naja
Fan(ka)
Ash, ja mam dwoje rodzicow, chcialam, aby moje dziecko tez mialo. ale nie zawsze sie da. a kiedy pomysle, ze syn moglby przejac niektore zachowania od ojca, a tak by na pewno bylo, to wole, ze jest tak, jak teraz. latwiej mi bedzie jak sadze wszystko mu kiedys wytlumaczyc. a ze niektore cechy charakteru wychodza na swiatlo po narodzinach dziecka.. bywa. ja juz sie z tym pogodzilam. nie bede dziecku zabraniac kontaktow z ojcem, ale musze to wszystko jakos rozsadnie poukladac. dlatego tez teraz jestem ostrozna w wyborze partnera. wybieram w koncu nie tylko dla siebie, taka jest prawda. nie wyobrazam sobie 'szczescia' kosztem dziecka.
dziwie ci sie tylko, ze wpadlas w ten krag terroru twojego 'tescia'. to, ze oni sie boja i chodza na palcach to w sumie ich sprawa.. a ty jestes poza ta rodzina. masz prawo do swojego zdania, zycia. szacunek, ale tez i autonomia. ale nie wiem za wiele, moze tak sie nie da /choc sadze, ze zawsze sie da;-) /
i nie mysl, ze musisz sobie dac rade bez ojca twojego dziecka! on musi ci pomoc, ma taki obowiazek! i miejmy nadzieje, ze moze przejrzy na oczy i bedzie tez mial chec, ale to juz inna bajka.. pamietaj, ze masz swoje prawa, a on ma tez obowiazki. i staraj sie to wyegzekwowac!
dziwie ci sie tylko, ze wpadlas w ten krag terroru twojego 'tescia'. to, ze oni sie boja i chodza na palcach to w sumie ich sprawa.. a ty jestes poza ta rodzina. masz prawo do swojego zdania, zycia. szacunek, ale tez i autonomia. ale nie wiem za wiele, moze tak sie nie da /choc sadze, ze zawsze sie da;-) /
i nie mysl, ze musisz sobie dac rade bez ojca twojego dziecka! on musi ci pomoc, ma taki obowiazek! i miejmy nadzieje, ze moze przejrzy na oczy i bedzie tez mial chec, ale to juz inna bajka.. pamietaj, ze masz swoje prawa, a on ma tez obowiazki. i staraj sie to wyegzekwowac!