reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

MNie to wkurza w tym gownie, ze to atakuje nie tylko szyjke, ale srom, jame ustna, gardlo, krtan a nawet odbyt XD jaka zenada bylo isc w panice po wyniku hpv 16 i 18 i powiedziec do laryngola XD panie zernij mi w paszcze bo robilam mezowi loda hahaha. XD wiecej do trego lekarza nie pojde. Pewnie pomyslal no debil, ku. debil :D
Ja teraz właśnie tak panikuje 🙈😮😥 nie wiem do jakich lekarzy jeszcze iść i czy powinnam ;(

reklama
Teraz to sie wydaje błache, ale jak czlowiek nie ma dzieci i czyta o tym HPV jakiż on morderczy, że ja pitole to popada w paranoje i depresje. Wiecie, co mi jakas rabnieta pielegniarka przed wycinkiem powiedziala:D ze lepiej wszytsko usunac i miec spokoj przeciez jedno dziecko juz mam 🤦‍♀️

Co do ciaz po konizacjach, petlach i takich tam. Czasem po wycinach okazuje sie ze lekarz pobral taki duzy kawal szyjki do badania ze wycial zajeta czesc. Czasem on sie rozwija punktowo. Czasem na jednej godzinie jest czytsko na jednej cin1 a na drugiej cin2. Wszytrsko zalezy od organizmu, wirusa i miejsc ktore mialy z tym szajsem kontajt. Znam babki po amputacji szyjek po raczysku i donosily ciaze. Jedna smigala jak sarenka a druga 7 msc przelezala w szpitalu, ale dziecko ma. Pisala mi, ze no niestety 3 dzieci i co dziecko paskudzwo sie nawracalo wiec przed ostatnia ciaza usuneli szyjke.
O ludzie ❤️ staram się jakoś trzymać ale nie mogę przestać.googlować tego tematu !

Teraz to sie wydaje błache, ale jak czlowiek nie ma dzieci i czyta o tym HPV jakiż on morderczy, że ja pitole to popada w paranoje i depresje. Wiecie, co mi jakas rabnieta pielegniarka przed wycinkiem powiedziala:D ze lepiej wszytsko usunac i miec spokoj przeciez jedno dziecko juz mam 🤦‍♀️
Boże ... Co za baba!

Tak, ja czytam o tym ciągle szukam nowych informacji i właśnie popadam w taka paranoję i lęki i szukam u siebie różnych objawów 😞 boję się co będzie jak kolejna cytologia nie będzie lepsza ... Wtedy już czekanie totalna załamka

Ja teraz właśnie tak panikuje 🙈😮😥 nie wiem do jakich lekarzy jeszcze iść i czy powinnam ;(
Ja przed decyzja o konizacji poszlam do 4 innych bo moj gin tez jak uslyszal o hpv 16 i 18 to zagwizdal i gadal ze mna tak ze sie zastanawialam nad walka o jakis upust w domie pogrzebowym. Poszlam do 4 innych lekarzy w tym do mojego obecnego gina i kazdy stawial oczy co mi ten facen nagadal XD chlop chyba w szoku był. Moj obecny lekarz sie wkurzyl i zaczal sie drzec ze co to za leczenie bez przeprowadzenia szczegolowych badan "Nie ma szyjki, nie ma raka!" jak infekcja moze sie rozwijac na tarczy, w kanale, w łuchach pochwy lub zupelnie gdzie indziej.

Boże ... Co za baba!

Tak, ja czytam o tym ciągle szukam nowych informacji i właśnie popadam w taka paranoję i lęki i szukam u siebie różnych objawów 😞 boję się co będzie jak kolejna cytologia nie będzie lepsza ... Wtedy już czekanie totalna załamka
Tez sie balam z kazda cytologia. W lipcu byl totalny stres bo juz bylam po 2 dobrych. :D Jak bylam po cytologii to 3 tyg chodzilam na palcach zeby mnie telefon nie zauwazyl i nie zadzwonil :D hahaha ubzduralam sobie ze jak moj gin nie zadzwoni przez 3 tyg w pn do 16 to nie zadzwoni. Jakiez bylo raz moje zdziwienie jak oddzownil kiedys o 20 XD ale naszczescie nie o cytologie.
Nie mozna czytac tych historii z neta bo malo kto sie chwali szczesliwa historia, a glownie sa same straszaki. Jak pisza te onety, wpeki i inne portale artykuly to musza byc trupy. Artykuly zyli dlugo i szczesliwie sa nudne. Baby tez lubia sie nawzajem nakrecac i straszyc opowiesciami, ze ona znala babke, ktora znala babke , ktora znala inna babke i ta umarla bo jej na dupie urosła trzecia glowa. :p Wirus jest powaznym zagrozeniem, ale zawsze moglysmy sie urodzic w rodzinie obciazonej np ryzykiem wystapienia raka trzuski i co ma taka osoba powiedziec? Jakos musi zyc. Tak czy siak wirus HPV nie jest przeciwskazaniem by zyc szczesliwie i miec dzieci :)

Ja przed decyzja o konizacji poszlam do 4 innych bo moj gin tez jak uslyszal o hpv 16 i 18 to zagwizdal i gadal ze mna tak ze sie zastanawialam nad walka o jakis upust w domie pogrzebowym. Poszlam do 4 innych lekarzy w tym do mojego obecnego gina i kazdy stawial oczy co mi ten facen nagadal XD chlop chyba w szoku był. Moj obecny lekarz sie wkurzyl i zaczal sie drzec ze co to za leczenie bez przeprowadzenia szczegolowych badan "Nie ma szyjki, nie ma raka!" jak infekcja moze sie rozwijac na tarczy, w kanale, w łuchach pochwy lub zupelnie gdzie indziej.
Dokładnie 😊 czytałam o tym dziś w jakiejś publikacji dr Madeja że wycinanie zdrowych miejsc to błąd w sztuce lekarskiej i przez to choroba może rozwinąć się tam gdzie ciężko będzie ją znaleźć .. w jakimś kanale czy coś 😮 nie pamiętam dokładnie ... Podeślę wam linka jak znajdę ten artykuł 💜

Mój gin nie przejął się xd To ja mam stany lękowe i depresja. 😂 On mówi że wiele osób to ma i nie trzeba się bać tylko badać

Swoja droga ta kobita nawet nie pomyslala, czy np walczymy z mezem z bezplodnoscia, czy jestem po stracie :D tylko tak se palnela. Dialog wygladal tak. Przychodzi ciekawska na co leze. I czy mam 3 czy 4 grupe.
mowie jej ze nie wiem bo teraz juz sie odeszlo od pappa wiec mam asc h. To taka gr IIIb czy cos potem sprawdzilam.
No i ona :D no to lepiej szyjke usunac zeby miec raka, ale potem bardzo dziecko donosic dziecko ( yyyyy po petli jest ryzyko powiklan ok 2 % wiec nie rozni sie moim zdaniem od zwyklej ciazy)
mowie jej ze no lepiej ta szyjke bo mozna nadal zajsc w ciaze niz trzon macicy bo to on jest wazny w donoszeniu ciazy
A ona wyjechala mi z usunieciem se wszytskiego. Niech se sama usuwa. Na cholere jej macica po menopauzie. A takie potem naglosniej placza bo one sie nie czuja po histerokromii kobieta i tak dalej.

Dokładnie 😊 czytałam o tym dziś w jakiejś publikacji dr Madeja że wycinanie zdrowych miejsc to błąd w sztuce lekarskiej i przez to choroba może rozwinąć się tam gdzie ciężko będzie ją znaleźć .. w jakimś kanale czy coś 😮 nie pamiętam dokładnie ... Podeślę wam linka jak znajdę ten artykuł 💜

Mój gin nie przejął się xd To ja mam stany lękowe i depresja. 😂 On mówi że wiele osób to ma i nie trzeba się bać tylko badać
Mojego tez sie zapytalam, czy HPV16 jest taka wyjatkowa bo wszedzie pisza ze jest taka agresywna i zabojcza. On na to ze jest po prostu najpowszechniejsza. I w sumie jest w tym logika. Skoro jest jej najwiecej i jest rakotowrcza to jest najbardziej zabojcza, bo jak ma z nia konkurwac jeden patogen ktory wystepuje bardzo rzadko. XD no ale wtedy przeczytalam artykuly z cyklu masz 16 idz do piaskownicy i przyzwyczajaj sie do piachu :D

reklama
Tez sie balam z kazda cytologia. W lipcu byl totalny stres bo juz bylam po 2 dobrych. :D Jak bylam po cytologii to 3 tyg chodzilam na palcach zeby mnie telefon nie zauwazyl i nie zadzwonil :D hahaha ubzduralam sobie ze jak moj gin nie zadzwoni przez 3 tyg w pn do 16 to nie zadzwoni. Jakiez bylo raz moje zdziwienie jak oddzownil kiedys o 20 XD ale naszczescie nie o cytologie.
Nie mozna czytac tych historii z neta bo malo kto sie chwali szczesliwa historia, a glownie sa same straszaki. Jak pisza te onety, wpeki i inne portale artykuly to musza byc trupy. Artykuly zyli dlugo i szczesliwie sa nudne. Baby tez lubia sie nawzajem nakrecac i straszyc opowiesciami, ze ona znala babke, ktora znala babke , ktora znala inna babke i ta umarla bo jej na dupie urosła trzecia glowa. :p Wirus jest powaznym zagrozeniem, ale zawsze moglysmy sie urodzic w rodzinie obciazonej np ryzykiem wystapienia raka trzuski i co ma taka osoba powiedziec? Jakos musi zyc. Tak czy siak wirus HPV nie jest przeciwskazaniem by zyc szczesliwie i miec dzieci :)
Zawsze jak czytam takie wiadomości to lepiej mi na serduszku ❤️💖

Wiem o HPV od 1 msc i jeszcze tego nie przepracowałam 😥 ale staram się ... Wasze wiadomości są bardzo ważne dla mnie 🥰

Do góry