reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Cześć Kobietki,
Wpadam sie przywitać i sprawdzić co u Was słychać?
Mam nadzieję, że ik. Spróbuję poczytać kilka stron wstecz.

Właśnie wróciłam od lekarza wszystko ok z naszą córcią.Pani gin powiedziała że na 80% będzie CC.
Dostałam zwolnienie do 4.10 , a później prawdopodobnie do szpitala

Małgosiu zanim znikniesz.
Czy Ty wiesz gdzie koło nas jest jakaś państwowa przychodnia (internista, pediatrzy). Ewentualnie do jakiego pediatry chodzisz z Olą.
Bo ja chciałabym się nareszcie przepisać z Łodzi, a nie chcę tak w ciemno trafić (nigdy nie wiadomo na jakiego konowała się trafi), no i wkrótce pojawi się Dawidek - zaczną się szczepienia itd

Patka,
Poza obligatoryjnymi badaniami Oli ze względu na jej schorzenie, które wykonujemy w IMiD, wszystkie wizyty, badania, szczepienia robię prywatnie. Nie wierzę w państwową służbe zdrowia, wiele raz się juz sparzyliśmy. Także, znam doskonałych fachowców, niestety prywatnie. Pediatrę zresztą też, przyjeżdża o każdej porze dnia i godziny do domu.

Ja powolutku kończę pracę, już chcęd o domu chociaż tam balagan okrutny, bo wczoraj wróciliśmy póxno i już nic nie robiliśmy tylko poszliśmy spac....
Małgosia, jak masz namiar na fajnego pediatrę i mogłabyś się nim podzielić to byłabym wdzięczna. W ogóle nie wiem jak się za to zabrać, a wolalabym mieć jakiś telefon w domu w razie potrzeby.
Przypomniałyście mi, że powinnam zrobić badania.. moze w czwartek się wybiorę? Wizytę mam dopiero 23.09, ale za to 22.09 mam kolejne usg, a wcześniej wyjeżdzam. I już tylko 3 dni pracy mi zostały :)

reklama
Patka,
Wysłałam Ci wizytówkę Pana Doktora. Warto z niego korzystac, ponieważ zna w Warszawie wileu bardzo dobrych specjalistów. Wszystkie jego sugestie dotyczące prowadzenia dziecka, były trafione. Polecamy Go wielu znajomym i wszyscy podobnie Go odbierają.
Czasami zresztą musisz korzystać z usług prywatnych np. stomatolog. Pani doktor, która czuwa nad ząbkami Olki jest boska, sami zresztą się do niej przepisaliśmy i teraz chodzimy juz całą rodzina do stomatologa dziecięcego. Olka ani raz jeszcze nie zapłakał u niej, a Pani doktor pędzelkuje jej zabki i robi regularne przeglady od 2 roku życia Oli.
Tego typu specjalistów moge Ci mnożyć.

Do góry