Troszkę się wystraszyłam, bo ja też mogę czasem wołać a Ona zero reakcji :-( Jest też kilka rzeczy, ale myślałam że to normalne, np. wali tak rączkami o półeczkę w siedzisku itd., macha tak rączkami jak motylek, nawet się śmialiśmy że to tak wygląda, ale nie robi tego ciągle. Ogólnie sprawia wrażenie mega kontaktowej więc nie martwiłam się jakoś tymi innymi rzeczami. Na tych filmach widać większe dziecko, nie wiadomo też jak to wygląda jeśli chodzi o niemowlaki.
Co do latania - robię wszystko co w mojej mocy żeby jej ten katar zminimalizować i dziś widzę że troszkę lepiej. Myślę że polecimy, mam nadzieje że będzie wszystko w porządku.
Dziewczyny ja wam wkleiłam filmiki by was uspokoić a nie zdenerwować ...Cześć dziewczyny,ja znowu w locie...cholera z ciekawości obejrzałam te filmiki i tylko stracha złapalam...Mała robi takie dylu dylu jak ten chłopczyk co siedzi na podłodze-ale ok,tak moze robić też zdrowe dziecko.Jak sie bawi to tez potrafi w coś konkretnie przywalic i to kilka razy. O matko-juz próbuje te filmiki wyrzucić z pamieci bo na łeb dostane.Ogólnie mała to perszing,wszędzie jej pelno,jest bardzo kontaktowa.Nawet nie zwrócilam uwagi czy zawsze reaguje na wołanie,jak cos broi i mi wieje to oczywiscie,ze nie reaguje tylko przyspiesza.
Wkurzam sie bo mój komp nadal zepsuty-chwilowo kasa potrtzebna jest na co innego,wiec go nie naprawiam.Ten stary,z którego teraz pisze ma skopana ładowarkę,wiec jednna ręka bazgram a drugą trzymam i przekrecam kabel...Tak więc krew mnie zalewa.Podczytuje Was ale jak komp mi siada to juz nie probuje pisać,zeby się nie wściec.
Pozdrawiam Was wszystkie i pociechy!!!Mega buziaki!!!!!
Wasze maluchy są jeszcze na tyle małe ,że wszystko może być rozwojówką i w pewnym momencie czasowym występuje u każdego dziecka lub powinno wystąpić i później minąć .
Nikt normalny w tym wieku nie robi dziecku diagnozy ....
A jeśli ktoś zrobi to jest idiotą i tyle .
Takie maleństwa ,jeśli nawet widać ,że coś jest na rzeczy i dziecko "idzie" np w autyzm to i tak w karcie obserwacji jest wpisane ,że obsewacja pod kątem zaburzeń ogólnorozwojowych ....
To ,że dziecko jest bardzo aktywne lub bardzo spokojne czy wycofane o niczym nie śwadczy ,bo we wszystkich przypadkach dziecko może być zupełnie zdrowe lub w pełni autystyczne czy ze spektrum autyzmu .
Na tego typu zaburzenia wpływa wiele czynników i potrzeba conajmniej kilkugodzinnej obserwacji specjalisty ,by móc coś wyłapać .
Dla mnie osobiście robienie czegokolwiek w tym wieku dla dziecka jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto ....
Nikt o zdrowych zmysłach nie postawi pełnej diagnozy takiemu maluchowi ....
Obserwację zwykle zaczyna się najwcześniej ok 2 r.życia a często dopiero jak maluch idzie do przedszkola i widoczne są zachowania aspołeczne ,agresja, czy brak kontaktu z otoczeniem i niechęć do nawiazywania nowych relacji .
Także spokojnie dziewczynki ,bez paniki
pozdrawiam i więcej wiary we własne dzieci ;-)
Ostatnia edycja: