reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

a u mnie zaczynają się mdłości mam tylko nadzieje,że nie bedzie tak jak z Alą,że będę ściskała kibel od 8tc do 16tc....wczoraj się stracha "najadłam"...czulam takie napięcie w podbrzuszu,troche jak na @.nic mnie nie bolało,żadnych skurczy tylko takie uczucie.z Alą też czasem tak miałam i jak mowiłam o tym ginowi i to zawsze zwiększał mi dawkę leków.boje się nie powiem.dodatkowo Ala wciąż domaga się uwagi.mąż jak wraca wszystko przy niej robi,a ja leże,ale do tej 15.30 ja muszę się nią zająć.nie chce aby czuła się zaniedbana...

kwiatuszku ja tez dawalam malej smecte jak miala biegunke od zebów...normalnie nagle ją wyczyściło ze 3,4 razy w ciągu 30minut.a wcześniej nic takiego nie jadła.po smecie przeszło.

reklama
gosialew , no własnie tez taki mamy i milan pije z niego
emka , milan miał mega sennosc po wczorajym szczepieniu , ale obyło sie bez goraczki i okładów. teraz w połowie stycznia bedzie wzw. ja nie szczepie na pneumo i meningo.
dzieczyny moje to jeździły od urodzenia w głebokiej spacerówce graco ,, mam ja tez dla milana .
kupiłam uzywany wozek z gondolą zeby księciuniowi sie wygodnie jeździło , teraz go chyba znow sprzedam...

ahhhh jaki on cudaśny:-) wogóle fajnie to wygląda jak dziecko wkłada sobie nóżkę do buzi:-).Ala lubi tak przed spaniem robić:szok:.mam nadzieję,że nie zacznie ciućkać palucha od stopy przed snem:szok::-D.piszecie tak o tych niekapkach,chyba będę musiała się wybrać do marketu i wybrać jakiś dla niuni może zacznie pić

U nas Oliwce wczoraj przeszło. Niestety nie podszedł jej szpinak w obiadku. Bo zjadła, zasnęła i zaczęła przez sen robić kupki... Zrobiła 3 w ciągu niecałej godziny i dałam jej tą smectre.
Nie wiem co się jej stało ale od kilku dni mi nie chce jeść ani deserkow, ani obiadków. Jak widzi miseczkę to tak płacze że szok!!!! A tak sie cieszyłam że od początku mi tak ładnie zjada....

czarna Milan to słodziak,a jaki gibki:) Ja nadal próbuję upolowac jakąś dobrą używkę spacerówkę z przekładaną rączką,tyle chociaż co na 2 lub 3 miechy,bo i tak pewnie niedługo mała zacznie chcieć jeździć przodem,wtedy przesiąde sie na mojego x-landera.
kwiatuszku to już wiesz co omijac w menu małej. Co do jedzenia-moja mała też fiksuje,co drugie karmienie jest z popłakiwaniem,dwa dni temu wypiła przez dobe bardzo mało mleka,wody też,aż ciemiączko miała troche zapadnięte.

Mój mąż mi się pyta czy mała czasami nie ma adhd heheh bo lezy w lezaczku i kopie na maksa,świga się cała...

czarna mała w nocy jak się troche wybudza to nogi wysoko w pion podnosi do góry i opuszcza z impetem...nie wiem co to,chyba gazy ją męczą albo co...bo raczej do przeciągania się nie można tego zaliczyć;) Czasami takie cuda wydziwia,ze sama sie zastanawiam czy z nią wszystko ok:szok::-D No i nadal pochrapuje sobie,już mniej w nocy ale w dzień jak kimnie na leżaczku...no cóż,jeśli faktycznie taka jej uroda to dziwne,ze objawiła się w 4 miesiacu zycia dopiero...

Emka , Milan też niekiedy chrapie jak stary , chociaż rzadko mu się to zdarza . Może taka ich uroda , nic tylko zostaje obserwować.

reklama
czarna mam pytanie,może Ty wiesz...chodzi o wprowadzanie glutenu...wyjdzie na to samo jej bedę jej dawała kleik z glutenem czy lepiej z kaszką zacząć? W domu mam akurat kleik orkiszowy z glutenem dlatego pytam.

Do góry