reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

he he
widzę, że wszystkie ciężarówki są takie niecierpliwe, nie tylko ja! :) a ja mam mieszane uczucia, bo chciałabym juz wiedzieć, ale tez chciałabym sobie zostawić taką niespodziankę w dniu porodu! no zobaczymy czy wytrzymam. :)
no dziewczyny dajcie swoje pomysły na wątek z własnym M-1 dla naszych maluszków. :)

reklama
Mała, a gdzie Twoje propozycje ???
:)

Też mi chodził po głowie ten wątek "brzuszek", jak nie wymyślimy nowego to możemy tam zamieszczać nasze fotki ;D

Dzieki Asia 27 za wyjaśnienia
Po tym co mowisz wynikaz ze Ci nasi lekarze mają podobne opinie- to dobrze
No poki co nic mnie nie boli- ale tez lekarze mowili o mozliwości skrecenia jej. nie wiadomo jak długo ją mam- i byc moze nie jest to torbiel od jajników tylko od innych narzadow wewnetrznych. (w ogole były problemy zeby ją znależć)
Dam znac oczywiście jak kolejne badanie wyszło:) Na razie jem tabletki- duphaston na uelastycznienie macicy w razie kontaktu z torbielem- zeby to ona wygrała a nie on (chociaz nie wiem czy torbiel to r. meski czy żeński:))
pozdrawiam

Ja zawsze myślałam o torbieli w rodzaju żeńskim. :). Trzymam kciuki i mam nadzieje, że jak jutro wrócisz to szybciutko dasz znać. :)

Chciałam się wybrać, bo pomyślałam sobie, że to taka fajna pamiątka będzie. pierwszy filmik z moim dzidziusiem w roli głównej. Zaczęłam się rozglądać i podobno jest to kwestia 300 zł. Nie chce mi się wierzyć i mam nadzieję, że podniesiesz mnie trochę na duchu i napiszesz, że znacznie mniej. A może któraś z Mamuś wie, gdzie można zrobić takie badanie w Poznaniu?

Cieszę się, że taki tu ruch. Aż nie nadążam z czytaniem. Zazdroszczę wszystkim tym, które mogą pisać z domku z lup pracy. My niestety mamy dojście tylko do "bardzo ważnych stron" internetowych (czyli wszystkich stron rządowych i finansowych). Zapewniam, że tu są znacznie interesujące wiadomości i sympatyczniejsi rozmówcy (a właściwie rozmówczynie :D)

Magdaa ja za to moje badanie USG zapłaciłam jedyne 100zł! Pójdę jeszcze w 22 tyg., to będzie badziej dokładne, z przepływami doplerowskimi itp. tzw. połówkowe i będzie ono kosztować 130zł (robiłam je w Warszawie)
Mam nadzieję, że podniosłam Cię na duchu :)
Moja gin też mnie straszyła, że to będzie kosztować 300zł, a tu taka niespodzianka ;D

Magdaa jeszcze raz  ;)
To nie było "magiczne" USG, tylko normale dwuwymiarowe, zrobione na dobrym sprzęcie przez dobrego fachowca :) Poszłam akurat do niego, bo znalazłam na internecie bardzo dużo pozytywnych opini o nim. Dziewczyny tzn. pacjentki bardzo chwaliły go i jako człowieka i jako fachowca. Badanie było dość dokładne, jak na ten tydzień ciąży (16tc i 4dni), przebieg całego badania dostałam w postaci filmu na CD. Teraz sobie oglądam i przeżywam na nowo :) Mam też nagrane bicie serduszka mojego synusia!!!
Na "magiczne" USG to dopiero się wybieram, mam na myśli trójwymiarowe USG (3D). Wtedy to naprawdę super są zdjęcia i filmik ;D. Może Magdo jeśli chcesz mieć fajną pamiątkę to właśnie wybierz się na 3D? Ja poszłam na zwykłe, bo moja gin. nie dawała mi skierowania na USG i poszłam sprawdzić czy wszystko z dzidzią jest w porządku. W Warszawie USG 3D kosztuje ok. 180-200zł. Najlepiej jest je robić po 20tc a przed 30tc.
Ufff, chyba teraz wszystko Ci wyjaśniłam.
pozdrawiam

reklama
Magdaa - ceny Lubelskie (bo te znam) to 200 zł. za 3D a około 100 złoty za zwykłe. Przy czym tak jak pisze Doxa jeśli chcesz pamiątkę to 3D najlepiej robić między 20 a 30 tygodniem. :)

Do góry