reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
test robiony był z samego rana więc chyba miał prawo zrobić się żółty, bo zdjęcia dopiero umieściłam?(minęło 11h od testowania) Wcześniej nie wpadłam na pomysł robienia zdjec odrazu po wykonaniu. Nie będę wchodziła w dalsza dyskusje, ponieważ nie na tym opiera się mój post. Uważałam że jeżeli nie jest ktoś pewny testu to wrzuca po prostu zdjęcie i dostaje odpowiedź ( nie chamska) .. No cóż chyba jednak się pomyliłam na tym forum. Pozdrawiam i życzę miłego wieczora.
W pierwszeym poście (który edytowałaś) napisałaś, że test robiłaś 3 dni temu a nie 5h a finalnie twierdzisz, że jednak 11h 😂

reklama
@Justyna21
Po 1 to nie rozumiem tutaj jadu jaki od dziewczyn bije. Nie wiedza i Gosi i może w małym stopniu Twoja powinna być przykładem na stopień wiedzy kobiet na temat testowania itp spraw w naszym kraju. Głowa do góry.
Ile masz do okresu? Ile ci się spóźnia? Jeśli jesteś jeszcze przed okresem to zrób w dniu spodziewanej miesiączki czulszy test. Jeśli Ci się spóźnia to najlepiej z 7 dni po spodziewanej miesiączce idź na badanie krwi które nazywa się Beta HCG a następnie powtórz to badanie żeby zobaczyć czy jest przyrost w przypadku dodatniego wyniku.
Powodzenia i głowa do góry 🙂

@Justyna21
Po 1 to nie rozumiem tutaj jadu jaki od dziewczyn bije. Nie wiedza i Gosi i może w małym stopniu Twoja powinna być przykładem na stopień wiedzy kobiet na temat testowania itp spraw w naszym kraju. Głowa do góry.
Ile masz do okresu? Ile ci się spóźnia? Jeśli jesteś jeszcze przed okresem to zrób w dniu spodziewanej miesiączki czulszy test. Jeśli Ci się spóźnia to najlepiej z 7 dni po spodziewanej miesiączce idź na badanie krwi które nazywa się Beta HCG a następnie powtórz to badanie żeby zobaczyć czy jest przyrost w przypadku dodatniego wyniku.
Powodzenia i głowa do góry 🙂
Jeśli robisz test, to albo na nim widać kreskę, albo nie widać. Nie ma tutaj wątpliwości. Serio. Ja w ogóle nie rozumiem po co wrzucać takie testy, skoro aparat, ekran etc. i tak fałszuje kolor. Mnie ciążę test 10 wyłapał przy becie 13.5. kreska była jasna, ale nie było wątpliwości. A trochę testów się narobiłam.

Betę można zrobić nawet przed okresem. Nie bardzo rozumiem czekania 7 dni. Nawet jeśli cokolwiek się wydarzy, to wiadomo że była np.ciąża biochemiczna.

Jeśli robisz test, to albo na nim widać kreskę, albo nie widać. Nie ma tutaj wątpliwości. Serio. Ja w ogóle nie rozumiem po co wrzucać takie testy, skoro aparat, ekran etc. i tak fałszuje kolor. Mnie ciążę test 10 wyłapał przy becie 13.5. kreska była jasna, ale nie było wątpliwości. A trochę testów się narobiłam.

Betę można zrobić nawet przed okresem. Nie bardzo rozumiem czekania 7 dni. Nawet jeśli cokolwiek się wydarzy, to wiadomo że była np.ciąża biochemiczna.
nie zrozumiałyście mnie, rano zrobiłam test i była druga kreska lekko różowa nie robiłam żadnych zdjęć (8;00), wieczorem jagby trochę pociemniała więc dlatego zrobiłam zdjęcie (o 20:00) miał prawo już zabarwić się na żółto i różne reakcje chemiczne mogły wyjść, świadoma tego jestem. Ale moje pytanie czy na pewno to świadczy o ciąży.. Testowałam się naprawdę wieloma i wiem że nie które fałszują jednak ten pink pierwszy raz w życiu wyszedł mi pozytywnie. Tylko tyle chciałam się dowiedzieć. Podjadę dopiero w poniedziałek na krew i wszystko będzie jasne. Lecz chyba każda kobieta pierwsze co sięga po test ciążowy nie leci chyba odrazu na badanie BHCG..

nie zrozumiałyście mnie, rano zrobiłam test i była druga kreska lekko różowa nie robiłam żadnych zdjęć (8;00), wieczorem jagby trochę pociemniała więc dlatego zrobiłam zdjęcie (o 20:00) miał prawo już zabarwić się na żółto i różne reakcje chemiczne mogły wyjść, świadoma tego jestem. Ale moje pytanie czy na pewno to świadczy o ciąży.. Testowałam się naprawdę wieloma i wiem że nie które fałszują jednak ten pink pierwszy raz w życiu wyszedł mi pozytywnie. Tylko tyle chciałam się dowiedzieć. Podjadę dopiero w poniedziałek na krew i wszystko będzie jasne. Lecz chyba każda kobieta pierwsze co sięga po test ciążowy nie leci chyba odrazu na badanie BHCG..
To ja Cię pomyliłam z autorką wątku, za co przepraszam.
I nie masz racji, nie miał prawa wybarwić się na żółto nawet po kilku h leżenia. Okienko powinno być białe. Nawet jeśli dałaś odpowiednią ilość kropli to test po prostu mógł być wadliwy i sam z siebie się wybarwił co z automatu kwalifikuje go do wyrzucenia i nie sugerowania się wynikiem.
Skoro masz w planie zrobić jutro betę to bardzo dobrze, to jest najlepsze rozwiązanie. Pewniejszej odpowiedzi mieć nie będziesz 😉 trzymam kciuki.

A i co do tych sięgających pierwsze po test to niestety nie masz racji bo ja w obecnej ciąży nie zrobiłam ani jednego 😛 w pierwszej robiłam testy, dopatrywałam się kresek, spoglądałam na nie po czasie, radziłam się dziewczyn na forum. Ciąża owszem była, ale utrzymała się tylko do 10tc.

W czerwcu w dniu spodziewanej miesiączki poszłam na betę, oznaczyłam ją po 48h i tak sobie trwamy do tej pory a to już 34tc 😂 i jestem najszczęśliwsza na świecie, że tak postąpiłam bo na milion % na jednym teście by się u mnie nie skończyło 😛

A tu się nie zgodzę bo nie jestem pierworódką byłam na kilku forach i widziałam, że dziewczyny miały kreseczki ledwo widoczne i, lub takie które mało kto widział a ciąża z tego wyszła.. Poza tym testy ciążowe często mogą się mylić, dlatego zalecane jest badanie z krwi które jest bardziej wiarygodne to po pierwsze.

Po drugie beta hcg 7 dni od dnia spodziewanej miesiączki daje nam lepszy wynik żywej ciąży i daje poprostu furtkę do usg. Poza tym daje też większy komfort psychiczny bi tj napisałaś dziewczyny robią betę przed okresem potem dochodzi do krwawienia i się załamują. Poco to? Lepiej się wstrzymać 🤷‍♀️ i mieć pewność co do żywej ciąży i większej wartości.. Ale to tylko moje zdanie i nie dla każdego musi być zrozumiałe.

By the way. W dalszym ciągu uważam, że dziewczynom można było doradzić kolejny test za kilka dni zamiast odpisywać z góry prześmiewczo. Miłego 😘

@Justyna21 raczej nie fałszują. Trzymam kciuki!

@MiśZielinka a co Ci zdjęcie testu po kilku dniach czy godzinach da? Wyłapanie biochemicznej ciąży przy np. niepowodzeniach jest ważne.

Dlaczego wylewa się hejt? Bo dorosłe kobiety ignorują instrukcje i szukają kresek po dniach czy godzinach ;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry