reklama
Ja Wojciaszka nie chwalę, tylko informuję, że dziś cały dzień w tych samych niezasiusianych majtkach. :-)Niania na spacer założyła mu pieluszkę i wrócił z suchą. Siusiu poleciało tylko w pieluszkę, jak spał.
Ja tez jestem zdania, że jak nauka to na całego i spacer bez pieluszki. Niania trochę kręci nosem (a nie chcemy jej jeszcze zmuszać). Ale dziadek zakłada Wojciaszkowi majtki na spacer. Zawsze można pójść niedaleko i w razie zasiusiania szybko wrócić do domu.
Matiś, masz bombową kaczuchę.
Ja tez jestem zdania, że jak nauka to na całego i spacer bez pieluszki. Niania trochę kręci nosem (a nie chcemy jej jeszcze zmuszać). Ale dziadek zakłada Wojciaszkowi majtki na spacer. Zawsze można pójść niedaleko i w razie zasiusiania szybko wrócić do domu.
Matiś, masz bombową kaczuchę.
Oj widzę że zostałyśmy z nocnikowymi sprawami daleko w tyle:-(
Zosia nie chce ostatnio siadać ani na nocniku ani na nakładce.... Chyba że jest w pieluszce i rajstopkach (tylko co mi z tego?)
Nie mam pojęcia co ją zraziło. Odstawiliśmy niedawno sprawy nocnikowe na bok żeby zapomniała i teraz znów próbujemy, ale nadal słyszymy "nie cię, nie cię" co znaczy nie chcę nie chcę.... I co tu zrobić z takim uparciuszkiem?
Zosia nie chce ostatnio siadać ani na nocniku ani na nakładce.... Chyba że jest w pieluszce i rajstopkach (tylko co mi z tego?)
Nie mam pojęcia co ją zraziło. Odstawiliśmy niedawno sprawy nocnikowe na bok żeby zapomniała i teraz znów próbujemy, ale nadal słyszymy "nie cię, nie cię" co znaczy nie chcę nie chcę.... I co tu zrobić z takim uparciuszkiem?
Nie no Wojciach - szacunek!
Heatherku świetna kaczka. U nas zwykła nakładka - chyba taka jak pisze Baśka - też sie nie sprawdziła - Miki jej nie lubi. Za to bardzo jest dumny jak nasika na stająco "pod krzakiem";-)
Heatherku świetna kaczka. U nas zwykła nakładka - chyba taka jak pisze Baśka - też sie nie sprawdziła - Miki jej nie lubi. Za to bardzo jest dumny jak nasika na stająco "pod krzakiem";-)
Wojciaszku wielkie brawa
Mikuś
A ja dzisiaj zaczynam już na maksa nocnikowanie bo do tej pory zakładałam pieluchę jak jechaliśmy do miasta na zakupy i do snu. Tylko po podwórku latał w majtach i po domu. No ale koniec z tym i biorę się ostro do roboty. A wogóle to byłam w szoku jak ostatnio poszłam wymienić butlę z gazem do sąsiadki i oni mają 3letnią dziewczynkę która biega dalej w pampersie i nawet żadnych prób nie podjęli w celu oduczenia jej
Mikuś
A ja dzisiaj zaczynam już na maksa nocnikowanie bo do tej pory zakładałam pieluchę jak jechaliśmy do miasta na zakupy i do snu. Tylko po podwórku latał w majtach i po domu. No ale koniec z tym i biorę się ostro do roboty. A wogóle to byłam w szoku jak ostatnio poszłam wymienić butlę z gazem do sąsiadki i oni mają 3letnią dziewczynkę która biega dalej w pampersie i nawet żadnych prób nie podjęli w celu oduczenia jej
Raport z dnia dzisiejszego- od rana do godziny 15 suche majty i siku na nocnik, w międzyczasie drzemka bez pieluchy i nadal sucho. Potem zaczęły się schody. Posiusiał się na dworze dwa razy i że naleciało mu w majty piasku to się trochę zatarł i go zaszczypało. I lekcja dla Matka taka że jak teraz ganiał w domu to pamiętał że go szczypało i podleciał do łazienki i krzyczał : otwieraj drzwiA potem siusiu na nocnik:-)
Matiś, no to widzę, że dziś podobnie jak Wojciaszek. Pierwsza połowa dnia to suche majty (także w czasie spaceru i w czasie snu) i siusiu na nocnik. A potem siusiu w majty dwa razy (za zasłoną, bo Wojciaszek siusia w majty w ukryciu, w jakimś kącie :-)) i raz w czasie snu, bo zasnął w majtach zanim Marcin mu założył pieluszkę. A na wieczór znów siusiu na nocnik.
reklama
basienka33
Początkująca(y)
u nas od rana siku kilka razy na nocnik nawet sama siadała ,a potem na dworze bach wielka kupa i musowo do domu teraz spi do 15.15 a mamusia klika:-)pózniej na dworek ale z pampersem bo u nas jeszcze zimno
Podziel się: