reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

co do ślubów- to zgadzam się, że najważniejsze są priorytety- jeśli trzeba wybrać : wesele albo mieszkanie? no to zdecydowanie wybrałabym mieszkanie. Ja miałam ślub kościelny i osobno w urzędzie, wesele na 130 osób w restauracji z hotelem, w którym wszyscy nocowalismy. Ale już moja młodsza siostra wzięła ślub konkordatowy i gości było może z 30 osób- sama naprawdę najbliższa rodzina i garstka najlepszych przyjaciół, a przyjęcie zrobiła u nas w ogrodzie. I była najszczęśliwsza na świecie. Obie mamy najcudowniejsze wspomnienia z naszych ślubów i to chyba naprawdę się liczy, a nie rozmach i pokaz.

reklama
Ja tak troche z innej beczki, ale mam nadzieje, ze darujecie. Maja Piotrek tez ma PO i tak sie zastanawiam, bo ja dostane po nim po 5 latach malzenstwa, a co z dzieckiem? Dostaje automatycznie, czy jak to wyglada? Orientowalas sie co do tego?

Aph ty dostaniesz po 3 latach pobytu w niemczech ale musisz najpierw zlozyc podanie i to kosztuje na dzien dzisiejszy 200euro,a dziecko ma automatycznie po ojcu pochodzenie:tak:

Maju tylko, ze my w Polsce mieszkamy. I ponoc tutaj to sie jakos inaczej dzieje. Tzn. jezeli chodzi o zone, a o dziecko nie mam pojecia. Tez mi sie wydawalo, ze powinno bez problemu po tacie dostac, ale wolalam zapytac. mi to tam do niczego potrzebne nie jest, bo nie wybieram sie zagranice, ale maluszkowi chetnie byl wyrobila "papiery" nigdy nie wiadomo, czy mu sie kiedys nie przydadza.

mam taka nadzieje. :tak:
Musze pochawalic mojego mezusia. Od trzech miesiecy go meczylam zeby mi polke na ksiazki zrobil, no i sie dzisiaj doczekalam. :tak: W sumie zajelo mu to kolo godziny, no ale w koncu sie doczekalam. :-)
teraz jeszcze poleczka nad lozeczko i juz bede zadowolona. Ciekawe ile na nia bede czekac? :baffled:

Dziewczyny, napiszcie mi gdzie będziecie kąpać dzieciaczki. Ja niestety nie mam wanny tylko prysznic i zbyt małą łazienkę, by tam jakoś wanienkę i przewijaczek wcisnąć, zaś w pokoju maluszka mam takie fajne nowiutkie tapety .... :confused: :confused: :confused:

Ja bede kapac w pokoju kolo lozeczka, bo przewijak mam taki na lozeczko. Takiemu maluszkowi nie leje sie duzo wody, wiec mysle, ze nie zachlapiemy wszystkiego dookola. No a jak maluszek podrosnie i bedzie sie chcial chlapac w wodzie, to albo w kuchni (mam w niej cieplutko) albo w lazience, ale jest mala i tez mam prysznic, wiec nie wiem czy sie to uda.

jak macie prysznic to dla wiekszego dzieciaczka to chyba nie problem, bo mozna go posadzic w brodziku :-) a co do wanienki, to ja nie wiem gdzie bede kapac, chyba tez w pokoju kolo lozeczka :-)

reklama
Karlam no wlasnie z tym sadzaniem to tak nie do konca. Bo juz taki 5, 6 miesiczny maluch (a czasem i wczesniej) po wlozeniu do wody chlapie na wszystkie strony. A takiego szkraba to jeszcze nie posadzisz w brodziku. :-(

Do góry