reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

reklama
Ale super Abeja! U mnie będzie to wszytsko bardzo okrojone. Baldachimu nie mam, ale w sumie po co. A karuzelę po porodzie kupię. No i łóżeczko w naszej sypialni, bo miejsca brak :tak:

Abeja, ja mam takie same naklejki na ścianę...
Masz bardzo ładny baldachim. Widzać ,że kącik będzie dla dziewczynki...i karuzela tez taka ładna pastelowa....:tak:
i przewijak tez mam taki, ale błękitny... dla chłopca!:-)

Abeja ślicznie to urządziłaś :-D Ale masz rację, dużo odpoczywaj i nie stresuj się niczym. Powiedz Zuzi, że ma jeszcze sporo czasu i ma się trochę uspokoić :tak:

Niom u mnei to wicie gniazdka cly czas w miejscu stoi, chociaz dzisiaj robie ostatnie pranie, a wczoraj poprasowalam wszystkie ciuszki uprane do tej pory, spakowalam torbe do szpitala i tak dalej.Ta moja niespodziewana wizyta w szpitalu sprawila ze zdalam sobie sprawe ze to w koncu calkiem niedlugo juz O_O

Abeja ja kupiłam identyczna posciel:happy: Nie skrecilismy jeszcze łózeczka bo to zadanie bojowe dla Marka gdy ja bede w szpitalu:-)

Ja wczoraj spakowałam już torbę dla siebie, jeszcze tylko muszę przygotować rzeczy dla bąbelka :-D Dzisiaj zakupiłam, a raczej dostałam od Maćka bratowej, ostatnie potrzebne akcesoria dla dziecka (butelkę, smoczki, kremiki itp.) :-) Teraz będę mogła to wszystko wyparzyć. Zostanie nam jeszcze skręcenie łóżeczka i będziemy mieli wszystko przygotowane na narodziny naszego szkrabka :-D:laugh2:

:-) Abeja mam pytanko :-) a nawet dwa :-) baldachim u kogo kupywalas? no i ten ochraniacz do lozeczko to poprostu do pralki wrzucilas? zastanawia mnei z czego jest to usztywnienie w srodku :-)

Karlam, ja ochraniacz ptrałam normalnie w pralce. w srodku jest taka gąbka.
ja mam pościel z feretti i w jednym komplecie wkład ochraniacza jest wyjmowany, wiec uprałam tylko pokrowiec. z drugiego kompletu feretti wkłąd jest niewyjmowany i uprałam go w pralce w 40 st, bez wirowania. sechł 1,5 dnia :-)
natomiast w pościeli glucka ten ocharanicz jest tak fajnie poprzeszywany i prałam w pralce z wirowaniem na najmniejszych obrotach.
w sumie te ochraniacze prane z wypełnieniem, po wyschnięciu praktycznie nie wymagają prasowania:szok: :tak: :-D
wiec jak masz takie poprzeszywane, to mozesz śmiało je nawet odwirowac po praniu (9szybciej schnął). tego nieprzeszywanego, to ja bałąm sie wirowac

reklama
Do góry