reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

czytałam gdzieś artykuł, że u Nordyków już rak macicy nie występuje dzięki testom DNA na HPV do cytologii albo cytologii płynnej. że oni to badają jakby razem! znają temat i szczepią się dzięki temu wszystkiemu nie ma czego leczyć.. i że studenci medycyny z krajów nordyckich przyjeżdżają do PL żeby znaleźć pacjentkę z jakimiś stanami przed / rakowymi.

w PL pewnie minie wiele dekad zanim do tego dojdzie :(((( :crazy:
No niestety tak to u nas jest 😪

reklama
Bardzo się ciesze,ze tylko obserwacja ❤️Będziemy się wspierać
Dziękuję bardzo Małgosiu! Dziękuję wszystkim ♥️

Chciałoby się wiedzieć już i już ale niestety czeka mnie bardzo dużo czekania ... 😥 Będę czekać jak na szpilkach na kolejną cytologia. Dowiedziałam się tak dużo ! Cytologia może wyjść zła a kolposkopia Ok. To wszystko jest takie skomplikowane 😊 być kobietą być kobietą 😇😇😇☺️

A i czekam na wizytę po te ziółka. Ja również od dwóch lekarzy miałam zalecenie Gardasil, w necie jest dużo informacji,ze to bezcelowe. Jednak zaufałam lekarzom i zaszczepiłem się, już dwie dawki za mną.

A i czekam na wizytę po te ziółka. Ja również od dwóch lekarzy miałam zalecenie Gardasil, w necie jest dużo informacji,ze to bezcelowe. Jednak zaufałam lekarzom i zaszczepiłem się, już dwie dawki za mną.
Brawo! Jeszcze tylko jedna 👍👍🌷😘

Myślę że warto dla samej ochrony przed szczepami których się nie ma 😇 jak wasze samopoczucie ? Jak wam miła wieczór ?

U mnie tez jest czasami gorzej.Ja już wiem o tym od 7 miesięcy, to trochę inaczej. Na 1 kolposkopii nogi mi się trzęsły.
Ja poszłam na kolposkopię i niczego sobie nie obiecywałam 😥 cytologia coś już pokazała więc spodziewałam się że potwierdzi jakiś CIN... Opis wygląda chyba ok ale jeszcze zobaczę co powie gin.

Mam nadzieję że z czasem będzie lepiej i jakoś mój mózg się z tym pogodzi... Znalazłam was i to forum i mega się cieszę ♥️ szkoda że tak mało osób które już dawno pisały o HPV nie odzywają się 👀👀 to by była dla mnie cenna informacja od nich jak wszystko się potoczyło 💛

Małgosiu, jak będziesz miała doła to wiesz do kogo pisać 💖 zapraszam każdą z was !

N
Ja poszłam na kolposkopię i niczego sobie nie obiecywałam 😥 cytologia coś już pokazała więc spodziewałam się że potwierdzi jakiś CIN... Opis wygląda chyba ok ale jeszcze zobaczę co powie gin.

Mam nadzieję że z czasem będzie lepiej i jakoś mój mózg się z tym pogodzi... Znalazłam was i to forum i mega się cieszę ♥️ szkoda że tak mało osób które już dawno pisały o HPV nie odzywają się 👀👀 to by była dla mnie cenna informacja od nich jak wszystko się potoczyło 💛

Małgosiu, jak będziesz miała doła to wiesz do kogo pisać 💖 zapraszam każdą z was !
moze to dobry znak? Może maja to już z głowy?

reklama
Do góry