reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

Ja wczoraj się w końcu doprosiłam o przemeblowanie w sypialni (skończyłam nareszcie malować i czyścić okno, firaneczka wisi i nawet Olemu się podoba:tak:). Komoda poszła pod okno a na jej miejscu stoi teraz łóżeczko już z pościelą (przykryte kocykiem żeby się nie kurzyło) i od wczoraj się w nie wpatruję, wyobrażam sobie naszą córeczkę jak w nim śpi...:happy2::-)
Mama się ze mnie śmieje bo robię kilka rzeczy jednocześnie, zaczęłam pakować torbę, maluję okno w łazience, prasuję ubranka i sprzątam nasze pokoje już na święta, kompletnie zakręcona ostatnio jestem:rolleyes2:

reklama
Elma, czy mozna malowac bedac w ciazy? ja nie jestem pewna jeszcze czy jestem czy nie i bardzo bym chciala pomalowac pokoj i nie wiem jak to jest z tym malowaniem....

Elma, czy mozna malowac bedac w ciazy? ja nie jestem pewna jeszcze czy jestem czy nie i bardzo bym chciala pomalowac pokoj i nie wiem jak to jest z tym malowaniem....

to zalezy jaka farba. olejną napewno nie można. ale emulsyjną czy kredową wydaje mi się ze można, one prawie wcale nie mają zapachu. zreszta są specjalne farby dla dzieci, to takimi myśle ze napewno można.
aha! i wszelkie rozpuszczalniki raczej nie wskazane.

Ja maluję akrylową i prawie nie ma zapachu. Poza tym to zajmuje mi to najwyżej 30 min dziennie, a okno i tak cały czas jest otwarte. Myślę że możesz malować :tak:

Są nawet takie farby olejne które nie mają zapachów, są po prostu bezzapachowe i wydaje mi się że nie są tak szkodliwe dla nas:tak::tak:

dzieki dziewczyny za wskazowki,ale chyba moge malowac bez obaw,bo @ nadchodzi... ciut wczesniej ... wlasnie odkrylam malutkie plamienie i moja migrena w piatek,wiec to chyba jednak @........

Ewa-Krystyna poczekaj jeszcze trochę. Może to tylko delikatne plamienie a nie miesiączka. A co do migreny to zależy na jakim tle ona u ciebie funkcjonuje, to znaczy co ją wywołuje. Ja miałam migreny zaraz na początku miesiączki i jak brałam hormony. Okazało się, że u mnie wywoływaczem jest zmiana poziomu hormonów. Niestety na początku ciąży (tak przez pierwszy trymestr) bardzo często miałam migreny. Ginek mi mówił, że w tym okresie są duże wahania hormonów i dlatego tak cierpiałam. Ale teraz żadko kiedy ją mam. Trzymam za ciebie kciuki :tak:

dzieki Monika77, ja cierpie na migreny od dziecka i mam je pogodowe tez.... i od okolo dwoch lat dostaje tez przed okresem,ale glownie jak bylam na pigulce i moja lekarka tez mi powiedziala,ze one sa hormonalne... zobaczymy... bo to plamienie jeszcze sie nie rozwinelo w @ i jak sie nie rozwinie do czwartku to bede testowac....

reklama
A my w końcu dziś zakupiliśmy farbę i barwniki do malowania pokoiku :-):-):-):-) super bardzo się ciesze bo zaczynamy już w środę :rofl::rofl2::happy::happy::happy: Cieszę się bo już myślałam że ten dzień nigdy nie nastąpi :wściekła/y: Już nie mogę się doczekać efektu końcowego :no::-D:-D:-D

Do góry