reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

jarrela z tymi teściowymi to trzy światy! moja zaraz po porodzie sprawdzała mi (macając mnie) czy noszę rajstopy czy podkolanówki! brrrrr albo jak wyszłam na balkon to mówi"ubierz się ciepło bo sobie cycki przeziębisz"! i łap mnie za cycki"no tak myślałam, ze nawet stanika nie masz"! Pamiętam to jak dziś!!!! Każde słowo! Pewnie się śmiejecie teraz ale ja myślałam, że wyjdę z siebie ze złości!!!!

reklama
O matko, skaranie z taką teściową! Mała współczuję!

A odnośnie przeziębiania piersi, to moja mama też mi mówiła, żebym się ciepło ubierała, bo piersi przeziębię?!

Mała doczytałam, że teściowa usypia Zuzię na rękach! Myślę, że już w tym wieku to nie jest takie groźne, dzieci szybko się orietnują, że z mamą jest tak, a z babcią tak ... co nie zmienia faktu, że teściowa powinna zajmować się wnuczką wg Twoich wskazuwek! I walcz o to! Bo to Twój dom i Twoje dziecko!

Jarrela emotki wstawiamy albo ręcznie tj. : - ) tylko bez spacji, albo kliknij "Idź do zaawansowanych" i tam będzie pełno mordek!

Witam wszystkie dziewczyny :-) Nie mam czasu na grubsze czytanie i tylko mniej wiecej poczytalam co piszecie. Kurde musze isc sprzatac a tak mi sie nie chce. Co do znikania dziecku po kryjomu jetsem przeciwna. Nati zawsze ma swiadomosc, ze mama czy tata wychodzi z domu. Pewnie i tak tego nie przezywa az tak bardzo bo zostaje z ukochana babcia a mnie ladnie robi papa widzac mnie przez okno. Zmykam sprzatac:-(

kurcze co z tymi emotkami?! czemu ja nie moge nic wstawic?!Doxa- zawsze dobrze dogadywałam się z teściową, ale odkąd Zuzia jest na świecie nie moge jej zniesc! we wszystkim próbuje mi doradzac! O piersiach wiem, no ale ona nie jest moją mamą. Moja mama mi tak nie dokazuje jak ona! A wręcz przeciwnie- słysze jak moja mama chwali się, ze wszystko przy Zuzi od jej urodzenia robimy sami z mężem! Że świetnie dajemy sobie radę! Wzcoraj np. moja teściowa stwierdziła, ze musze obciąć małej włoski! ja mówię, ze nie chce! A ona "no nie bój się"! No nie! Mówię, ale ja po prostu nie chce obcinać jej włosków bo ma piękne loczki (których akurat na zdjęciach nie widać)! i chciałam krzyczeć:odczep się w końcu!!!!!!

Mała - współczuję, taka teściowa to i świętego doprowadzi do szału.
No prosze jaki ruch, aż strach odejść od komputera;-)

Oczywiście ja też jestem za tym, żeby nie znikać z oczu gdy dziecko śpi - sama bym nie chciała, żeby ślubny mi tak z domu znikał czy dziecko, więc nie chciałabym, żeby Kama się stresowała, że rodzice bez słowa znikają.

Doxa doczytałam, że Olik chodzi :-) Gratulacje wielkie dla zdolniachy - a Tobie dodatkowych 2 par oczu :-D
Mała no właśnie u mnie też te boje wiecznie o Kamę - bo moja teściowa chciałaby sama o wszystkim decydować, nigdy się o nic nie spyta - w sensie jak my to robimy w domu, czym ja karmimy, jak bawimy itd, nigdy się nie zapyta czy może coś zrobić i jak, tylko zawsze musi wszystko po swojemu, na przekór. Czasami to mam wrażenie, że często robi na złość, żeby udowodnić, że ma rację i że i tak będzie po jej myśli. Na zwrócenie uwagi - obraża się. Np wczoraj tekst do Kamy "uderz dziadka", mała klepie dziadka po ręku, a tesciowa się cieszy "ślicznie, no uderz dziadka". Oczywiście na moją uwagę, żeby nie uczyła dziecka bicia, obraza wielka, no bo przecież ona wcale nie uczy Kamy bić. Zamiast poklep, pogłaszcz zrób cacy cacy mówi uderz i wg niej to nie nauka bicia. Ręce opadają. A później pewnie byłyby pretensję, że to my uczymy, żeby mała dziadków biła.
No ale ja już słowa o mojej teściowej nie powiem -:)

reklama
Do góry