reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Ale ona mówiła ze jak wirus jest aktywny to po wycięciu może wyjść w innym miejscu na szyjące 🥺
No ale zobacz po co o tym myśleć. Leku na wirusa nie ma. Szkoda życia trzeba cieszyć się każdą chwilą i nie myśleć o chorobie. Wiem co mówię bo sama to przechodziłam korzystałam z porady pani psycholog w szpitalu bo miałam załamanie. Życie mnie nauczyło nie myśleć na codzien o tym

ginekolog dzisiaj zadzwoniła i powiedziała ze zleca badanie p16/ki67 … nie muszę jechać na to badanie ponieważ w laboratorium maja moje wycinki i z tego zrobią to badanie chciała tylko moje zielone światło bo kosztuje to 330 zł i zapytała czy się zgadzam ( laboratorium przetrzymuje 30 dni takie wycinki ) po tym wyniku jak się okaże ze jest zle to wytną a jeżeli okaże się ze jest Ok to zostawia i po 3 miesiącach na kolposkopie 🥺 dobre działanie podjęła czy nie ?
A ja miałam to za darmo nie wiem czemu Ty musisz płacić

Ja tez teraz się mądrze, ale przeszłam załamanie i jedyne co możemy ci napisać, to ze nie warto. Szkoda zdrowia, trzeba na spokojnie. Zobacz byłyśmy lub jesteśmy w podobnej sytuacji, ale kilkanaście miesięcy później niż Ty. Uwierz,ze będzie dobrze.może nie będzie idealnie, ale dobrze.

Ja nie miałam tego badania, ale pewnie warto wiedzieć, czy to świeże zakażenie. Mnie to zastanawia czemu oni kolposkopii nie robią. Bo moja lekarz to zleca kolposkopie.
Powiem pani szczerze ze od samego początku było tak mówione. Zaraz po pierwszej cytologi jak wyszło cin 2. Później ze jednak zrobią wycinki. A po wycinkach cisza o wycięciu tej zmiany 🥺🤔

Powiem pani szczerze ze od samego początku było tak mówione. Zaraz po pierwszej cytologi jak wyszło cin 2. Później ze jednak zrobią wycinki. A po wycinkach cisza o wycięciu tej zmiany 🥺🤔
Na spokojnie zrobią teraz te białka jak będą dodatnie to wytną jak nie to ponownie zrobią kolposkopie. Tylko musisz się uspokoić bo stres tylko osłabia organizm i to takie błędne koło

reklama
Ale ona mówiła ze jak wirus jest aktywny to po wycięciu może wyjść w innym miejscu na szyjące 🥺
Może ale nie musi. Równie dobrze może wyjść w jamie ustnej lub w dupie. Równie dobrze pijany kierowca może cię rozjechać na pasach a nie wpadasz w panikę na widok skrzyżowań. Musisz zmienić myślenie.

Do góry