Całe życie będzie mi wychodzić w cytologi cin 2 ?przyrzeczaj się bo to już na całe życie jak nie zmienisz myślenia zwariujesz
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
No tak ale jeżeli to cin 2 i białka będą dodatnie to nie ma jak tego wyleczyć. Leku na hpv nie maMam nadzieje ze u mnie tez tak będzie człowiek odżywia się zdrowo nie pali nie pije używek nie bierze a takie coś przyjdzie maskara tylko u mnie moja ginekolog powiedziała ze najpierw leczenie a później by zaczęła myśleć o ciąży
Asiaxz
Nie nastawiaj się tak źle bo zwariujesz. Myśl że to usuną i już będzie cytologia czystaCałe życie będzie mi wychodzić w cytologi cin 2 ?
Celia89
nie ale zawsze może ci wyjść HPV+ stan zapalny, nadżerka i zawsze będziesz wracać wspomnieniami do dzisiejszego dniaCałe życie będzie mi wychodzić w cytologi cin 2 ?
Celia89
To trochę tak jak z osobami które miały już raka. Guz usunięty, 5 lat kontroli dobiegło końca ale badać się trzeba częściej i liczyć z tym że zmiany mogą znów się pojawić. Nie znaczy że trzeba się schizowac i nastawiać że tak będzie. To tylko dysplazja
Gosia38
Trzeba się uspokoić i nie myśleć o najgorszym. To nie jest rak, komórki są zmienione, ale nie rakowe. Nie rozumiem po co to odciąganie, 2 tyg temu mogłaś iść na kolposkopie na spokojnie. Niepewność powoduje ze człowiek bardziej się denerwuje tylko. Idź nawet jutro na kolposkopie, dla własnego spokoju.
Asiaxz
Zdecydowanie popieram jak najszybciej kolposkopie bo i tak później 3 tyg trzeba czekać na wycinki więc nie ma co czekaćTrzeba się uspokoić i nie myśleć o najgorszym. To nie jest rak, komórki są zmienione, ale nie rakowe. Nie rozumiem po co to odciąganie, 2 tyg temu mogłaś iść na kolposkopie na spokojnie. Niepewność powoduje ze człowiek bardziej się denerwuje tylko. Idź nawet jutro na kolposkopie, dla własnego spokoju.
Ale ona mówiła ze jak wirus jest aktywny to po wycięciu może wyjść w innym miejscu na szyjąceNo tak ale jeżeli to cin 2 i białka będą dodatnie to nie ma jak tego wyleczyć. Leku na hpv nie ma
ginekolog dzisiaj zadzwoniła i powiedziała ze zleca badanie p16/ki67 … nie muszę jechać na to badanie ponieważ w laboratorium maja moje wycinki i z tego zrobią to badanie chciała tylko moje zielone światło bo kosztuje to 330 zł i zapytała czy się zgadzam ( laboratorium przetrzymuje 30 dni takie wycinki ) po tym wyniku jak się okaże ze jest zle to wytną a jeżeli okaże się ze jest Ok to zostawia i po 3 miesiącach na kolposkopie dobre działanie podjęła czy nie ?Trzeba się uspokoić i nie myśleć o najgorszym. To nie jest rak, komórki są zmienione, ale nie rakowe. Nie rozumiem po co to odciąganie, 2 tyg temu mogłaś iść na kolposkopie na spokojnie. Niepewność powoduje ze człowiek bardziej się denerwuje tylko. Idź nawet jutro na kolposkopie, dla własnego spokoju.
reklama
Podziel się: