reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Witam ponownie :)
Orzech fajnie że znowu jesteś.. i że z tatą w porządku.
Anna właśnie dzisiaj byliśmy pierwszy raz na rehabilitacji.. Małej na początku się pdobało a potem się rozryczała.. leniuch z niej ćwiczyć jej się nie chce
Do domu dostaliśmy 4 ćwiczenia (na asymetrię bo to z lekka dolega małej)
1. Trzymać dość spore zabawki na brzuszku małej tak, żeby łapała je dwiema łapkami (jeśli złapie jedną to nie dawać jej ruszyć).
2. Rączki małej położyć na jej kolankach i przewracać ją z boku na bok... i trochę pod kątem.
3. Rączkami małej złapać za stópki i to samo co w poprzednim ćwiczeniu
4. Z rąk zrobić kołyskę i trzymać główkę dziecka w dłoniach twarzą zwróconą do naszej twarzy (nie dawać się jej przekręcać).
Aaa i powiedziała, żeby małą jak NAJMNIEJ kłaść na brzuszku dopóki nie zacznie sama trzymać głowy..

reklama
no to do roboty, do 2008 zdazycie z nastepnymi ;)

wiecie, ja to jestem taka szczeslliwa z moja Anulka ze juz bym chciala nastepne dziecko :laugh:

Doxa pisze:
Magdusiek mój Oli też SAM przesunął sobie godzinę zasypiania, pada nam już około 20-21. Wymusił w ten sposób wcześniejszą kąpiel, bo ze 2 razy jak usnął, tak się nad ranem obudził więc przesunęliśmy kąpanie, a budzi się 1x raz na jedzenie. W miarę już jest wyregulowany, chociaż wiadomo odstępstwa się zdarzają ;)

Oto fragment moich zapisków. Pory karmienia:
6.01.2006
   18:40 - 18:50
   20:00 - 20:10
   04:28 - 04:38
   07:45 - 07:57

7.01.2006
   18:32 - 18:40
   20:03 - 20:10
   04:29 - 04:39
   07:44 - 07:54

Dodam, że Oli jest karmiony na tzw. żądanie, a można by wg niego zegarek regulować :laugh: :laugh:

o raaaaaaaany, Doxa, jakaś Ty skrupulatna. Ja już nie zapisuję i ciągle się zastanawiam o której Iga jadła ;)

Teddy w 2008 na drugie dziecko ma być 9 miesięcy urlopu - zobaczymy czy tak będzie ;)

Syla - cały czas i bezzmiennie ;)

a tak wogóle to cześć dziewczyny,

Witaj Orzeszku!!!!!!!!!!

Wszystkiego najlepszego dla naszych pociech obchodzących swoją rocznicę:
Maciusia, Oliwierka, Tosi, Weroniki i Wiktorii, !!!!!!! Gorące buziaczki

Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.

reklama

chyba ich poj...lo, nie bede non stop nog rozkladac zeby dorobic sie trzeciego dziecka by moc skorzytsac z rocznego urlopu.....to jest niezle przemyslane, bo jednak rodzi sie nie wiecej niz 2 dzieci na rodzine.... i n tym skorzystaja tylko osobyz rodzin wieeeeelloooodzietnych ehhhh...jak zwykle pomyslane bez sensu

Do góry