reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
jeśli z zusu to licza się dochody na osobę w rodzinie za poprzedni rok... jeśli macie mniej niż 504 złote netto na osobę (ty+mąż+dzidzia) to nalezy się zasiłek rodzinny i jednorazowy dodatek za urodzenie dziecka... nic nie widziałam w tych przepisach nt. osoby uczącej się...
najlepiej iść do urzędu gminy czy mopsu (zalezy kto u was zajmuje się wypłatami zasiłków rodzinnych) i sie tam dowiedzieć o dokumenty oraz przepisy... albo zadzwonić...

Dobra mamusie ja idę do mojej siostry biedna lerzy i umiera.. miała atak z bólem nerek i ma kamienie na nich...biedactow..
mówiła że brdziej ją bolało niż poród....a urodziłą 2 dzieciaczków. Postarajcie sie dowiedzieć czy dostanę soś kasy czy nie??
No o tych 504 zł to sie doszukałam ale chodzi mi o za urodzenie, właśnie w tym problem że w przepisach nie mogliśmy nic znaleźć na temat osób takich jak ja.
Wiem że mój mąż n pewno z ubezpieczenia dostanie, a to ejst zależne od wysokości ubezpieczenia, bo ja słyszłam że jedna stawka.

lucky... moim zdaniem nic do rzeczy nie ma ze sie uczysz...
gdyby moje dziecko urodziło sie przed 31 sierpnia tego roku to składalibyśmy z mężem oświadczenia o dochodach za 2002 rok! takie sa przepisy... a w 2002 roku to myśmy jeszcze studiowali... więc też bylibyśmy jako uczący się :)
a ten dodatek 500 złotych z tytułu urodzenia dziecka to jest dodoatek dla osób, którym przysługuje zasiłek rodzinny...
tutaj jest o tym co nieco :)
http://www.zus.pl/swiadcze/zas005.htm

Lucky, a Ty nie masz ubezpieczenia w szkole? Przeciez uczący się do 26 roku życia sa ubezpieczeni.... dowiedz się, bo nie ma zmiłuj, musisz być ubezpieczona jako uczeń.

hej ciezarowki ;) jak widze znowu nasmarowalyscie tyle ze pol godziny zajelo mi czytanie ;) u mnie  znowu upal i znowu napiernicza mnie glowa..... przez ta wczorajsza afere z tym je...biiiip zusem dostalam takiego cisnienia ze boje sie ze cale moje wyciszenie dalo w leb i skonczy sie na przepisanbych tabletkach.....ehhh

reklama
Do góry