reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witajcie Mamuśki !

Szymusiowi życzę wszystkiego najlepszego!!! Just udał ci się ten synuś nie ma co:)

Śliczne te Wasze dzieciaczki , tak sobie tu zaglądam i podziwiam.

Asia She , smutno mi jak poczytałam o twoich problemach domowych. Może on sie jeszcze otrząśnie z tego marazmu i zrozumie co ważne. Bo rozumiem że Emi , zostaje na drugim planie ojcowskiej listy :( Trzymaj sie dzielnie. A Emi ma świetną mamusie.
Pozdrawiam was wszystkie , i te co są tu na codzień i te które są rzadziej , Aniołki , Słodziutka , Patib , Niucha , OlaPM , Ola81
LucyF .....

reklama
Cześć dziewczyny
SZYMONKU DUŻO SZCZĘŚCIA, ROŚNIJ ZDROWO:)
Melduję się, ze u nas w porządku. Synuś rośnie jak na drożdżach. Ma różne dni, czasami jest grzeczniutki, ale raczej marudka z niego kochana. Uczę go zasypiać w łóżeczku, a nie przy cycu i wczoraj się udało, zobaczymy jak będzie dalej. Dużo czasu spędzamy na powietrzu, więc niestety nie jestem na bieżąco DSC06223.jpg
Lili powodzenia.
U mnie nic nie zostało po ciąży, ale mam cellulit na nogach, może się orientujecie czy mogę stosować jakieś kremy, gdy karmię piersią
Trochę dziwnie zdjęcie się wgrało.;-)
Pozdrawiam wszystkie, Kamilek śpi, więc spróbuję doczytać, co u Was.

Anans81, pyzaty ten Twój synuś :-) Wszystkiego dobrego :-)

Dzięki Wam za życzenia :-) Bardzo to miłe poczytac tyle dobrych życzeń dla swojego brzdąca :-)

Ps. a rok temu o tej porze to już bardzo niefajnie było ;-) ale jakie cudne rezultaty tego są :-)

Annas,ale Kamilek duzy chlopiec
Lili,ja gdzies czytalam,ze 2L wody to ok,ale3tak codziennie to za duzo,bo to ze woda zdrowa ok,ale wyplukuje tez mikroelementy

Jest promocja w Rossmanie: kup pieluszki babydream za 39,99 (karton) weź chusteczki za 3,99. No to kupuję, bo wczoraj u siostry ostatnia pielucha poszła, u mamy tez końcówka, trzeba ich zaopatrzyć. Suma sumarów wychodzi mi 39,99 + 3,99 = 43,98 zł. Jestem przy kasie Pani mówi do mnie 40,00 zł. Patrzę na nią spod byka i pytam czy na pewno? Tak wychodzi, ale faktycznie dziwnie, eee tam, tak kasa liczy :laugh2:

Patrzę na paragona tam:
pieluchy 39,99
chusteczki 3,99
chusteczki rabat -0,37
chusteczki rabat -3,61
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Ciekawa promocja :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
No to mam chusteczki gratis. Swoją drogą nie licząc pampersów, które kupuję na noc, bo Ada innych na dupsku tak długo nie trawi, to po raz pierwszy kupiłam tak drogie pieluchy 0,50 zł, ech :-p

Zastanawiam się nad chustą do noszenia Szymka i trafiłam na stronkę "eko". Nie wpadłabym na to, że takie rzeczy istnieją:
- Silikonowy kubeczek menstruacyjny - Rozm. I LunaCup - Ekodzieciak ::
- http://sklep.ekodzieciak.pl/podpaska-higieniczna-bawelniana-p-493.html

Lili, popatrzyłam na gazetkę Rossmanna, bo zastanawiam się czy sie skusić na pieluchy. Tam jest napisane, że te chusteczki są gratis przy zakupie pudła (normalnie kosztują 3,99 ;-))
Tak czy siak obyś była zadowolona z chusteczek, mi jakoś w przeciwieństwie do pieluch Babydreamowych chusteczki nie podchodzą - za suche są.

I wychodzi na to, że od dzisiaj to na pewno nie wezmę się za siebie - nijak nie jestem w stanie zebrać się do ćwiczeń, jakiś brzuszków czy cuś. Jutro też jest dzień ;-)

Ostatnia edycja:
Lili,a my na pampki uczulenie mamy.byly tez Dada,ale Babydream przebily wszystkie.wg sa mieciutkie i ani razu nie przebily.a chusteczki tak jak Just mowi–za suche
Just,to brzuszki od jutra,razem ze mna.a te gadzety...blee,zwlaszcza KUBECZEK.nie wyobrazam sobie

reklama
images

Szymonku,
Wskoczył kotek na ławeczkę,
zdmuchnął na torcie jedną świeczkę,
i zamiauczał pięknie miaaał.
Teraz pobiegł bez miauczenia
żeby złożyć Ci
życzenia!!!

wszystkiego naaaaj :-) zdrowka,usmiechu,radosci i spelnienia wszystkich dzieciecych marzen :tak:

Do góry