem;-)przyjdzie to będzie:tak:

Wiesz co Kasiu patrzac na Tuska (bo on specyficzne dziecko i do wielu rzeczy dziwnie podchodzi) im wiecej sie tlumaczy tym gorzej, u nas bylo tak z zima, nie chcia o niej slyszec ze bedzie mroz a na slowo snieg po prostu dodawal bialej, a to babcia mowi o balwanie ciocia o sankach wiec ja powiedzialm stop i jakos to duzo lagodniej wszystko mu przychodzi.

Dzień Dobry, Weronika też sie boi Mikołaja, tzn, na razie nie tyle Mikołaja co rózgi, bo Pani w przedszkolu powiedziała do dwóch chłopaków że są niegrzeczni, że ruszają "jej święta" i dostaną rózgę - "wiesz mamo rózgę, to takie robaaaale". No i moje dziecko nie chce żeby przyszedł Mikołaj bo woli iść na basen :-D W niedzielę też mamy "pracową" choinkę. Ciekawe jak to będzie z Filipem, któremu trudno jest cokolwiek wytłumaczyć bo chłopak wie swoje i już. Może ktoś wie jak rocznemu dziecku wytłumaczyć, że z kalendzarza adwentowego zjada sie tylko jedną czekoladkę a nie wszystkie naraz (to nie był chyba dobry pomysl z tym kalendarzem, jakieś tortury normalnie):tak:

dzień dobry
ja nie kupiłam kalendarza, nawet miałam kupić, ale moja córka jest tak łakoma na słodycze, że wprowadziłam zasadę "słodycze tylko w weekend" i uznałam, ze byłoby z mojej strony dużym kretynizmem tuz po takim założeniu kupić kalendarz z czekoladkami na każdy dzień ;-)
Ale pamiętam,że jak była mneijsza i szła na impreze dla starszych dzieci to własnie tam odkrywala nowe smaki typu nachosy, m&m;sy itd.. więc myslę Drzewko, że nie masz szans ;-)

Cześć Magdusiek. Tak wiem, juz się cieszę na te dwa wory słodyczy od Mikołaja, które dostaną w niedzielę. Na szczęście po Świętach przyjeżdża do mnie koleżanka z Grecji z dwoma chłopakami, wiek 4 i 5 lat, więc może pomogą TO zjeść. Ciekawa jak dzieciaki się dogadają.Weronika będzie miała wesoło.;-)

Czesc,
Boze jaki dzisiaj mam bol glowy. do tego @ ale synka mam wyrozumialego bo jak mu powiedzialam ze bardzo zle sie czuje to mnie ukochal i jak co dzien komplementy uslyszalam mamusiu jestes piekna i zgrabna:-) i az lepiej mi bylo przez chwile.
Wiecie ze moj pokrowiec juz prawie suchy:-D ale nie bylo konca atrakcji wyprania go, jak w nocy dalam go mokry na grzejnik (strasznie grzeja w lazience u nas) to rano zastalam w niektorych miejscach przypalony:-D mam nauczke na przyszlosc

Witam!
donoszę, ze w dniu dzisiejszym ukończyłam naukę, świadectwo otzrymałam, do Bydgoszczy już tylko będę w celach towarzyskich jeździć !:-) chociaż troche szkoda, było wesoło .

drzewko, zazdroszczę Ci zamieszania w domku, lubię takie zamieszanie :tak:

a co tu taka cisza?

u nas mikołaj sie udał na 102!! :tak: szwagier się przebrał. Śmiechu było co niemiara! Zuzia z Natalką pięknie śpiewały i rozmawiały z mikołajem. Naprawde świetnie. A wieczorem Zuzia skwitowała "wiesz mama to chyba Rafał przebrał się za mikołaja" no i masz! :-p dziewczynki zadowolone z prezentów. tatusiowie ze słodyczy. :-D

dzisiaj Zuzieńka poszła do przedszkola po 2 tygodniowej przerwie. Bez problemu poszła do sali. :-)

Kasiu gratuluję! powiedz jescze jaki to kierunek ukończyłaś?

a propos zamieszania w domu... Moja przyjaciółka ma 29 lat i pipęcioro dzieci w domu... 10 lat, 7 lat, 3 latka, 2,5 roczku i 3 m-ce. Taka rozpiętość wieku. Z tego dwoje jako rodzina zastępcza. Mama dwóch dziewczynek zmarła, tata topi łzy w alkoholu i Monika postanowiła się nimi zaopiekować. Pięcioro dzieci w domu! Naprawde ją podziwiam! Tam dopiero jest wesoło! A jak oglądam ich zdjęcia to dzieciaki mają niesamowitą radośc w oczach! Widać, że świetnie wszystkie się dogadują. A dziewczynki wiele przeszły.

reklama
Witam!

mała, to sięzwie" wczesne wspomaganie rozwoju i edukacja ucznow autystycznych" - widzisz , ja ciągle monotematyczna jestem- kończe ciagle to samo tylko pod innym hasłem :-D

Do góry