reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Ja ten hpv zrobiłam przypadkiem i tez trochę żałuję. Wolałabym myśleć ze cin,ze może hpv niż pewność,ze to hpv.
U mnie w cytologii wyszło - koliocytoza.

W necie przeczytałam że na 90 ponad procent to HPV. Że czasem powodują to inne patogeny ale bardzo rzadko..więc sprawa była przesądzona 😐 czytałam że 16 jest najbardziej popularna w PL i to się u mnie potwierdziło... W teście DNA.

Ta koliocytoza mnie interesuje. Dlaczego rok temu się nie pokazała w cyto jeśli on bytuje u mnie np. od 5 lat ? 👀👀

Daje mi to mini nadzieję że to jeszcze nie jest trwałe zakażenie ale nie chcę sobie tak dużo obiecywać 😥💋💋

reklama
Moja położona, która pobierała mi próbkę do cytologii mówi że od HPV do raka to jest jakieś milion lat świetlnych 🔥

I tego się będę trzymać aby nie zwariować ♥️ dobrej nocy każdej z was ! ❤️

Cześć!
Jestem po cytologii - wynik lsil, cin1.
Badanie kolposkopowe to potwierdza.
Aktualnie czekam na wykonanie testu na HPV.
Zalecenia konizacja ale jeszcze nie rodziłam wiec lekarz narazie odradza lub szczepienie przeciwko hpv.
Jeszcze nie mam wyniku testu ale jakoś mam przeczucie, ze będzie pozytywny. Któraś z Was przyjmowała szczepionkę w trakcie zakażenia?

Cześć!
Jestem po cytologii - wynik lsil, cin1.
Badanie kolposkopowe to potwierdza.
Aktualnie czekam na wykonanie testu na HPV.
Zalecenia konizacja ale jeszcze nie rodziłam wiec lekarz narazie odradza lub szczepienie przeciwko hpv.
Jeszcze nie mam wyniku testu ale jakoś mam przeczucie, ze będzie pozytywny. Któraś z Was przyjmowała szczepionkę w trakcie zakażenia?
Hey ☺️
Rozumiem Twój niepokój ❤️ Poczekaj spokojnie na wynik testu HPV. Trzymam kciuki żeby był ujemny.

Ja mam HPV i szczepienie przede mną. 3 lekarzy mi go zaleciło ale czekam na finalną decyzję mojego gina 18 stycznia.

Lekarz powiedział że szczelnie Gardasil może osłabić działanie wirusa. Drugi że ochroni organizm przed innymi szczepami. Więc sądzę że warto 🥰🥰🥰💋

Czy chciałbyś się podzielić opisowym wynikiem kolpo? W cytologii wyszła ci koliocytoza ?

Dziękuje za odpowiedz❤️
Pewnie, wynik badania kolposkopowego:
„KOLPOSKOPIA : satysfakcjonująca. Tarcza pokryta wtórnym, przeziernym, jodopozytywnym nabłonkiem płaskim. Granica międzynabłonkowa ostra, nieregularna - nieco poza krzywizną ujścia zewnętrznego widoczna w całości. Szeroka strefa przejściowa nabłonków nieprzezierna, jodojasna z cechami subklinicznej infekcji HPV. Prawidłowa sieć naczyń włosowatych. Zalecam : kontrola cytologiczna za 6 m-cy >”

Nie ukrywam, ze jestem mocno zaniepokojona bo planowaliśmy ciąże w niedługim czasie…
Tym bardziej cieszę się na możliwość wymiany doświadczeń.❤️
Ja narazie jeden po konsultacji z jednym lekarzem, inna wizytę mam zaplanowaliśmy na 9.02.
Test zaplanowany na poniedziałek, na wynik chyba się czeka 10dni.

reklama
Dziękuje za odpowiedz❤️
Pewnie, wynik badania kolposkopowego:
„KOLPOSKOPIA : satysfakcjonująca. Tarcza pokryta wtórnym, przeziernym, jodopozytywnym nabłonkiem płaskim. Granica międzynabłonkowa ostra, nieregularna - nieco poza krzywizną ujścia zewnętrznego widoczna w całości. Szeroka strefa przejściowa nabłonków nieprzezierna, jodojasna z cechami subklinicznej infekcji HPV. Prawidłowa sieć naczyń włosowatych. Zalecam : kontrola cytologiczna za 6 m-cy >”

Nie ukrywam, ze jestem mocno zaniepokojona bo planowaliśmy ciąże w niedługim czasie…
Tym bardziej cieszę się na możliwość wymiany doświadczeń.❤️
Ja narazie jeden po konsultacji z jednym lekarzem, inna wizytę mam zaplanowaliśmy na 9.02.
Test zaplanowany na poniedziałek, na wynik chyba się czeka 10dni.

Dziękuję za podzielenie się opisem ! Mój jest bardzo podobny - wrzuciłam kilka postów wcześniej. 😘

Najważniejsze żeby się badać i ściśle przestrzegać tego co mówią lekarze. Ja tak samo jak ty szukam drugiej opinii żeby potwierdzić czy mój lekarz dobrze działa.
U mnie w cytologii wyszła koliocytoza i tak znaleziono HPV.

Ważne żeby określić genotyp HPV i lekarze będą decydować ☺️💕 zalecenia mam takie jak ty - cyto za 6 miesięcy. Lekarz od kolpo zalecił mi szczepienie bo ja już mam wynik testu 💛

Nie martw się ! Dużo o tym czytałam i z tego co wiem HPV nie jest żadnym przeciwskazaniem do ciąży 💖 HPV też potrafi się wycofać 💋 Ja czekałam na wynik 4-5 dni w Medicover więc bardzo szybko dali mi znać !

Do góry