reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
No właśnie Teddy, wszystko to kwestia używania dwóch stron i dwóch rąk. Ja włóżeczku też mała zmieniam. Muszę tylko zwrócić teraz uwagę aby więcej lewej ręki używać.

Hej dziewczynki,
Znowu nas zasypało :-(

Syla - ćwiczenia skomplikowane :-) niektóre musiałam czytać kilka razy żeby móc je zrozumieć i móc sobie je wyobrazić :-) Stosowaliśmy wcześniej tylko ćwiczenie 5 - turlanie. Nio i noszenie go w taki sposób, żeby odwracał głowę w stronę, której nie lubiał. Sa efekty. Głowę odwraca już na obie strony :-) Jedynie co, to jeszcze leżąc na pleckach ma niewielkie przekrzywienie, ale już minimalne ...

Joliku, to może nie ćwiczenia skomplikowane tylko ja nie umiem opisywać. Zresztą ciężko je opisać lepiej narysować albo pokazać w realu :)

To wszystko jest do wyćwiczenia. Iga nawet bez ćwiczeń już mniej się wykrzywiała a teraz jak poćwiczymy to będzie z niej laska ;)

Syla ćwiczycie metodą Voyty??.. a ćwiczenia dobrze opisałaś.. ja z małą się turlam .. i nawet nie wiedziałam, że to rehabilitacja hihihi

Jolik, Prezes nie jest przekrzywiony...
kiedy siedzi, bez problemu odwraca sie w obie strony - chetniej tam, gdzie sie cos dzieje np. gra telewizor....
ale widac, ze zdecydowanie woli prawa strone... nawet grzechotke pewniej trzyma w prawej lapce, chociaz czesciej trenujemy lewa...

ale on nie ma zadnych przykurczow, to jest efekt tego, ze kiedy go jeszcze probowalam karmic, to praktycznie tylko z lewego cycka, bo ten sobie wybral... drugiego nie chcial, chyba, ze spod pachy... no i tak mu juz zostalo...
pediatra powiedzial, ze mu to minie, ale nie znal przyczyny, wiec uznal, ze to z powodu ulozenia w brzuchu... ale po 2 miesiacach bez zmian to mnie troche zaczelo niepokoic, tym bardziej, ze lekarze nie dopatrzyli sie zadnych nieprawidlowosci w budowie...

Duralex, zabij mnie ale nie wiem jaka to metoda.

Oczywiście jeszcze masaże, które i tak uskuteczniamy od zawsze. Z góry do dołu.

Biedna moja niunia po dzisiejszych ćwiczeniach co chwila się budzi wystraszona i płacze. Przyzwyczajona do spokoju a tu dziś ktoś ją dorwał i rozciągał za ręce i nogi. Musze z nią częściej jeździć do supermarketów (tam jest hałas) bo ona jakaś taka delikatna jest.

reklama
Teddy, Krystianka widziałam i faktycznie nie jest wykrzywiony. Chłopak jak się patrzy - prosty jakby z woja wyszedł. Upodobał sobie odwracanie główki w jedną stronę ale jak sama piszesz jest lepiej i to tylko kwestia stymulacji (jak mówiła Doxa).

Do góry