reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Grupa III - ASC-H z dopiskiem ze możliwy jest HSIL. Podejrzewam ze z biopsji wyjdzie ten HSIL
Ja tak niestety mam, wynik cytologii jak u Ciebie.Kolopskopia zła, z wycinków wyszło już hsil, "naszczeście" tylko na szyjce, kanał i jama podobno czyste. 27.11 czeka mnie chirurgiczna konizacja. HPV 16 i 18 ujemne , ale wykryto inne onkogenne typy/ typ ( w badaniu nie podano ile i jakie :/ )

reklama
Ja tak niestety mam, wynik cytologii jak u Ciebie.Kolopskopia zła, z wycinków wyszło już hsil, "naszczeście" tylko na szyjce, kanał i jama podobno czyste. 27.11 czeka mnie chirurgiczna konizacja. HPV 16 i 18 ujemne , ale wykryto inne onkogenne typy/ typ ( w badaniu nie podano ile i jakie :/ )
O no to mamy podobna sytuacje. Ja jeszcze czekam 1/2 tyg na wynik histpat a później konizacja na pewno. Powiedz proszę, czy Twój lekarz mówił Ci żeby przed konizacja zrobić szczepienie na hpv i to przynajmniej 2 dawki? Nie wiem czy to duża zapobiegawczosc mojej gin czy norma, ale powiedziała mi ze po konizacji te części szyjki w których było wycięcie są otwarte i może dostać się do nich śluz a w nim hpv i tym samym bardzo szybko może dojść do ponownej dysplazji w tych miejscach i dlatego przed konizacja warto zrobić szczepienie. Wiesz coś o tym?

O no to mamy podobna sytuacje. Ja jeszcze czekam 1/2 tyg na wynik histpat a później konizacja na pewno. Powiedz proszę, czy Twój lekarz mówił Ci żeby przed konizacja zrobić szczepienie na hpv i to przynajmniej 2 dawki? Nie wiem czy to duża zapobiegawczosc mojej gin czy norma, ale powiedziała mi ze po konizacji te części szyjki w których było wycięcie są otwarte i może dostać się do nich śluz a w nim hpv i tym samym bardzo szybko może dojść do ponownej dysplazji w tych miejscach i dlatego przed konizacja warto zrobić szczepienie. Wiesz coś o tym?
O kurcze takiej teorii jeszcze nigdy nie słyszałam

Mój gin proponuję szczepienie, ale nie wspominał kiedy to zrobić, byłam na konsultacjach u innego gina, i on szczepienie nie tyle że odradza, co twierdzi że nie ma już sensu. Co lekarz to opinia, brak jakiejkolwiek spójności, mam wrażenie że temat hpv u nas dopiero raczkuje :/

Mój gin proponuję szczepienie, ale nie wspominał kiedy to zrobić, byłam na konsultacjach u innego gina, i on szczepienie nie tyle że odradza, co twierdzi że nie ma już sensu. Co lekarz to opinia, brak jakiejkolwiek spójności, mam wrażenie że temat hpv u nas dopiero raczkuje :/
Mi powiedzieli że szczepionka działa na wirusy których jeszcze nie mamy

Dziewczyny ja mialam 4 lata temu hpv chlopak mnie zarazil oczywiscie niechcial poddac sie testom I sie zmyl po tym jak mnie zarazil, wczesniej 7 lat nie mialam partnera ja inna metoda sie leczylam uzdrowiciela I powiedzial ze jak dlugo sie nie wspolzyje I taki sie dorwie to szybko mozna zalapac wirusa... Srebro koloidalne mialam wtedy leczylam sie jaskolczym zielem I duzo witamin I bez wycinkow sie odbylo

Dziewczyny ja mialam 4 lata temu hpv chlopak mnie zarazil oczywiscie niechcial poddac sie testom I sie zmyl po tym jak mnie zarazil, wczesniej 7 lat nie mialam partnera ja inna metoda sie leczylam uzdrowiciela I powiedzial ze jak dlugo sie nie wspolzyje I taki sie dorwie to szybko mozna zalapac wirusa... Srebro koloidalne mialam wtedy leczylam sie jaskolczym zielem I duzo witamin I bez wycinkow sie odbylo
Jak długo się leczylas tym jaskółczym zielem kochana?

reklama
Witam
Doczekałam się i bylam u swej Pani doktor. Stwierdziła , ze skoro cytologia wyszła dobrze to nie mam się czym stresować narazie . Zaleciła kolejna cytologię za pół roku.
No i staramy się o dzidziusia….
A jak tam sytuacja z biorezonansem ? Byłyście ? Stosowalyscie ? Pomogły Wam ??
Ja bylam wczoraj na pierwszym spotkaniu , ilość wirusów HPV oraz wszelkich bakterii, wirusów u, których u mnie znaleziono jest ogromna . A Pan, który to przeprowadzał powiedział, ze nie odbiegam od normy ….
Nie wiem co mam myśleć…

Do góry