Kasia1991_
Początkująca w BB
Tzn ?Być może doszło późno do zagnieżdżenia. Najlepiej zrobić betę 2x co 48h i wtedy się okaże czy wszystko ok.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tzn ?Być może doszło późno do zagnieżdżenia. Najlepiej zrobić betę 2x co 48h i wtedy się okaże czy wszystko ok.
Pęcherzyk ciążowy, jesteś w 5 tc tak więc w obrazie usg nie musi być nic więcej widać na tym etapie.
Zagnieżdżenie następuje ok 6-12 dni od zapłodnienia.Tzn ?
Zagnieżdżenie następuje ok 6-12 dni od zapłodnienia.
Trzeba zrobić badanie beta HCG z krwi dwukrotnie aby sprawdzić jaki jest przyrost lub poprostu poczekać do kolejnego usg bo jest zbyt wcześnie na zarodek.
Nie dostałam jeszcze badania na krew mam iść jeszcze przed Sylwestrem do ginekologa. Czyli zaszłam w ciąży tego 4,5,6 listopada? Od razu po okresie? SzokZagnieżdżenie następuje ok 6-12 dni od zapłodnienia.
Trzeba zrobić badanie beta HCG z krwi dwukrotnie aby sprawdzić jaki jest przyrost lub poprostu poczekać do kolejnego usg bo jest zbyt wcześnie na zarodek.
Ale skąd ten szok? Przy 28 dniowych cyklach owulacja wypada w okolicach 14 dnia. Ty kochałaś się w 12,więc jak najbardziej jest to możliwe. A na USG widać pęcherzyk ciążowy. Na tym etapie jest to normalne.Nie dostałam jeszcze badania na krew mam iść jeszcze przed Sylwestrem do ginekologa. Czyli zaszłam w ciąży tego 4,5,6 listopada? Od razu po okresie? Szok
To wcale nie jest nic dziwnego. 12 dzień cyklu to dni płodne i naprawdę normalny czas na zachodzenie w ciążę przy cyklach 30 dniowych.Nie dostałam jeszcze badania na krew mam iść jeszcze przed Sylwestrem do ginekologa. Czyli zaszłam w ciąży tego 4,5,6 listopada? Od razu po okresie? Szok
Ale wtedy już byłaś w ciąży. Z tamtego stosunku nie ma szans na ciążę.27 listopada (okres już się spóźniał) tez doszło do stosunku.
Ja rozumiem, że to jest szok jak się nie planowało dziecka ale trzeba się z tym liczyć, że dni płodne przy cyklach 30 dniowych występują od ok 10 dnia cyklu i wtedy jest ryzyko ciąży.Nie dostałam jeszcze badania na krew mam iść jeszcze przed Sylwestrem do ginekologa. Czyli zaszłam w ciąży tego 4,5,6 listopada? Od razu po okresie? Szok