reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

dziewczyny, nie mam ostatnio weny.wybaczcie więc absencję.Igorek świruje.ma problemy z zaśnięciem.w nocy budzi się z płaczem.zauważyłam, że mu ciemiączko pulsuje.wcześniej tego nie widziałam, może dlatego, że włosów więcej miał.no ale dość przerażająco to wygląda.i kupy coś rzadko.
co do bączków, to u nas smierdzące bardziej są, jak właśnie dłużej kupy nie ma solidnej
MArtuś, Igor miał takie kroski przy pampersach nr 3.teraz używamy pieluch babaydream i jest spoko, bo dady jakieś takie wąskie w pasie mi się wydają.
Carri, jasne że pamiętamy.mam nadzieję, że u Was ok.
Just, ale leci czas...
Daa, na pewno jak zwykle zbędna panika:p
Kairka, Aniołki, halo???

a w ogóle to ściskam i idę spać, bo ledwo na oczy widzę i w ogóle dziś taki dzień przykry dla mnie, bo odszedł tato mojego przyjaciela(*)

buziam

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

Szymonku wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 1 roczku! Rośnij dalej zdrowo na fajnego faceta, miej mnóstwo powodów do radości!

Just proszę od nas wyściskać i wyprzytulać Szymonka.

a swoją drogą kiedy to zleciało...

Lili co to za nowy sposób żywienia ? Jakaś dietka czy po prostu swoje sposoby ?

Julitko tulam. A z tym cięmiączkiem to chyba nic groźnego, wiem że trzeba zwracać uwagę żeby nie było zapadnięte jak są jakieś problemy żołądkowe, ale pulsujące, jeszcze przy płaczu to chyba norma.

Miłego dnia Wam życzę!

Dla Szymona - Just
W dniu Twoich pierwszych urodzinek życzę Ci,
aby wszystkie dziecięce dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Ciebie świat cały.
By nigdy nie było już porannej pobudki i zawsze wiał wiatr specjalny,
co rozwiewa wszystkie smutki!
Niech na ten roczek zniesie Ci kilka sroczek moc prezentów,
dużo zdrowia, no i serca Twoich bliskich....
Mnóstwo wielkich buziaczków przesyła: e-ciocia Ania i Adzik

No więc wczoraj przetrwałam, najgorzej było wieczorem, bo ja jem obiady z A. o 17:30, a praktycznie o 19 już byłam zawsze głodna, dlaczego nie wiem :zawstydzona/y:
No, ale wczoraj nocowałam u siostry. Zjadłam obiad u mamy - zupkę jarzynową i potem na kolację coś tam drobnego. Fiu :tak:

Dzisiaj jestem już po 650 ml wody tak na oko i płatkach z jogurtem naturalnym - były pyszne :unsure::oo2:

Mysza - jak tam w pracy? :sorry2:

EDIT: Mysza - póki co odrzucam kompletnie słodycze i jedzenie po 19, ale też zwracam uwagę co mam na talerzu, czyli ma być kolorowo od warzyw i mięsko duszone/grilowane/gotowane:)

Ostatnia edycja:
SZYMONKU WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ !!! OD CIOTKI ASI I EMILKI :-)

Lill witaj w klubie: ja też się biorę za siebie. I też zaczynam od próby odrzucenia tego co najlepsze, czyli od słodkości :-) Nie wiem na ile dam radę, bo sytuacja w domu czasem przyprawia mnie o wilczy apetyt właśnie na słodkie, a czasem na kompletny brak apetytu na cokolwiek. Więc mi będzie ciężko, ale się postaram...

Szymonek - sto lat:) Rośnij duży i zdrowy!!!:)

Julitka - mojej Amelcie też ciemiączko pulsuje czasem, np jak je, albo płacze, ale jakoś nigdy nie wpadłam, że tak nie może być.

She - fajnie, że się znowu odezwałaś, bo dawno Cię nie było! Wstaw jakieś zdjęcie Emilki:)

Dziewczyny, a moja Amelka jakoś od niedzieli znowu ma jakąś wysypkę (niewiele ale jednak) na policzkach. Możliwe że po takim czasie by wyszło że pepti też ją uczula? A możliwe żeby mleko dla alergików uczulało? Nie wiem, może po chrzcinach ją dzieciaki wycałowały i to stąd. Smaruję ją maścią, którą przepisała nam Pani doktor i zobaczymy!Mam nadzieję że przejdzie jej to!

Szymonku wszystkiego najlepszego i duuużo, duuuużo zdrówka, bo najważniejsze:tak:

A tak poza tym, to dzień doberek:-)

dziewczyny, a takie krostki jak pisała martusionek, przypominające gęsią skórkę, ale na nóżkach, to też może być uczulenie od pampków?

Wcześniej miałam pampersy dla Mikołaja, a od ostatniego czasu używamy hugisów...

Dziś już założyłam Mu pampersa i zobaczę... a w dodatku jutro dopytam lekarkę, bo mamy szczepienie, aż się boję...

a oto nasz kochany Bąbelek :))

Ostatnia edycja:
Cześć!

Ciotki, wielkie dzięki za życzenia :-) Przekaże wszystkie dla mojego roczniaka :-)

Tak czytam o Waszych postanowieniach modyfikacji diety i tak dumam co by też jakąś poprawę wdrożyć ;-)
Najciekawsze to było to, że jakoś ostatnio nie ciągnie mnie do słodyczy, do tego ten mój cykl zwariował, więc już na poważnie się strachałam, że może przypadkiem zdarzyło nam się zaciążyć, bo ciąża to był jedyny okres w moim życiu kiedy czekolada mogła dla mnie nie istnieć ;-) Ale @ przyszła, się rozkręciła, więc luz :-)

reklama
Do góry