reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Dzień dobry
Magda - gratuluję. a plany to wiesz, można zmieniać ;-)
Z karmieniem - zależy co Ci gin powie, mam koleżankę, która całą drugą ciążę karmiła pierwsze dziecko, za zgodą lekarza i wszystko ok, więc nie ma reguły.
Podkusiło mnie dziś, zeby pojechać na chwile do Złotych Tarasów po czapkę i szalik dla Natalki...bo jedzie na kilka dni nad morze, wracalam ponad godzinę, nie wiem co robią ludzie którzy codziennie muszą jeździć w takich korkach, brrr, poziom adrenaliny mam już na maksa podniesiony.

reklama
Magdusiek a co mają robić, jadą i jadą w tych korkach ... A Natalka sama tzn. bez Ciebie nad morze wyjeżdża?

Z Kamilem, na dwa dni... wracają w sobotę. Ja mam zdjecia, nie mam jak w tym roku, ale szczerze to też mi się przyda chwila samotności... na wszystkei zalegle rzeczy, a nie praca-dom. Do kina pójdę!!!

I chciałam jeszcze napisac prośbę do wszelkich na dłużej znikających - typu Jolik, Patka, Magda, Syla :-) jakbyście juz mogły nie znikac to będe wdzięczna ;-)
A co z Teddy?

To jeszcze ja.
Adaś był u lekarza i ogólnie ok gdyby nie katar. Płuca na szczęście czyste, gardło i uszy ok. Mamy dawać Clemastynę jeszcze 2 dni a oprócz tego Eurespal na kaszel i do nosa Euphorbium i Nasivin na noc.

cześć

luszka mam nadzieję, ze teraz już będzie ok. zdrówka dla adasia! zośka charczy jak borsuk. tak samo jak adaś nienawidzi fridy ;-) ale bardziej nienawidzi wody w spreju :-)

lindsay leży. operacja w piątek o ile nic sie nie bedzie działo. mówiła, ze maciuś zostaje już na leżakowanie i śpi grzecznie. i że popłakuje, ale niewiele w ciągu dnia. ja wróżę rychłą aklimatyzację skoro w ciągu 2 dni przekonał się do leżakowania, do którego tymek nie przekonał sie od początku września.

tusiekn ja w ogole nie wiedziałam ze taki balon cokolwiek oznacza! sądziłam ze wsio jest ok. robi sie balonik jak zaczyna mocz napływac. balonik i za chwilę siusia. nasza pediatra ogladała siusiaka, ale jak tymek był malutki i nigdy nie mowiła o stulejce. inna sprawa ze niemowlakom się napletka nie sciaga. kurcze, jak wy rozpoznałyście tą stulejkę? urolog powiedział nam ze większość rodziców właśnie przy okazji jakiejś infekcji rozpoznaje. i czy smarujecie jakąś maścią?

a i jeszcze miałam napisać gratulacje dla magdy! nie martw się. kasę zawsze da się zorganizować. wiem co mówię! masz rzeczy na początek po poprzednich maluchach, a później będzie dobrze! zagladaj do nas!

tusiekn dzielny twój chłopak jak wszystkie nasze październikowe :-) mam wrażenie ze bardziej nasze dzieciaki dojrzały do przedszkola niż my :-D trzymaj się kochana i nie pękaj! i sobie coś ekstra zorganizuj jak tusiek jest w przedszkolu! zobaczysz jak będzie fajnie!

dobra mykam do pracy.

Dzień dobry!
Efunia dzięki za informacje o Lindsay! Czyli jutro powitamy nowego członka naszej bb-społeczności.

Oli też jeszcze ma katar, rano zielony gęsty, po południu przezroczysty, w związku z czym od poniedziałku siedzimy w domku. Dobrze, że ten tydzień miałam bez szkoleń, od połowy przyszłego i przez cały następny codziennie mam szkolenia i mam nadzieję, że się chłopak wykuruje i będzie chodził do przedszkola!

reklama
wItam!
my dzis w domku. Nadulka ma stan podgorączkowy, wieczorem miała38, teraz 37,3 więc zostrałam z nią w domu.Idziemy do lekarza na 13.45, zobaczymy. ja też przeziębiona jestem . Bynajmniej nie muszę dzis kiblować w pracy do 19.

Magda, szok minie i zostanie sama radośc. A jak planowaliście trzecie dziecko to stało sie tylko troszkę wczesniej. Szczere GRATULACJE! kasą się nie przejmuj,jej zawsze jest mało;-)

Tusiekn, no to brawo dla Natanka.Tylko co Ty z czasem zrobisz? ;-)
Magdusiek,a kupiłaś chociaż te czapkę i szalik? i tak w ogóle to chyba czas reaktywować wątek zakupowy...chyba ,że nikt nie robi zakupów ;-)

Do góry