reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Tak, ja kiedyś byłam u przypadkowego ginekologa na sprawdzeniu owulacji, i ta babka nie mogła znaleźć jajnika. Mowila,ze na pewno go nie mam. No rozpłynął się przecież 🙈Jeszcze wariatkę ze mnie robiła,ze pewnie mi usunęli przy pozamacicznej, a ja nie wiem. nienormalna jakaś baba. Zawsze chodzę wiec tylko do mojej lekarz, a jak mam w szpitalu jakieś badanie, w ogóle nie słucham tych ludzi. Czekam na moja lekarz. Dobry lekarz najważniejszy, bo naprawdę jest różnie.

reklama
Tak, ja kiedyś byłam u przypadkowego ginekologa na sprawdzeniu owulacji, i ta babka nie mogła znaleźć jajnika. Mowila,ze na pewno go nie mam. No rozpłynął się przecież 🙈Jeszcze wariatkę ze mnie robiła,ze pewnie mi usunęli przy pozamacicznej, a ja nie wiem. nienormalna jakaś baba. Zawsze chodzę wiec tylko do mojej lekarz, a jak mam w szpitalu jakieś badanie, w ogóle nie słucham tych ludzi. Czekam na moja lekarz. Dobry lekarz najważniejszy, bo naprawdę jest różnie.
o kurna 🤣😂 szczerze to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Tacy ludzie nas leczą

Nie jestem lekarzem, ale to trzeba zrobić kolposkopie u specjalisty, który się tym zajmuje. Dziewczyny maja racje,ze jeśli to cin2, to chyba wymagana jest interwencja jakaś, trzeba zwyczajnie poradzić się lekarza, co się na tym zna.
Co mówicie iść do jakiegoś innego lekarza na kontrole ?

U mnie też pisali po chińsku xd mój gin to rozumiał. Najważniejsze że nie było u mnie słów dyspozycja. To co dostała można rozumieć dwojak albo ta dysplazja punktowo jest hsil albo wycinek jest malutki i już na jego podstawie można wywnioskować hsil. Mój gin pobrał mi 4 grube wycinki i mówił mi to w prost że se nie żałował
Moja tez tak mówiła ze pobierze 4 kawałki

Nie wiem skąd jesteś, ale moze skonsultuj z ginekolog-onkolog.
Jestem z Gniezna. Ona po tych wycinkach chciała zrobić dokładniejsza cytologie ponieważ stwierdziła ze wycięła 4 duże fragmenty i powiedziała coś w tym stylu „ wycięłam 4 duże kawałki i mysle ze przez to z cin 2 zmieni się na cin1”

Jestem z Gniezna. Ona po tych wycinkach chciała zrobić dokładniejsza cytologie ponieważ stwierdziła ze wycięła 4 duże fragmenty i powiedziała coś w tym stylu „ wycięłam 4 duże kawałki i mysle ze przez to z cin 2 zmieni się na cin1”
Ale to tak nie działa mi też wyciągnęli trochę tej zmiany przy wycinkach ale ja jak białka są dodatnie to znaczy że proces już się rozpoczął i one na nowo się zrobią dlatego tak wazne jest żeby to wszystko w całości usunąć

reklama
Takie kręcenie się w kołko cytologia nie jest najważniejszym badaniem tylko dodatkowym przy kolposkopii i wycinkach.

Do góry