reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Brawo Matek!!!!Zuch chłopak!!!:tak:

a ja jeszcze tu sie pochwale:happy:(bo ja jestem sama pod wrazeniem - specjalnie jej nie ucze-tłumacze, przed kąpiela sadzam..i narazie tyle..jak pisałam nauke zamierzamy zaczac juz na nowym mieszkaniu:sorry2:..ale dzis mnie Klaudia zaskoczyła:-):-):-)Dzis jak wstała woła "Mamusiu nocik nocik"....nie zakumałam od razu:baffled:...ale po chwili..ooo woła chyba na nocnik:dry:(bystra jestem:-D)..pytam siusiu chcesz? - Klaudia-"tak!"..i posadziłam ja - zrobiła!:biggrin2:

reklama
Brawo dla Klaudunii:tak:
U nas dzisiaj sucha pielucha w nocy:szok::szok::szok:i rano siusiu na nocnik. Jestem w szoku bo do tej pory Matek w nocy bardzo dużo siusiał aż nieraz musiałam mu pampka zmieniać:blink:

Brawa dla Duśki i Mateusza.:-)

Wojciaszka ubieramy w pieluszkę do spania i jak gdzieś jedziemy samochodem, bo boję się zasiusianego fotelika. Ale o ile przez sen raczej siusia, o tyle jak nie śpi, a jest w pampersie, to najczęściej trzyma aż do posadzenia na nocnik.:-)

dzis o mało sama przy Klaudii ze smiechu się nie posikałam :-D:-D:-D:-D

latała dzis po domu bez pampersa ..siadała/wstawała z nocnika- ja w tym czasie gotowałam -podpatrywałam jak mała się uczy;-)..i coraz ją chwaliłam:sorry2:- powiedziałam "duza dziewczynka - jak slicznie robi siusiu!".."no siadaj, ucz sie tu trzeba robic...ćwicz..itd"..na to Klaudia wstała z nocnika i zaczeła cwiczyc:baffled::baffled::baffled:..połozyła sie na podłodze..rowerek, skłony(tatus codziennie musi cw na ten kręgosłup i u niego podpatrzyła)..ja stałam i smiałam sie do łez..jak moja Klaudia uczy sie"ćwiczy" robienie potrzeb do nocniczka:-D:-D:-D:-D

Duśka :-D

Wojciaszek dziś zasiusiał jedne majty. Ale przede wszystkim pierwszy raz zawołał: "kupma!", złapał Marcina za rękę i kazał się zaprowadzić na nocnik. "Kumpy" co prawda nie było, ale siusiu owszem zrobił. I tak dwa razy.:-)

brawo !!! :)
a u nas kiepsko - przez przeziebienie i marudzenie chwilowo chyba troszke odpuscimy...chociaz rano sikanko do nocnika juz jest tradycyjnie i to zazwyczaj takie na pół podlogi jak siusiak wyskoczy ponad nocnik :)

reklama
ja jestem w ciezkim szoku...:szok:Ja mojej małej wcale nie uczyłam a ona od wczoraj woła - "mamusiu sisiu", "chodz na tika, nocik":szok:..własnie zrobiła:-):-)chyba niedoceniam swojego dziecka nalezycie..:-):-):-)

nie wspomne, ze jak zrobiła siusiu biłysmy brawo, po czym zeszła z kibelka i dała ręce pod boczki i ćwiczyła skłony:-D:-D:-D..oby jej tak nie zostało:-D:-D:-D

Miki- brawo!gratulujemy sukcesów:tak:

Do góry