reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
To wycinki są najważniejsze, ale może warto skonsultować z innym ginekologiem. Cokolwiek dalej będziesz, czas na uspokojenie. To nie rak, to zmienione komórki. Będą je obserwować, interweniować chirurgicznie, jak będzie trzeba. Jesteś pod opieka, odpusc trochę, bo to potrwa, a myśląc ciagle tylko sama sie stresujesz.

A jakie są wyniki tych wycinków masz ten wynik?
Tak nic o cinach nie pisze. 🤔
A jakie są wyniki tych wycinków masz ten wynik?
bardzo drobny fragment dysplastycznego nabłonka 0,001 nie w pełni diagnostyczny hsil bardzo drobne fragmenty nabłonka wielkowarstowego płaskiego z bardzo małym ogniskiem dysplazji.

To wycinki są najważniejsze, ale może warto skonsultować z innym ginekologiem. Cokolwiek dalej będziesz, czas na uspokojenie. To nie rak, to zmienione komórki. Będą je obserwować, interweniować chirurgicznie, jak będzie trzeba. Jesteś pod opieka, odpusc trochę, bo to potrwa, a myśląc ciagle tylko sama sie stresujesz.
jestem przerażona to taka pierwsza moja choroba 😱😱 jeszcze czytam w necie rak rak rak 😱😱 maskara

Tak nic o cinach nie pisze. 🤔

bardzo drobny fragment dysplastycznego nabłonka 0,001 nie w pełni diagnostyczny hsil bardzo drobne fragmenty nabłonka wielkowarstowego płaskiego z bardzo małym ogniskiem dysplazji.
Fragment nie jest w pelni diagnostyczny, bo pewnie za mały. Za mało pobrała lekarz,ale oznaczyli hsil.- to już chyba cin 2 nie? W ogóle jakiś dziwny ten opis, sposób badań tez. U mnie zwyczajnie było: Lsil, cin 1

Nie jestem lekarzem, ale to trzeba zrobić kolposkopie u specjalisty, który się tym zajmuje. Dziewczyny maja racje,ze jeśli to cin2, to chyba wymagana jest interwencja jakaś, trzeba zwyczajnie poradzić się lekarza, co się na tym zna.

Tak tzn że zbyt mały wycinek ale skoro hsil tzn że jest to cin 2. Dla mnie jest to jakieś dziwne i nie logiczne. Szczerze pierwszy raz się spotykam z takim postępowaniem i opisem.

jestem przerażona to taka pierwsza moja choroba 😱😱 jeszcze czytam w necie rak rak rak 😱😱 maskara
To nie jest rak tylko stan przedrakowy. Po CIN 2 jest jeszcze CIN 3 i rak in situ czyli bez przeżutów ograniczający się do szyjki. Tak naprawdę przy CIN 1 zalecają obserwacje przy CIN 2 już konizacje

Fragment nie jest w pelni diagnostyczny, bo pewnie za mały. Za mało pobrała lekarz,ale oznaczyli hsil.- to już chyba cin 2 nie? W ogóle jakiś dziwny ten opis, sposób badań tez. U mnie zwyczajnie było: Lsil, cin 1
U mnie też pisali po chińsku xd mój gin to rozumiał. Najważniejsze że nie było u mnie słów dyspozycja. To co dostała można rozumieć dwojak albo ta dysplazja punktowo jest hsil albo wycinek jest malutki i już na jego podstawie można wywnioskować hsil. Mój gin pobrał mi 4 grube wycinki i mówił mi to w prost że se nie żałował

reklama
Też uważam że powinna iść do dobrego specjalisty który bardzo rzeczowo jej to wyłoży żeby nie snuła domysłów. Mi mój na usg powiedział,, ma pani zwapniala komórkę jajowa, to nic takiego, a mówię pani o tym tylko dlatego żeby ktoś inny pani głupot nie nagadał i pani nie nastraszył tj on wie jak wygląda środowisko. Idź do ginekologa onkologa

Do góry