reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Aga była szczepiona Euvaxem dwa razy ostatnio 10011 czyli serię wcześniejszą. Hmm, pytanie czy ta seria też była szkodliwa... No i dziwne, bo środkowe szczepienie miała Hepavaxem. Hmm, a potem dziwić się, że tyle dzieci ma ADHD, kiedyś tego nie było, może jednak te szczepienia mają w tym jakiś udział...
Ścigaja mnie z przychodni o odrę świnkę różyczkę, miałam niby zaszczepić w październiku, ale mała mi się przeziębiła a teraz to już najchętniej zaszczepiłabym na wiosnę.
Agala cudna córcia!

reklama
Aniu u nas każda szczepionka wpisana z numerem serii, więc jest ok.
Nie zwróciłam uwagi na ta rubrykę, mamy wpisaną serię, ale to nie ta wycofana, fiu.

Ja już wczoraj dzwoniłam do lekarza, umówiłam się z nim na pogaduchy na przyszły tydzień, bo przez telefon nie chciał gadać, w każdym razie gadał jak nakręcony, że szczepienia są takie cudowne. Ja rozumiem, że można być za szczepieniami i szczepić, ale skoro dzieją się takie sytuacje, to dlaczego nie potrafią przyznać, że błędy się zdarzają??? I chodzi tu o dzieci, małe dzieci.

Agala - a nie da rady Jej przygłodzić troszkę przed cycowaniem by jednak aktywniej jadła? Może się uda jeszcze. A na zdjęciu wygląda bosko, widać, że mały brojaż, no i oczywiście bucik w rączce :-)

Ostatnia edycja:
Tak jak posałam mój kamilek engerixem, ale ile musiałam sie nawalczyć, żeby był. No i tylko dwie dawki ma engerixem, bo w szpitalu, miomo, ze miałam engerix bez mojej wiedzy, zaraz jak wzito Kamilka na mycie zaszczepiono euvaxem. Jakiś czas temu siedzę z Kamilkeim w poczekalni, czekam na doktor. Do pilęgniarki szczepiennej na korytarzu podchodzi kobietka, okazało się ze koleżanka i słyszę:
- Muszę zaszczepić się od zółtaczki
- w porządku, musisz wybrać szczepionkę- pielegniarka wymienia dwie euvax i jakaś jeszcze oraz na końcu mowi, no i engerix najlepsza, ale niestety najdroższa.
Szlak mnie trafił, bo bardzo dobrze pamiętam jak musiałam się natłumaczyć, dlaczego jestem dziwoloągiem i nie chce zaszczepić euvaxem, który przeciez mam za darmo! A dziewczyny hepavax to takie samo g..., no ale przynajmniej wadliwej serii nie puscili.
My mamy zaległe szczepienia 5 w 1 i odrę i s-kę
dziewczyny napisałm cała epistołę na temat Kamilka, pojawił mi się komunikat, ze musdze na nowo sie zalogować, skopiowałam, zalogowałam się i okazuje się, że chyba źle skopiowałam. Pisałam z 20 minut.

Ostatnia edycja:
No i muszę się pochwalić 24.10 mielismy rocznicę ślubu, poszliśmy z dziewczynkami do restauracji, były kwiaty, pyszne żarcie i ... dostałam od A. pierścionek - za urodzenie mu drugiej córci. Zaskoczył mnie. ;-)

Daaa - wszystkiego najlepszego na wczorajsze 2 latka, zdrówka najwięcej.
Mysza - wszystkiego dobrego dla Szymka, zdrówka i dużo radości.

Annas ja wiem, ze euvax i hepavax to ten sam szajs, ale euvax często ma wadliwe serie, bo to nie pierwszy raz.

Lili to super, oby A. Cię częściej zaskakiwał :-) pozytywnie oczywiście.

jejku lili to kiedy ty śpisz? ja w piątek napieklam biszkoptów i porobiłam ciasta, w sobote zrobiłam bogracz i pieczeń z indyka a dziś za chwile szykuje marynate do udek. tesciowa zrobila sałatke ziemniaczaną i mam gotowe :-)

co do szczepionek to ja się ciesze ze dzieci nie szczepiłam, coraz bardziej sie w swojej decyzji utwierdzam

ewitka gdyby szczepienia nie mialy na takie choroby wplywu to nie bylyby wyplacane odszkodowania dla rodzicow np za autyzm i to sa ogromne kwoty
przykład tutaj

http://dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=7306&Itemid=53

i uwaga u nas tego nie wycofali http://www.examiner.com/article/gla...avalent-vaccine-20-countries-around-the-world

http://dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=7486&Itemid=53

Ostatnia edycja:
Weronisiu :
Serce tak ciche, jak wiatr z muszelki,
daj mi o Panie - Boże mój wielki.
Daj mi też święte rączki i nóżki,
Żeby trzymały się Twej dróżki.
Z okazji Chrztu Świętego życzmy Ci,
abyś w swoim życiu zaznała dużo szczęścia i Łask Bożych;
abyś rosła silna i zdrowa
na pociechę swoich Rodziców

życzą Marta, Tomaszek i Adaś

Ano tak, dzisiaj chrzest u Lilianki! Ale będzie śniegowy chrzest! I pomyśleć, ze dokładnie tydzień temu chodzilismy po działeczce w krótkich rękawach....
Nie dość, że ludzie wydają kupe kasy za tę hexa to jeszcze wychodza takie jaja. Syna szczepiłam
Infanrixem 5w1 a córcia miała Tripacel. Teraz kurcze odwlekam to szczepienie na odrę świnkę różyczkę jak mogę, choć podobno od dawna MMRem już nie szczepią.

Ostatnia edycja:
reklama
Lili to czekamy na relację:)
pati o jaka zorganizowana:) A Ty też chrzciny?
Dzis i jutro mam szkolenie aż do 19, takze ciężkie dni mnie czekają. Za to weekend był bardzo udany. Moj synuś już jeździl z górki i po tatusiu kocha snieg.

Do góry