reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

reklama
Hej, byłam dziś u położnej i nie miała dobrych wieści. Wyniki moczu miałam niezbyt dobre i w związku z tym od razu miałam iść do lekarza. Na szczęście był akurat na oddziale i obejrzał mi te wyniki. Dostałam skierowanie na krzywą cukrową i mam brać tabletki na infekcje dróg moczowych. Także w poniedziałek czeka mnie kolejny raz wypicie glukozy i za tydzień w środę znów do lekarza z wynikami. Mam nadzieję że infekcja odpuści a krzywą mimo wszystko wyjdzie dobra. A no i kazał mi mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i jak będzie powyżej 140/90 to do szpitala mam się zgłosić.
Trochę mnie to wszystko podłamało bo całą ciąże wszystko książkowo a teraz na sam koniec przeboje. Oby tylko poród był spokojny i bez atrakcji.

Hej, byłam dziś u położnej i nie miała dobrych wieści. Wyniki moczu miałam niezbyt dobre i w związku z tym od razu miałam iść do lekarza. Na szczęście był akurat na oddziale i obejrzał mi te wyniki. Dostałam skierowanie na krzywą cukrową i mam brać tabletki na infekcje dróg moczowych. Także w poniedziałek czeka mnie kolejny raz wypicie glukozy i za tydzień w środę znów do lekarza z wynikami. Mam nadzieję że infekcja odpuści a krzywą mimo wszystko wyjdzie dobra. A no i kazał mi mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i jak będzie powyżej 140/90 to do szpitala mam się zgłosić.
Trochę mnie to wszystko podłamało bo całą ciąże wszystko książkowo a teraz na sam koniec przeboje. Oby tylko poród był spokojny i bez atrakcji.
W moczu wyszła Ci glukoza i ketony że masz skierowanie na krzywa?

A jakie wcześniej miałaś ciśnienie? Mnie lekarz nastraszył, że jak już jest powyżej 135/90 to już nie dobre, ale nie słucham się jego bo na co dzień mam w normie, Wiadomo jak coś intensywniej porobię to skoczy ale nie utrzymuje się cały czas.

A jakie wcześniej miałaś ciśnienie? Mnie lekarz nastraszył, że jak już jest powyżej 135/90 to już nie dobre, ale nie słucham się jego bo na co dzień mam w normie, Wiadomo jak coś intensywniej porobię to skoczy ale nie utrzymuje się cały czas.
No właśnie nigdy nie miałam więcej niż 125/ 70. Także nie wiem czemu mi kazał mierzyć. Czy przez ten cukier albo białko w moczu?

32+2 ważymy 2kg wszystko ogólnie w porządku ale dostaliśmy żadnego opisu ani zdjęcia.
Część leków już odstawiona. Zostaje luteina a no spa doraźnie
Szyjka nadal miękka i 2 cm ale to badanie na fotelu więc nie za bardzo wierzę bo 2 tyg temu na USG miała ponad 4 cm a 4 tyg temu 3 cm na fotelu

reklama
Do góry