reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Dziękuje za odpowiedz❤️
Pewnie, wynik badania kolposkopowego:
„KOLPOSKOPIA : satysfakcjonująca. Tarcza pokryta wtórnym, przeziernym, jodopozytywnym nabłonkiem płaskim. Granica międzynabłonkowa ostra, nieregularna - nieco poza krzywizną ujścia zewnętrznego widoczna w całości. Szeroka strefa przejściowa nabłonków nieprzezierna, jodojasna z cechami subklinicznej infekcji HPV. Prawidłowa sieć naczyń włosowatych. Zalecam : kontrola cytologiczna za 6 m-cy >”

Nie ukrywam, ze jestem mocno zaniepokojona bo planowaliśmy ciąże w niedługim czasie…
Tym bardziej cieszę się na możliwość wymiany doświadczeń.❤️
Ja narazie jeden po konsultacji z jednym lekarzem, inna wizytę mam zaplanowaliśmy na 9.02.
Test zaplanowany na poniedziałek, na wynik chyba się czeka 10dni.
Z tego co wiem to Celia89 ma dzieci 💗 myślę że jej doświadczenie będzie pomocne 😊😊😊

reklama
Ja tez lecze się w Medicover, ale test zrobię przez zewnętrze laboratorium bo ceny maja dużo niższe, wiec możliwe, ze tez nie będę czekać tak długo bo najgorzej wykańcza czekanie na te wszystkie wyniki.
Drugiego lekarza mam w szpitalu na ul. Madalińskiego w Warszawie.

Ja tez lecze się w Medicover, ale test zrobię przez zewnętrze laboratorium bo ceny maja dużo niższe, wiec możliwe, ze tez nie będę czekać tak długo bo najgorzej wykańcza czekanie na te wszystkie wyniki.
Drugiego lekarza mam w szpitalu na ul. Madalińskiego w Warszawie.

Oczywiście! Te testy są dość drogie... Rozumiem cię 🌷 Czekanie jest w tym wszystkim najgorsze 😥 Rok temu moja cytologia i każda wcześniej była cacy. A tu nagle koliocytoza i LSIL... I jeszcze każą tylko czekać i to pół roku na kolejne badania 💖 😥 😥 😥

Zabieg na szyjce typu leep tez nie ma większego wpływu na ciąże. Nie martw się, masz jedynie obserwacje. Może warto pobrać wycinki, by upewnić się ze to cin1?

reklama
Zabieg na szyjce typu leep tez nie ma większego wpływu na ciąże. Nie martw się, masz jedynie obserwacje. Może warto pobrać wycinki, by upewnić się ze to cin1?
Czy miałaś wykonywany zabieg leep?
Obserwacja to zalecenie od kolposkopisty.
Dzisiaj miałam w prawdzie tele poradę z moim lekarzem i tylko wspomniał mi o dwóch opcjach, wiem że jest więcej metod, wiadomo wszystko zależy indywidualnie od każdego przypadku. Po teście na hpv będę na dokładniejszej wizycie żeby omówić wszystkie możliwości leczenia.

Do góry