Jestem przerażona muszę jutro dzwonić do jakiegoś innego lekarzaAle to tak nie działa mi też wyciągnęli trochę tej zmiany przy wycinkach ale ja jak białka są dodatnie to znaczy że proces już się rozpoczął i one na nowo się zrobią dlatego tak wazne jest żeby to wszystko w całości usunąć
reklama
Gosia38
Fanka BB :)
Zgadzam się z dziewczynami. Cytologia jest informacją wstępną. Istnieje na pewno prawdopodobieństwo,ze cin2 się cofnie, ale z reguły usuwają zmiany, bo ryzyko jest pewnie za duże.Takie kręcenie się w kołko cytologia nie jest najważniejszym badaniem tylko dodatkowym przy kolposkopii i wycinkach.
Gosia38
Nic bardzo złego się nie dzieje. To nie trzeba na już, ale nie możesz tez zapomnieć o tym i wrócić za rok. Na pewno jest gdzieś jakiś ginekolog-onkolog. Trzeba sie poradzić, na pewno zrobi kolposkopie i zdecydujeJestem przerażona muszę jutro dzwonić do jakiegoś innego lekarza
Czyli nic mi nie pozostaje jak dusić ja żeby mi to usunęłaZgadzam się z dziewczynami. Cytologia jest informacją wstępną. Istnieje na pewno prawdopodobieństwo,ze cin2 się cofnie, ale z reguły usuwają zmiany, bo ryzyko jest pewnie za duże.
Jutro do niej dzwonię co Ma zamiar zrobić ale muszę faktycznie udać się do innego lekarza żeby sprawdzić czy ona robi tak jak powinno być boje się jednej rzeczy bo powiedziała ze jak wytnie mi ta zmianę a wirus jest aktywny ( a jest bo tak wyszło w badaniu ) to może wyjść taka zmiana gdzieś indziej np głębiej na szyjce macicyNic bardzo złego się nie dzieje. To nie trzeba na już, ale nie możesz tez zapomnieć o tym i wrócić za rok. Na pewno jest gdzieś jakiś ginekolog-onkolog. Trzeba sie poradzić, na pewno zrobi kolposkopie i zdecyduje
Asiaxz
U mnie na kolposkopii sprawdzali czy zmiana wnika w kanał jeżeli są takie podejrzenia to wtedy pobierają też wycinek z kanału w znieczuleniuJutro do niej dzwonię co Ma zamiar zrobić ale muszę faktycznie udać się do innego lekarza żeby sprawdzić czy ona robi tak jak powinno być boje się jednej rzeczy bo powiedziała ze jak wytnie mi ta zmianę a wirus jest aktywny ( a jest bo tak wyszło w badaniu ) to może wyjść taka zmiana gdzieś indziej np głębiej na szyjce macicy
Gosia38
dlatego taka ważna jest kolposkopiaU mnie na kolposkopii sprawdzali czy zmiana wnika w kanał jeżeli są takie podejrzenia to wtedy pobierają też wycinek z kanału w znieczuleniu
Asiaxz
Dokładnie tak ona daje zdecydowanie lepszy obraz jak cytologia. Jednak czasami jest tak że jedno i drugie się myli dlatego to wynik z wycinka jest najważniejszydlatego taka ważna jest kolposkopia
człowiek nie może spokojnie żyć skąd takie coś się bierze to brak mi słów.U mnie na kolposkopii sprawdzali czy zmiana wnika w kanał jeżeli są takie podejrzenia to wtedy pobierają też wycinek z kanału w znieczuleniu
reklama
Podziel się: