reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

A ja zalożylam nową posciel w weekend i moje super madre dziecko latało na golasa - a jak zobaczyl kwiatki na poscieli to postanowil je podlac:wściekła/y: więc mialam podlane kwiatki i kolejną zmiane poscieli do prania:-D:wściekła/y: ale mnie nerw wziął:wściekła/y:

reklama
Ojjj znam ten bol!!!!!:wściekła/y: Ka ostatniomlodej dawalam syrop na kaszel a ta zamiast posöusznie wypic to zaczela swirowac i caly syrop rozprysl sie po poscieli...Myslalam ze wciagne ja nosem ze zlosci:wściekła/y:

Wiecie co to dopiero pare dni jak Matek spi w nocy bez pieluchy a ja już się od nich odzwyczaiłam i za nic nie chce do nich wracac:tak:Poza tym widzę że Matek coraz mądrzejszy. W dzień biega sam już do łazienki, rozbiera się i ubiera a poza tym kończą się problemy z kupką. Do tej pory przetrzymywał kilka dni i dopiero po jakimś czasie załatwiał się i nieraz już nawet nie zdążał na nocnik. Teraz odkąd śpi bez pieluchy zawsze kupka na nocnik :tak:

No u nas z kupką ok choc bywa problem jak mu sie chce na dworze-przetrzymuje albo mu sie jakis kleksik zdarzy z bąkiem albo potem długo nie może zrobić w domu...a z sikaniem ostatnio mały regresik - tzn jakby cały czas nie wysikiwał się do końca i mu się zdarza takie popuszczanie - zrobi przed wyjsciem na spacer ale mało- nie moze wiecej a potem popuści na spacerze...mam nadzieje że mu to przejdzie no bo przy tych temperaturach to jest kłopotliwe :( no i o dziwo to mu sie głównie przy babci zdarza, z nami raczej nie...

reklama
a u nas w nocy jest dramat..Mati sie budzi i chce pic caly czas, czasem musze mu naet zmienic pieluszke...
Az dalismy mu mocz do badania, bo juz sama nie wiem.....
jeden nocy wypil 6 butelek - sie wystraszylam na maksa, teraz wypije 2 maxymalnie...
wietrzymy mu pokoj, na noc w kuchni i salonie jest otwarte okno a drzwi w jego pokoju otwarte, i juz sama nie wiem
Tez Wasze maluchy pija tak w nocy..

W dzien mati ladnie wola siusiu i kupke:)))

Basiu - Mati tez zcasem popuscie na spacerze....jak jest cieplo to robi siusiu na dworze....a jak jest zimno to nie wola i pewnie dlatego popuszcza
Tez sadzamu go na nocnik przed wyjsciem na spacer.....

Do góry