reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam samotne mamy i samotni tatusiowie

reklama
Przyznam, że przez pierwszych kilka miesięcy byłam przerażona i załamana. Ja - taka nieodpowiedzialna dzikuska sama z dzieckiem? Teraz już jest lepiej. Mam 2 miesiące żeby całkiem się przygotować, ale już nie zastanawiam się czy sobie poradzę, tylko planuję w jaki sposób to zrobię. Za dużo czasu straciłam wierząc, że choć nie jesteśmy razem, to mogę liczyć na szanownego tatusia, a on zaskakuje mnie wciąż bardziej i bardziej, szkoda że negatywnie. W końcu mam wsparcie rodziców i przyjaciół, a poza tym - czemu nie?
I już nie płaczę, nie denerwuję się jak kiedyś, nie mam złych, czarnych myśli. Choć może nie jestem za bardzo rozczulona i nie pływam w obłokach myśląc o dziecku, to wiem, ze będę mocno kochać i zrobię co się da.
A teraz mi już lepiej:)

Witam!!!
jestem samotną mamą cudownego 7 latka;), trafiłam tutaj przez zupełny przypadek i mam zamiar troszkę tutaj pobyć!
Pozdrawiam

kurcze i ja zostatne za jakis czas samotna matka. Tylko ja to robie praktycznie na swoje zyczenie. Nie chce nic mówić ojcu dziecka, ze ten zostanie ojcem. Wydaje mi sie, że nie będzie odpowiedzialnym opiekunem ani dla mnie, a tymbardziej dla mojego dziecka. Miałyście czasami takie dylematy, żeby nic nie mówić?
Boje się tez powiedzieć o ciąży mamie. To ona utrzymuje mnie i siostre. Ona pracuje ja zaczynam studia. Jak urodze, nie bede miała z kim zostawic dziecka. Termin urodzin mam na maj, powiedzmy ze sesje zalicze wczesniej, to i tak z dzieckiem posiedze 4m-ce i dalej na studia, dodam ze dzienne. I jak ja mam życ normalnie? Juz nic nie bedzie tak jak kiedys :(

a to parwda Aneq
nic nie bedzie tak jka kiedys , ale pocyztaj troche o nas , i stwierdzisz , ze jednak dasz rade , bo nie ma innej opcji , a przedewszytkim , poiwedz o ciazy mamie

Witajcie,
czasami odwiedzam Wasze forum. Wasze rady pozwalają stanąć na nogi i dają nadzieję na jutro oraz przeswiadczenie ze nie jestesmy pierwszymi i ostatnimi amotnymi rodzicami na swiecie. Dzieki że jestescie! :blink:

reklama
Do góry