reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

shady pisze:

sluchajcie mam pytanko......czy ktoras z Was orientuje sie ktory portal internetowy ma powiadamianie jak przyjdzie mail? bo yahoo nie ma, nasze polskie tez nie wiec moze znacie jakis ktory ma?
Shady yahoo ma powiadamianie.. musisz mieć tylko uruchomionego messengera :). MSN też ma

reklama
Jeszcze ja jestem ;D
Mam w domu szpitalo - dom opieki nad moimi facetami ;D
Niestety (lub stety) obsługiwać obu muszę sama jedna. Starszego wyeksmitowałam na materac coby mi modszego nie zaraził, a tym młodszym zajmuję sie sama ;D
Do tego szykowanie do inspekcji przez teściową ogłaszam za otwarte ;D
To na tyle
Brej nocy

Orzech, Duralex Miło Was widzieć :)
Ciekawe co z Frezją też dawno jej nie było.

Patka
wrzuć luz i nie przejmuj sie inspekcją ;D
...łatwo mi mówic, nie? ;D

a ja sobie siedzę i czytam kota Leonarda - wreszcie sie zabrałam

i wyglada na to ze sama tu zostałam... :(
gdzie te nasze "nocne Polaków rozmowy"
eeeeechhhhhhhh

Luszka nie sama ;) Wyspałam się po południu nieprzyzwoicie. Tatuś bujał dziecię a ja położyłam się na chwilę i ... obudziłam się po 4 godz ;) Teraz spać mi się nie chce :(

shady pisze:

Ina dzieki :) ..... jak mi powiecie wreszcie jak zmniejsza sie fotki lub zaopatrzycie w odpowiedni programik to powklejam fotki mojego synka :) bo ja tez chce miec "slawnego syneczka" tak jak Wy :)

Shady ściągnij IrfanView, to darmowy i bardzo prosty program do obróbki zdjęć. Wpisz w googlach IrfanView i na pewno znajdzie, wiem, że jest też wersja polska (chyba) ja korzystam z angielskiej.
Podaję jak zmniejszyć zdjęcie. Otwierasz zdjęcie w Irfanie. Teraz wybierasz zakładkę IMAGE, RESIZE/RESAMPLE. Otweira Ci się okienko, domyślnie masz zaznaczoną opcję Set new size, więc wpisujesz interesującą Cię rozdzielczość, drugi parametr ustawia się proporcjonalnie automatycznie. Przydatne gdy zdjęcia mają być w określonej rozdzielczości. Lub możesz zaznaczyć opcję niżej i wpisać ile procent ma mieć nowe zdjęcie. Oczywiście potem save as ;)

Ja z kolei zdjęcia zmiejszam w Photoshopie albo w ACDSee

Jarrela jesteś jeszcze?

Kończę czytać kota i ide spać

Dobranoc wszystkim :)

I korzystając z tego ze zaczął juz sie nowy dzionek:

Witajcie mamusie i bobaski :D :D

Luszka jestem, jestem ;)

Ja mam kilka programów do obróbki zdjęć w tym Photoshopa, ale polecam Shady IrfanView, bo po pierwsze jest darmowy i ogólniedostępny na necie, po drugie jest prosty w obłudze, po trzecie sam plik nie jest duży więc ściąganie zajmuje dosłownie 1 min i po czwarte ma kilka naprawdę fajnych opcji jak na darmowy program ;)

Ale też lecę spać, bo nie wiem czy dziecię też mi dzisiaj wstanie o 7 ;)
Dobrej nocy, a właściwie to za Luszką dobry dzień ;)

reklama
Ja jeszcze czytam. ;D
Jarrela polecalam ACDSee bo oprócz tego ze można zmniejszać obrazy to używam go do przeglądania plików. Poza tym mozna konwertować np z bmp na jpg. Też mozna go sciagnąć z netu ale tylko jako shareware.
To narka.
:)

Do góry