reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

A ja pospałam dzis 2 h i jestem mega w.....przec cały dziń jestem sennna a w ocy nie idzie spać brrr.U nas chłodno,ale dziecko sie ciesz że snieg za oknem
Kaira, jak urodzisz to bezsenność nocna minie jak ręką odjął :-p:-p:-p

Kwiatuszek, dobrych wieści u lekarza!
Najważniejsze, żeby piła, więc dawaj jej herbatki, soczki co tam lubi, a jedzenie nadrobi jak już się lepiej poczuje. Może na jakieś flipsy, czy inne przegryzki które lubi by się dała namówić

reklama
kwiatuszku spokojnie.ząbki.jak mała pije,a nie chce jesc to masz odpowiedz.my to setki razy przerabiałyśmy.do tego temperatura,marudzenie,wkładanie do buzi wszystkiego co sie zmieści,czym można się podrapać.teraz Ai też ząbki idą kolejne już,śini sie masakrycznie,z jedzeniem również nie ma szału,za to pije dużo.tym razem tempki nie ma,ale budzi sie w nocy z płaczem.jak "szły" jej trzonowe to cztery naraz.temperatura prawie 40st,ciągły ryk i zero jedzenia.nic.nawet tego co lubi.tylko piła.

kwiatuszku trzymam kciuki za Oliwke,zeby to był tylko jednorazowy wybryk i,zeby szybko nadrobiła jedzonko. Jak moja mała fiksuje z mlekiem to staram sie na maksa rozrzedzac jej deserki albo obiadek,zeby choc troche wody miała,bo soków nie lubi pic,herbatek też,z wodą to samo.
prija no ile można chorować??Zdrówka,zdrówka i jeszcze raz zdrówka:))))

I my po wizycie. Gardełko min zaczerwienione. Mam podawać środki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe. I mam obserwować czy nie ma opryszczki... Bo mowiłam dr o niej i kazał obserwować.
Mała zjadła teraz 120 ml posłodzonego mleka...

kwiatuszku nie stresuj sie,nie sądzę,zeby to była opryszczka...Jakis może dziadowski wirus kilkudniowy,stad ta gorączka i brak apetytu...albo jak wszyscy przewidują lada dzień znajdziesz w buźce kolejnego zęba:)

Dziewczyny,która ostatnio robiła dziecku morfologie?Wszystkie wyniki miałyście w normie czy któreś ciutke powyzej lub poniżej?Pytam,bo ponoć u dzieci wyniki lubią szaleć i nie ma się co martwić...

dziękuje kochana.boję się,bo nie czuję się ciążowo,całkiem inaczej niż z Alą...brzuch pobolewa czasem jak na @,a czasem tak skurczowo:no:.wiem z doświadczenia,że nie zwiastuje to nic dobrego...przyjęłam postawę co ma być to będzie...biore wszystkie możliwe leki,nic więcej zrobić nie mogę...co do odpoczywania,leżenia z tym ciężko...Ala potrzebuje mega dużo uwagi,zainteresowania,chce się bawić...jeszcze muszę dziś iść z nią do lekarza aby zobaczyć czy posiew moczu wyszedł dobrze...wieczorem usg ehh...

dziewczyny mam pytanie: od jakich temperatur zakładacie swoim starszym dzieciom kombinezon??? mam dla Ali taki dwu częściowy.kurtka w którą już ją ubieram i spodnie-ogrodniczki na polarku.do tej pory ubierałam ją w rajtki,spodnie i w wózku nakrywałam kocem i ewentualnie kapą od wózka,ale to bylo gdy tepki były na poziomie 6,7st.czy myślicie,że mogę jej dziś założyć te spodnie od kombinezonu? u nas jest 0,ale ja mieszkam na 3p więc na dole będzie gdzieś z -1...

reklama
Witam:)
Dużo zdrówka dla chorych. Taka paskudna pogoda. Moja Ala ciągle chorowała i jak zaczełam jej pdawać engystol jest poprawa. Wcześniej tydzień chodziła do przedszkola, 2 w domu, a tteraz sukces już 3 tydzień chodzi i narazie zdrowa.
Mam info dla bezrobotnych mam. Weszła teraz ustawa, że matki niepracujące, a wychowujące dzieci do 3 r. ż będą miały ten czas liczony do emerytury(jako czas pracy). Trzeba sie zgłosić do zusu bo tam się wszystko załatwia tylko najpierw trzeba się wypisać z UP. Moze się krótejś z mamusiek przyda.

Karola ja Ali ubieram kurtke taką przejściową, pod spód lekki sweterek(bo rano jest zimno), spodnie bez rajstop. Czapke taką włóczkową,ale nie zimową. Buty zimowe. Jak wraca z przedszkola to bez swetra pod spodem.

Do góry