reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

She musisz mieć na uwadze, ze rumianek też uczula czesto. A te miejsca suche szorstkie to natłuszczaj, żeby nie swędziało. A Aderma nie goi jakby co jak maść tylko jest przeciwzapalna i pomaga w leczeniu. Wysypka sama schodzi, ale może utrzymywać się przez dłuższy czas.

Ewelina zdrówka dla Szymka

My byliśmy dzisiaj z Kuba u pediatry i mamy skierowanie do neurologa i laryngologa. I skierowanie na badanie kału na krew utajoną czy nie ma jeszcze skazy białkowej, bo ma cały czas rzadkie kupki jakby nie jadł nic oprócz mleka.

reklama
hej
Gosiu a czemu do neurologa i laryngologa?
She współczuję, mój brat jest dorosłym atopikiem, więc znam ból. jego synek po nim odziedziczył.
Ewelina zdrówka. My też chorzy i to rodzinnie.

Annas Kuba musi być pod opieką neurologa ze względu na rehabilitację, trzeba to skontrolować a poza tym pokazuje środkowym palcem zamiast wskazującym a do laryngologa bo ma jedno ucho zatkane woskowina i żeby mu migdałki obejrzał.
W sumie to byłam u mojej ulubionej pediatry, bo to babka co nic nie zbagatelizuje. Nawet do logopedy chciała go wysłać ale powiedziałam jej, że najpierw u psychologa go zbadam a potem to psycholog już go wyśle do logopedy.

Gosiu my też mamy skierowanie do laryngologa, bo zauważyłam, ze Kamiś dosyć często oddycha przez buzię, chcę zobaczyć jak tam migdały. Dobrze, ze masz fajnego pediatrę.
My dziś teżlekarza odwiedziliśmy, osłuchowo czysty, gardło zaczerwienione i ciut migdały powiększone.

Ewelinka zdroweczka zycze.
Annas i u was chorobowo oj kurujcie sie,zdrowka zycze.

U nas ok Ja bylam wczoraj w szpitalu na badanku wyszlo ok wszystko a chlopaki cierpliwie czekali tzn Sami juz tak nie bardzo cierpliwie podobno szalal w szpitalu i gonil wszedzie a pielegniarki tylko zagadywaly go i chichraly sie do niego :-)Rozgonilo sie to moje dziecie juz na calego chodzenie to teraz na pierwszym miejscu jest a i wszedzie juz wejdzie i porzadki robi jak nie w kuchni przy garkach to kwiatkami sie zajmuje mi :-)
Milej soboty mamusie ;-)

Ja też jestem zadowolona z pediatry. Moja lekarka też nie bagatelizuje spraw i daje duzo skierowań na badania te co może i do specjalistów, antybiotykami nie szasta, tylko jest jeden feler - trudno się do niej zarejestrować, zawsze muszę sie prosić, bo już miejsc nie ma.
Saabrinka, no to ci się mały Sami rozchodził.
Ja to chyba przez to późne chodzenie córci to trochę zaoszczędziłam oczu dookoła glowy, teraz mała jest już troszeczke rozumniejsza, na szczęście w szafkach mi nie robi porzadku, choć malarka z niej rośnie, muszę chować przed nią wszelkie pisali, bo u babci pomalowała ścianę :-) No ale do tej pory miała spokój :-D
Ale mi sie fajnie dzisiaj dzieciaki razem bawiły, aż miło było popatrzeć.

lili - chciałabym z Małą posiedzieć w domku jak najdłużej, ale sama już widzę, po sobie, że jednak pomału już czas podjąć się nowych zleceń. ja nie pracuję na etacie, więc nie muszę się jakoś specjalnie deklarować u pracodawcy ;-) teraz chcę zrobić jeszcze jedno dość istotne w mojej pracy szkolenie i myślę, że po nowym roku, na wiosnę zacznę działać...w każdym bądź razie mam taką nadzieję

a_gala - Ty projektujesz tak, dobrze pamiętam?

Jako, że nie wiem co to zarwana nocka, to sobie postanowiłam nocną porą poczytać książkę, 2 nocki zarwałam, ale potrzebowałam tego. Coś dla ducha. Dla ciała to włosy ścięłam o dobre 20 cm. :-p

reklama
Do góry