reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Kasiek, dobrze, ze sie odzywasz. Mnie kiedyś koleżanka przesłała linka do artykułu na ten temat, że właśnie pogłoski o autyźmie sa pogłoskami, że nie mają nic wspólnego z rezczywistościa itd. Więc temat całkowicie zignorowałam. KOlezanka jest farmaceutą. Niestety linki wywaliłam, ale jeśli ktoś marzy to poszukam, może gdzies mam jakiś ślad.

reklama
Witam z ranka pochmurnego. Co to za pogoda za oknem, ni to jesień ni to zima. Na wiosnę czy lato tym bardziej to nie wygląda. :(Za nami ładnie przespana nocka. :) Kasiek napisz coś jeszcze jeśli możesz na ten temat! Super że się odezwałaś!!!!Biorę się za robotę bo mam dzisiaj wizytację. :( brrrrr

witam,

to ja jeszcze tytulem uzupelnienia w (kwestii mmr), pozwole sobie zacytowac z wczoraj:

jarrela, z tego co wiem to prevenarem szczepi tylko syla i ja... nie panikuj z mmr! dotarlam do publikacji producenta, w ktorej pisza, ze to bujda: badali ja na dzieciach z jakas tam choroba metaboliczna, ktorej czesto towarzyszy autyzm - ktos dodal jedno do drugiego i gotowe.
ja daje priorix, bo mniej boli, a przy takich wydatkach na szczepionki 50pln w te czy wewte to juz nie robi roznicy.

to tyle. a decyzje podejmie kazda z nas z osobna, jak zwykle. moim zdaniem warto priorix, bo mniej boli. poza tym o tej szczepionce nikt, nawet bzdur, nie wymyslal...

Dzień dobry
No to ja się pochwalę - moja córka przespała noc. I nie jest to wynik zmęczenia, długiej zabawy z innymi dziećmi itd jak było kilka razy do tej pory. Obudziła się o 700, zjadła i dalej poszła spac, ale ja byłam gotowa, ze o tej 7:00 wstanie. Rany, ale mi dobrze.
POgoda do bani, powinnam pójśc na pocztę, ale tak mi się nie chce, ze szok. Folię do wózka zostawiłam u rodziców, no nic, poczekam, może przestanie padać.

Ja za to chciałam podziękować za rzeczowe informację na temat autyzmu i mr2.
Kasia wielkie dzięki. Dobrze przeczytać coś takiego od kogoś kto się na tym zna, bo nie wiem jak reszta dziewczym ale ja prawie nic nie wiedziałam o tej chorobie wcześniej. Tyle że jest.
Vertigo również wielkie dzięki.
Magdusiek wielkie gratulacje wyspana mamuśko :-)

U nas podoga tragiczna, pada od rana, mój zapał do pracy i sprzątania minął 10 min po otwarciu oczu :-) Chociaż przyznam szczerze, że bardziej na rękę mi deszcz niz śnieg. I mam nadzieję, że jeśli spadnie śnieg to dopiero po świętach :-)
Kama wczoraj spadła ze schodów :-( Na szczęście tylko z 2 stopnia i na strachu się skończyło. Ale jak na razie omija je szerokim łukiem :-) Mam nadzieję, że na dobre straciła nimi zainteresowanie :-)

Jarrela, dobrze, ze KAmie nic nie jest. Zazdrozczę Ci, że Kama jak raz spadła to wyciągneła nauczkę. Moja kaskaderka drapie się z powrotem kilka sekund po tym jak cos sobie zrobi.

Witam, dziewczyny co moge podac Tusiowi, bo zaczyna mu sie lekki katar i maly kaszel od czasu do czasu. Podalam wapno i vit c. ale co do syropu to nie wiem jaki dac bez konsultacji lekarza, bo dzisiaj juz naszego nie ma.

Magdusiek Kama jest ostrożna ;-) Raz spadła z fotela... to oczywiście dalej na niego włazi przy byle okazji ale teraz nie próbuje sama zejść tylko krzyczy "mama" :-) Ona wogle jest ostrożna. Mam nadzieję, że ze schodami będzie podobnie... oby.
Natalka to wogóle żywe srebro, ciekawa świata :-)

reklama
Witajcie!

Mała super że nocka przespana! Gratulacje!

Magdusiek Tobie również gratuluję i cieszę się, że się wyspałaś!!!! Rozumiem że N. nie przebudziła się ani razu do 7 rano, tak?

Kasiek, Vertigo dzięki za te słowa! Ja przez kilka dni też chodziłam sparaliżowana lękiem że zrobiłam krzywdę Olinkowi, tym bardziej że przed szczepieniem nic a nic nie interesowałam się tymi szczepionkami, jedynie pytałam się czy to płatna czy bezpłatna szczepionka ;-)

Jarrela Oli też ostrożny! I ja bardzo się z tego cieszę :-)

Do góry