reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Mam nadzieje ze u mnie tez tak będzie 🥺 człowiek odżywia się zdrowo nie pali nie pije używek nie bierze a takie coś przyjdzie maskara 😱 tylko u mnie moja ginekolog powiedziała ze najpierw leczenie a później by zaczęła myśleć o ciąży 😱
No tak ale jeżeli to cin 2 i białka będą dodatnie to nie ma jak tego wyleczyć. Leku na hpv nie ma

To trochę tak jak z osobami które miały już raka. Guz usunięty, 5 lat kontroli dobiegło końca ale badać się trzeba częściej i liczyć z tym że zmiany mogą znów się pojawić. Nie znaczy że trzeba się schizowac i nastawiać że tak będzie. To tylko dysplazja

Trzeba się uspokoić i nie myśleć o najgorszym. To nie jest rak, komórki są zmienione, ale nie rakowe. Nie rozumiem po co to odciąganie, 2 tyg temu mogłaś iść na kolposkopie na spokojnie. Niepewność powoduje ze człowiek bardziej się denerwuje tylko. Idź nawet jutro na kolposkopie, dla własnego spokoju.

Trzeba się uspokoić i nie myśleć o najgorszym. To nie jest rak, komórki są zmienione, ale nie rakowe. Nie rozumiem po co to odciąganie, 2 tyg temu mogłaś iść na kolposkopie na spokojnie. Niepewność powoduje ze człowiek bardziej się denerwuje tylko. Idź nawet jutro na kolposkopie, dla własnego spokoju.
Zdecydowanie popieram jak najszybciej kolposkopie bo i tak później 3 tyg trzeba czekać na wycinki więc nie ma co czekać

ginekolog dzisiaj zadzwoniła i powiedziała ze zleca badanie p16/ki67 … nie muszę jechać na to badanie ponieważ w laboratorium maja moje wycinki i z tego zrobią to badanie chciała tylko moje zielone światło bo kosztuje to 330 zł i zapytała czy się zgadzam ( laboratorium przetrzymuje 30 dni takie wycinki ) po tym wyniku jak się okaże ze jest zle to wytną a jeżeli okaże się ze jest Ok to zostawia i po 3 miesiącach na kolposkopie 🥺 dobre działanie podjęła czy nie ?

reklama
Do góry