reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witam słonecznie

Kupilam sobie kalendarz ciazowy, kazdy tydzien po kolei jest swietnie opisane co dzieje sie u dzidzi i u mamy, pisza, ze w 7tc dzidzia ma 11mm. Ale najdokladniej bedzie jak zbada lekarz, no nie? No i pisza co jesc w danym tc, co jest wazne dla prawidlowego przebiegu itd.Fajna sprawa.

reklama
Gwiazdeczko - może będziesz nam pisać - tak ogólnie - na co w swoim odżywianiu zwrócić szczególna uwagę w poszczególnych tygodniach ??

Mała_Mi - wyjęłaś mi to z ust - właśnie o to mi chodzilo !!!!!
Chyba to odzywianie jest dla nas istotne (bo reszę da sie znależć gdzieś indziej)
żeby dać groszkowi to co mu potrzebne,
ale nie przesadzić bo zostaniemy baryłeczkami ;D ;D ;D

ok,ok, bede pisac, tak najogolniej na poczatku pisza o witaminkach sa to:
Witaminka C- czerwona papryka,kartofle,pietruszka,czarne porzeczki,truskawki,cytrusy.
Witaminka B12 - produkty mleczne, mieso,ryba.
Kwas foliowy - Brokuly,szpinak, orzechy (ziemne, wloskie itd).
Fosfor - produkty mleczne,ryba, orzechy.
Kalcium - salata,rodzynki,migdaly.
Jod - jodowana sol i ryby

to trzeba jesc przez cala ciaze, no i codziennie oprocz tego : duzo warzyw i owocow, 1-2x na tydzien rybka, 2-4x chude miesko i kielbaska. Codziennie szklanka mleka, jogurt i plasterek sera.

No to tylko teraz stosowac kobitki, a bedziemy miec zdrowiutkie dzieciatka!!!

wiecie co ??
Ja mam obrzydzenie do nabiału. Jak pomysle o jogurcie, serku czy kefirze to mnie mdli.
Ja mam straszną ochote na konkretne potrawy. Od soboty chodzą za mną gołąbki i tak jęczałam mężowi o nich ze w koncu mi je dzisiaj zrobi. A gołąbki robi najlepsze na swiecie ;D

A ja niby mam ochote na jedzonko,
ale po kilku kęsach wydaje mi sie jakbym już zjadła konia z kopytami i nie moge jeść ,
ale nie mdli mnie - dziwne....

Juz jestem dziewczynki!

Wyszykowalam sie i wogole, jak zwykle odczekalam swoje, no i doczekalam sie lekarza, aleeeeeeeee ogolnego, bo tamten jest chory KURDE!!! myslalam, ze wysiade, lekarz zbadal mi cisnienie( w normie) i zrobil termin do gina na 23,a do tej pory, to ja chyba juz nie wytrzymam!!! Ale mam podly humor, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Tak sie napalilam na jakies USG, bicie serduszka, a tu nici, musze czekac............ :-[ :-[ :-[

reklama
Agnieszko18 W innym wątku przeczytałam, że będziesz miała wspaniały prezent urodzinowy. Gratuluję!!!
U mnie jest bardzo podobnie. Ja urodziłam się 26 września a termin mam na 25 września.
;D ;D ;D

Do góry