reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dzięki dziewczyny. Faktycznie jest taki pulpecik, ale jak chce jeść to co mam zrobić. Na razie się tym nie przejmuje. Przynajmniej się postaram ;-)

Karola: :happy::happy::happy: Hmm...czyżby? :cool2::cool2: To czekamy na newsy:rofl2: I bardzo Wam współczuję tego AZS. :-(
Emka: Dobrze, że Mała się trzyma. Myślę, że na weekend nie powinno się nic rozwinąć i oby w ogóle. :no: Choć ja też myślałam, że się udało, ale chyba za wcześnie. A, i co do tej Anglii to tam jest część rodziny od męża i w sumie dobrze sobie radzą. U nas najgorzej z mieszkaniem. Musimy to dobrze przemyśleć.

reklama
witam.

nie ma nadal @...:baffled:...całą noc nie spałam,biegałam do wc,bo ćmiło mnie podbrzusze tak jak na @ wiec co 1h,2h sie budziam,bo dawało we znaki i sprawdzałam czy @ jest,ale nic...cisza...w dodatq Ala tez źle spała,wierciła się,kręciła...ona to ma potencjał do jedzenia tego mleka...co 2h sie budzi żeby zjeść i wciąga po 150ml...

prija ciesz się,że mała dużo i dobrze je.ja np wielką uwagę przykładam do apetytu Alicji...może dlatego też,że jest alergikiem i wiele rzeczy nie może,ale mimo wszystko jak dziecko ma apetyt to nie ma się czym martwić.co do Angli...widzisz u nas maz był i nie wyszło...mimo,że tam jest nasza rodzina...teraz w UK jest ciężko...to nie jest juz to co 5-7 lat temu...teraz polak potrafi wygryźć polaka wszedzie,juz nie czekaja na nas z praca,mało jest ogłoszeń,trzeba dobrze znać język,ale to naturalne...jedynie co to socjal mają ok.nic tylko dzieci robić:-D.o mieszkanie tez sie mozna szybko starac,długo sie nie czeka...my tez wynajmujemy tu mieszkanie i narazie sie nie zapowiada na zmianę,ale ważne,że stać nas na to i,że nie musimy siedzieć na głowie rodzicom.

Karola to czekamy:tak:
Oliwka już drugą noc wstaje o 5.30!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w nocy obudzila się o 3, wstałam zrobiłam jej mleko a ta śpi... To chcialam jej dać na śpiocha to mleko, ale zaczęła się turlać po łóżku i chciała się położyć na mojej poduszce. A ja mam tą cholerną opryszczkę!:wściekła/y: to mowie M żeby ją przełożył. To ten idiota:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wziął to dziecko śpiące jak worek ziemniaków i ją obudził!!! Mi szczena opadła. Pytam się co Ty robisz??? A on ze na poduszke się pchała. Ja się go zapytałam czy on do gipsu się pcha:-D ale na szczęśćie szybko zasnęła.
Wczoraj palnęłam taką gafę... Moja szwagierka ma chłopaka. I kiedyś widziałam go na fb, ale wszędzie ma zdjęcia swojej byłej... I pytam się teściowej dlaczego? Ona mówi że nie wie, ale zapyta się corki. I wiecie co? Okazało się ze ta dziewczyna nie żyję. Zmarła w maju na raka... Tak mi się głupio zrobilo, że jak bym miała saperkę to bym się pod ziemię zakopała....

ja tez czekam...nie umiem o niczym innym myśleć...kochana wy śpicie z małą????????????????????????:szok::szok::szok: kurcze i wysypiacie się? bo z tego co piszesz to chyba nie...ojjj bedzie wam ciezko ją oduczyć...wiem coś o tym...Ala spała z nami do 7msc i później jak mąż wrócił z UK ti przyżekłam sobie,że Alicja zacznie spać w swoim łóżeczku w sumie po to je ma i było cieżko,ale dała rade.w dzień bez problemu zasypia sama w łożeczku,a wieczorem zasypia u nas na łóżku,a ja ja później przekładam do łozeczka,które stoi centralnie obok naszego wyrka.całe szczęście szybko zasypia wiec długo nie trzeba czekać...

Tak spimy z Oliwką. Oprócz tego że się strasznie rozpycha to nam nie przeszkadza. Budzi się tylko raz więc luz. próbowałam w łóżeczku, ale co sie uderzyła to sie budziła. I tak kilkanaście razy w nocy. A na łożku spokój. Wiesz u mnie M nie ma całymi tygodniami więc spimy we dwie.
Aaaa i się mi przypomniało. czarna a czy w zupce był por albo seler? Bo to najczęściej uczula. ja mam taką zupke to u nas jest por w składzie....

Ostatnia edycja:
ehh...nie wiem jak się odnieść do tego...ja dostawałam fenoterolod 25tc wraz z isoptinem,bo miałam skurcze...napewno dzieki temu nie urodziłam przed wcześnie,ale czułam sie po nim okropnie...ma wpływ na płód-to bez wątpienia.przyspiesza tętno matki oraz dziecka co wielerazy wykazywało ktg...napewno są inne zamienniki,bezpieczniejsze...

kurcze nadal nie mam @...czuje takie ćmienie wciąż w podbrzuszu...troche kręci mi sie w głowie i spać mi sie chce,ale to od ciśnienia równie dobrze może być...i czuje się mokro...tzn mam uczucie takie na wkładce wciąż...dziś kupie test i jutro rano zatestuje.

reklama
Do góry