reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Będzie dobrze, u mnie po pół roku leczenia i masy suplementów zniknęły, wiec u Ciebie za kilka miesięcy tez będzie Ok. Tylko to już nie ma co wtedy iść do tego „lekarza”, znajdziesz lepszego chłopa.😀 powodzenia

Witam, jestem tu nowa. Dziś dowiedziałam się że mam HPV 45 z wysokonkogennych typ b. Jestem załamana. Mam 39 lat, 2 dzieci i męża. Czekam na wizytę u lekarza.

Nie łam się, to nie wyrok, spokojnie 🤗 Teraz poza dalszą diagnostyką ważna jest przede wszystkim suplementacja i zdrowa dieta żeby utrudnić wirusowi bytowanie w Twoim organiźmie 😊 A jaką miałaś cytologię?
Mi się dziewczyny udało przyspieszyć kolposkopię i będę miała w najbliższy poniedziałek 🙂
Miałam genotypowanie 30 odmian. Cytologia swoją drogą nie wykazała neoplazji ani raka.

Czyli nic takiego nie wyszło. Skoro 80%z nas się spotka z tym wirusem, byłaś tą która zrobiła test. Została ci dla świetego spokoju kolposkopia i ogólnie dużo witamin relaksu i zdrowego stylu życia i wszystko będzie dobrze.

Nie łam się, to nie wyrok, spokojnie 🤗 Teraz poza dalszą diagnostyką ważna jest przede wszystkim suplementacja i zdrowa dieta żeby utrudnić wirusowi bytowanie w Twoim organiźmie 😊 A jaką miałaś cytologię?
Mi się dziewczyny udało przyspieszyć kolposkopię i będę miała w najbliższy poniedziałek 🙂
Będę trzymać kciuki

Dokładnie tak... Nic już nie zrobię z tym, pozostało zapobieganie czemuś gorszemu i kontrolowanie.
U mnie dziś spadek, nie dość, że dostałam okres (zrobił mi psikus i przyszedł już po 24 dniach :/) i jutrzejsze badanie muszę przesunąć to jeszcze facet, z którym zaczęłam się spotykać już jakiś czas temu (lekarz swoją drogą) powiedział, że w obecnej sytuacji (poinformowałam go o HPV, chciałam być fair zanim poszłabym z nim do łóżka, a już było blisko) "nie widzi możliwości relacji intymnej, tylko stopa koleżeńska". I czuję się trochę jakbym była jakaś trędowata... I jak ja mam teraz znaleźć chłopa... A 30 na karku... Eh 🥺
Któraś z Was była w takiej sytuacji i poszukiwała w czasie infekcji faceta czy jesteście w stałych relacjach?

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli nic takiego nie wyszło. Skoro 80%z nas się spotka z tym wirusem, byłaś tą która zrobiła test. Została ci dla świetego spokoju kolposkopia i ogólnie dużo witamin relaksu i zdrowego stylu życia i wszystko będzie dobrze.
Wy już macie zdrowe podejście do tego a ja mam załamanie nerwowe, tym bardziej że pół roku szukałam przyczyny moich ciągłych infekcji. Mnóstwo kasy mnóstwo lekarzy i mnóstwo nerw. Zrzuciłam 5 kg ktorych w zdrowiu się nie dawało 😛 Wasze posty dodały mi dziś chociaz troche otuchy. W końcu sama się zdiagnozowałam

Do góry