reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili - po nocce to ona już jest przegłodzona, bo ostatni posiłek je koło 20 (w nocy już nie jada) a budzi się około 7... już się troszkę pogodziłam z tym, że moje mleczko to już bardziej na deserek lub popitkę ;) po porannym cycowaniu daję E. po około 1h MM lekko zagęszczone kaszką i później, po 3h je już normalnie drugie śniadanko i jest ok :-)
Mamuśki, podrzućcie jakieś fajne pomysły na śniadanka dla 10-cio miesięczniaków

reklama
I jak tam dziewczyny po białych chrzcinach? Opowiadajcie, dawajcie fotki.
A póki co dopiero co pokażę moją dopiero co (od ubiegłego wtorku) chodzącą pociechę. Długo kazała nam czekać, ale jak już wystartowała, to na całego, przynajmniej oszczędziła sobie siniaków, bo się nie przewraca, chyba że zacznie biegać... Ta ostatnia fotka z przedszkola, bardzo jej się podobało.
A ja się napatrzeć na moje chodzące szczęście i tylko pstrykam fotki i kręcę filmiki.
DSC_1586m.jpg DSC_1580.jpg DSC_1555.jpg DSC_1561.jpg

Ostatnia edycja:
Ewitko ślicznie. Na takie cudowne chwile warto czekać:)
Ssabrinka kurcze niby tylko kilka miesięcy a już nie pamietam. kamil sporo cycowal, więc śniadania były ubogie. Może jakieś naleśniczki (Kamilek bardzo lubi), u nas jajka w każdej postaci.
Wczoraj na chwilkę po pracy przed szkoleniem wpadłam do domu. Synek, gdy tylko uslyszał, ze ktos wchodzi, zaczął krzyczeć, tata! więc ja, ze mama, a on w płacz: tata ziuu, tata kopa, tata nie ma... płakał aż łezki leciały... cóż moje notowania spadają...

Dziewczyny jaka kupe powinno robic 3tyg dziecko? Ze szkoly rodzenia pamietam ze mowiono o kupie z bialymi czastkami przypominajaca najpierw musztarde a pozniej jajecznice. I w sumie Michas takie robi. Tylko wydaje mi sie ze sa dosc rzadkie. Czasem wodniste. A z czasow Emi pamietam tylko ze robila rzadko (bo Jej Brat co pieluche ma kupe a Ona miala raz na kilka dni) ale jakiej konsystencji juz nie. Pomozcie : -)

She, białe cząstki to niestrawione biało z mleka - przy MM takie kupy są jak najbardziej normalne, z czasem zjawisko zanika.
Coś mi się kojarzy, że przy Sz często było tak, że było to białe, a reszta w dużej mierze była w stanie w pieluchę wsiąknąć, tylko nie pamietam w jakim wieku to było. Duet mleko-kupa też był na porządku dziennym (tylko jak wyżej - nie pamiętam do kiedy).

She kupa z pokarmu z piersi jest dość wodnista i praktycznie cała elegancko wsiąka w pampersy (te w białym opakowaniu). Na MM pojawiają się geste grudy, mała po operacji miała podawane, oj ciężko jej było zrobić taką kupę.

Ewitko cudownie czy długo najważniejsze ze chodzi czas sie nie liczy. Ślicznie Agusia nam wyrosłą piekkna pannica
She mogą nawet szczelać :). Z tego co pamietam dziecko na pokarmie matki może robić nawet 10 kup dziennie albo nie robić przez tydzień.

reklama
Hej maminki :-)
U nas ok Sami ma lepsze dni ostatnio co pozwala mi na jakies porzadeczki a to okno umylam a kolejnego dnia znowu w kuchni szafki wypucowalam bo sie juz nabrudzilo ze hej :-) Sami ma kolejnego zabka gurna jedyneczka no i ida kolejne dwojki gorne i druga jedynka jak na razie spuchniete lekko biale te dziasla sa wiec pewnie jeszcze troszke to potrwa,nocki ok nadal mamy pobudki ale da sie wyspac :-) Sami fajnie juz se radzi z chodzeniem i widac ze sie mu to bardzo podoba i codziennie cwiczy czasem poradzi na okraglo chodzic tam i z powrotem przez 1h-2 :sorry::-)
ewitka gratki dla Twojej pannicy za chodzenie ;-) sliczna jest.
she przy cycku dziecko poradzi walic duzo kupek albo czasem ich nie robic moj np po 1miesiacu robil kupki 2-3 w tygodniu i pamietam jak sie zamartwialam tym bo inne dzieciaki robily codziennie po kilka kupek.
Lili i jak tam po chrzcinach??

Do góry